search

Ons nieuws van maandag 14 oktober 2019

Apple: "Maak alsjeblieft series voor Apple TV+ die China niet kwaad maken!"
Series / Streaming-diensten

Apple: "Maak alsjeblieft series voor Apple TV+ die China niet kwaad maken!"

Dit lijkt in Hollywood tegenwoordig een vaak gestelde vraag te zijn...

Landen die door middel van een serie in een slecht daglicht worden geplaatst zijn tegenwoordig een "hot topic". Een recent voorbeeld was de populaire serie Chernobyl waarbij Rusland meteen liet optekenen niet akkoord te zijn met de manier waarop de reeks het verhaal van 's werelds grootste kernramp ooit heeft verteld. Niet alleen Rusland, maar ook China is vaak kop van jut en daar wil Apple blijkbaar verandering in brengen.

Volgens recente berichten van de Apple-topmannen Eddy Cue en Morgan Wandell heeft Apple er aan het begin van het jaar 2018 voor gekozen om een bericht naar verschillende producenten van Apple TV+ series te sturen waarin stond aangegeven dat ze mild moesten zijn voor China. In het bijzonder moesten ze er dan ook voor zorgen dat China in hun producties niet in een slecht daglicht zou worden geplaatst. Dit bericht zou verstuurd zijn nadat China het in het jaar 2016 onmogelijk had gemaakt voor Apple om zowel boeken te verkopen via hun iBooks Store als films te verhuren via iTunes Movies in het land.

"Ze doen het allemaal"
Ondanks het feit dat Apple zelf geen officiële reactie wou geven op het bericht is er wel een showrunner die op het nieuws heeft gereageerd. Hij benadrukte dat dit helemaal geen ongewone praktijken zijn in Hollywood; "Tegenwoordig vragen zowat alle netwerken aan producenten om geen landen in een slecht daglicht te plaatsen in hun producties", aldus de showrunner in kwestie.

Eerder deze maand verschenen er reeds berichten op het internet waardoor Apple enigszins in opspraak kwam. Het nieuws had in het bijzonder betrekking tot het feit dat Apple er voor had gekozen om een mobiele applicatie offline te halen welke demonstranten in Hongkong op de hoogte hield van de locatie van de oproerpolitie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ian Somerhalder deelt telefoonnummer met fans!
Series / Celebrity

Ian Somerhalder deelt telefoonnummer met fans!

Fans kunnen nu gewoon een bericht sturen naar Somerhalder!

Ian Somerhalder stelde zijn fans in eerste instantie nog enigszins teleur omdat hij had aangegeven (even) afscheid te zullen nemen van social media. Nu weet de acteur in één klap het hart van al zijn fans terug te veroveren door... zijn telefoonnummer met hen te delen!

Het lijkt er naar uit te zien dat Somerhalder het even helemaal heeft gehad met social media. Op basis van dit gevoel heeft hij er voor gekozen om dit populaire communicatiemiddel niet langer... of in ieder geval veel minder te gebruiken om informatie en foto's te delen met zijn fans. Dit gezegd zijnde is het zo dat Somerhalder een klein bommetje heeft gedropt door plots "zijn" telefoonnummer te delen met de fans.

Lees ook: Ian Somerhalder: "Niet bang voor nieuwe vampierenserie na The Vampire Diaries"

Telefoonnummer
Het telefoonnummer dat Somerhalder met de fans heeft gedeeld is 1(310)953-33-14. Heel wat mensen hebben er uiteraard inmiddels reeds voor gekozen om een bericht naar het nummer te sturen. Als ze dat doen krijgen ze inderdaad een bericht terug, maar dan wel voorzien van een link die verwijst naar een speciale community website. Op deze website wordt er gevraagd om allerhande informatie te delen zoals je naam, je woonplaats evenals je geboortedatum. Bovendien wordt er ook een automatisch bericht verzonden naar mensen die contact zoeken.

Somerhalder is natuurlijk vooral bekend omwille van zijn rol in de reeks The Vampire Diaries. Binnenkort is hij ook te zien in een nieuwe serie op Netflix genaamd V-Wars.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Derde seizoen Netflix-serie 'Dynasty' laat nog even op zich wachten
Series / Nieuws

Derde seizoen Netflix-serie 'Dynasty' laat nog even op zich wachten

Alle afleveringen zullen wel in één keer op Netflix verschijnen...

Op het officiële account van Netflix op social media is een bericht verschenen dat slecht nieuws met zich meebrengt voor fans van de populaire serie Dynasty. Heel wat fans zaten ongetwijfeld reeds in spanning te wachten tot het verschijnen van het derde deel uit de reeks, maar dat geduld zal nog even flink op de proef worden gesteld.

