Federation bestaat nog in 'Star Trek: Discovery'

Federation bestaat nog in 'Star Trek: Discovery'

Fans kunnen even opgelucht ademhalen.

Jim Pedd, 11 oktober 2019 om 11:15

Alhoewel Star Trek: Discovery in een duistere toekomst duikt, bestaat de Federation nog gewoon. Onlangs leerden we dankzij de eerste trailer voor het derde seizoen van de serie dat de Federation een soort relikwie is geworden. En dat het helemaal niet zo zeker is in welke vorm die nog bestaat. Maar fans kunnen blij zijn: in de 32ste eeuw bestaat de United Federation of Planets nog. In zekere zin…
Een van de showrunners van de serie, Michelle Paradise, bevestigde dit tijdens een panel op PaleyFest. Volgens haar bestaat de Federation nog, maar staat deze voor grote uitdagingen. Of dat nou interne strubbelingen of directe bedreigingen van buitenaf zijn weten we nog niet, maar er is in elk geval iets aan de hand. Of Starfleet nog bestaat is de vraag, daar ging Paradise niet op in.

Lees ook: 4 gloednieuwe foto's 'Star Trek: Discovery' tonen de toekomst

Geloven in geesten
In de eerste trailer wees Cleveland Booker, die uit de 32ste eeuw komt, maar het insigne op de borst van Michael Burnham, waarop hij zei dat ze in geesten gelooft. Dat was een verwijzing naar de Starfleet-badge die ze droeg. Gespeculeerd wordt dan ook dat de Federation nog wel bestaat, maar dan in enorm afgeslankte vorm en dat dit direct te maken heeft met het verdwijnen van Starfleet. Helemaal zeker is het niet, maar we zagen een vlag van de Federation in de trailer, met maar zes sterren erop.

Lees ook: S3 'Star Trek: Discovery' kijkt naar lot Federation

In de 23ste eeuw staan er meer dan honderd sterren op diezelfde vlag. Het zou dus heel goed mogelijk kunnen zijn, dat de Federation nog maar een paar leden heeft. Dat zou ook meteen verklaren waarom er vijandige Andorians in de trailer lijken te zitten. We moeten nog even wachten op antwoorden trouwens: de serie gaat pas in 2020 verder, nadat Star Trek: Picard is afgerond. Daarmee komt Discovery niet voor maart 2020 online.

Bron: Trek Movie

Lees meer over: Star Trek Discovery, Star Trek, CBS All Access, Netflix, Federation

Populair nieuws