William Shatner reageert op kritiek: 'Star Trek' is nog steeds 'Star Trek'

William Shatner: boodschap 'Star Trek' onveranderd

Ook Star Trek: Discovery doet waar de franchise ooit mee begonnen is.

Jim Pedd, 14 oktober 2019 om 11:24

Er zijn alweer een paar jaar verstreken sinds Star Trek met Discovery een nieuwe serie kreeg. Sindsdien gaat het hard en komen er heel wat nieuwe series bij. Maar sommige fans vinden het maar niets dat de series het canon iets wijzigen, en vinden de boodschap niet passen bij wat de franchise ooit was.
Maar volgens William Shatner is er niets veranderd als het aankomt op wat er precies gebeurt in de series. Volgens hem doet Discovery precies wat de franchise moet doen zoals Gene Roddenberry de franchise ooit bedacht had. “De visie van de serie was vanaf het begin al om sociale problemen en stigma’s te bekijken en op een manier bespreekbaar te maken. Dat kan controversieel zijn voor sommige mensen, maar het presenteert problemen abstract genoeg om erover te praten. Dat is niet veranderd.”

Lees ook: Wetenschappers willen weten of Star Treks 'Mirror Universe' echt bestaat

Sociale problemen aankaarten
Shatner heeft ergens wel een punt. The Original Series bekeek sociale problemen ook al door een sci-fi lens om het makkelijker te maken voor het publiek om iets te accepteren. Zo had de serie de eerste interraciale kus in de Amerikaanse televisiegeschiedenis, maar dat is slechts een van de vele dingen die de franchise mooi wist te laten zien.

Natuurlijk is niet iedereen het eens met het statement van Shatner en zijn er genoeg fans die zeggen dat bijvoorbeeld de Klingon-oorlog veel te grof is weergegeven om echt te passen bij de vredelievende boodschap van de franchise. Maar hoe dan ook blijft het de bedoeling van de franchise - en dat merk je wel degelijk - om hoop te geven.

Lees ook: Shatner open voor terugkeer als Captain Kirk

Bron: William Shatner

Lees meer over: Star Trek, TOS, William Shatner, Gene Roddenberry

Informatie over de serie: Star Trek

Populair nieuws