Crisis on Infinite Earths kostte 10 jaar om te maken

Het Arrowverse werkte een decennium toe naar deze mega-crossover.

Jim Pedd, 3 oktober 2019 07:01

Crisis on Infinite Earths gaat bijna van start in het Arrowverse. En dus vertelt uitvoerend producent Marc Guggenheim, die verantwoordelijk is voor de mega-crossover, eindelijk iets over de planning achter het geheel. En dat is heel groot: meerdere series komen bij elkaar en we zien verschillende acteurs van vroeger terugkeren in de rollen die ze ooit speelden.
Volgens Guggenheim is er jaren gewerkt om de Crisis on Infinite Earths mogelijk te maken. Sterker nog: er is “bijna tien jaar” aan gewerkt. Er is zorgvuldig in diverse series naar opgebouwd en daarmee is de boel langzaamaan opgebouwd op een zo rustig en organisch mogelijke manier. Alles voor een mega-crossover dus.

Lees ook: Barry Allen moet dood in promo 'The Flash' S6

Overal crisis
De eerste aflevering van The Flash hintte er al naar dat we de Crisis ooit te zien zouden krijgen. Immers refereerde de première van de serie naar de verdwijning van de titelheld in het jaar 2024. Daarnaast zagen we een bloedrode lucht, wat in de comics een teken was voor de Crisis. Eind vorig seizoen kwam ook The Monitor langs om te vertellen dat de gebeurtenissen van Crisis in 2019 al plaats zouden vinden en dat Oliver Queen of Barry Allen dood zou moeten.

In het Arrowverse is de Anti-Monitor de grote schurk, die meerdere realiteiten vernietigt en ze vervangt met antimaterie. Daardoor wordt hij krachtiger. Het is aan helden als Supergirl, Superman, The Flash, Arrow, Black Lightning en Jonah Hex om hem te stoppen. Op 8 december gaat de Crisis van start.

Bron: Marc Guggenheim

Lees meer over: Arrow, The Flash, Arrowverse, The CW, Marc Guggenheim, Crisis on Infinite Earths

Informatie over de serie: The Flash

Populair nieuws