Netflix heeft namelijk door middel van een post op social media aangegeven dat het derde seizoen van Dynasty niet meer dit jaar op de streamingdienst zal verschijnen. Bovendien is het ook nog niet bekend wanneer we het nieuwe seizoen dan wel zouden mogen verwachten. Wellicht dat dit al snel mei of mogelijks zelfs juni volgend jaar zal worden. De kritiek op de aankondiging is niet mals. Verschillende abonnees lieten dan ook reeds optekenen dat ze het aanbod van Netflix steeds slechter beginnen te vinden.

The CW
Ondanks het feit dat bovenstaande natuurlijk slecht nieuws is voor de fans is het wel zo dat het bericht niet helemaal als een verrassing hoeft te komen. Eerder raakte namelijk reeds bekend dat de overeenkomst van The CW met Netflix is aangepast. Daardoor wordt het niet meer mogelijk om afleveringen van The CW series één dag na uitzending op het eigen netwerk ook op Netflix te streamen. Dynasty is dus één van de eerste slachtoffers van de aangepaste overeenkomst tussen de twee bedrijven.

Gelukkig is er ook nog goed nieuws voor de fans. Wanneer het derde seizoen van Dynasty op Netflix zal verschijnen zullen immers alle afleveringen in één keer online worden geplaatst.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
William Shatner reageert op kritiek: 'Star Trek' is nog steeds 'Star Trek'
Series / Nieuws

William Shatner reageert op kritiek: 'Star Trek' is nog steeds 'Star Trek'

Ook Star Trek: Discovery doet waar de franchise ooit mee begonnen is.

Er zijn alweer een paar jaar verstreken sinds Star Trek met Discovery een nieuwe serie kreeg. Sindsdien gaat het hard en komen er heel wat nieuwe series bij. Maar sommige fans vinden het maar niets dat de series het canon iets wijzigen, en vinden de boodschap niet passen bij wat de franchise ooit was.

Maar volgens William Shatner is er niets veranderd als het aankomt op wat er precies gebeurt in de series. Volgens hem doet Discovery precies wat de franchise moet doen zoals Gene Roddenberry de franchise ooit bedacht had. "De visie van de serie was vanaf het begin al om sociale problemen en stigma's te bekijken en op een manier bespreekbaar te maken. Dat kan controversieel zijn voor sommige mensen, maar het presenteert problemen abstract genoeg om erover te praten. Dat is niet veranderd."

Lees ook: Wetenschappers willen weten of Star Treks 'Mirror Universe' echt bestaat

Sociale problemen aankaarten
Shatner heeft ergens wel een punt. The Original Series bekeek sociale problemen ook al door een sci-fi lens om het makkelijker te maken voor het publiek om iets te accepteren. Zo had de serie de eerste interraciale kus in de Amerikaanse televisiegeschiedenis, maar dat is slechts een van de vele dingen die de franchise mooi wist te laten zien.

Natuurlijk is niet iedereen het eens met het statement van Shatner en zijn er genoeg fans die zeggen dat bijvoorbeeld de Klingon-oorlog veel te grof is weergegeven om echt te passen bij de vredelievende boodschap van de franchise. Maar hoe dan ook blijft het de bedoeling van de franchise - en dat merk je wel degelijk - om hoop te geven.

Lees ook: Shatner open voor terugkeer als Captain Kirk
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Chernobyl': volgens velen de beste serie van 2019! [Blu-ray]
Series / Blu-ray Review

'Chernobyl': volgens velen de beste serie van 2019! [Blu-ray]

Een serie die je niet mag missen!

Bedenkers: Craig Mazin | Cast: Jared Harris (Valery Legasov), Stellan Skarsgård (Boris Shcherbina), Emily Watson (Ulana Khomyuk), Paul Ritter (Anatoly Dyatlov), Jessie Buckley (Lyudmilla Ignatenko), Adam Nagaitis (Vasily Ignatenko), Con O'Neill (Viktor Bryukhanov), e.a. | Uitzending serie: 2019 | Tv-zenders: HBO | Sky Atlantic

Midden dit jaar brachten HBO en Sky UK de hitserie Chernobyl uit. En dit is misschien wel één van de beste series gemaakt dit jaar, met een pakkende niet al te uitgesmeerde blik op de ramp met de kernreactor in Tsjernobyl in 1986. De Russen, maar ook betrokkenen als omwonenden waren minder gelukkig met de serie, en zo was er meer kritiek. De vijf afleveringen, ook gebaseerd op het boek 'Voices from Chernobyl' van Svetlana Alexievich, laten echter dusdanige prachtrollen zien van onder meer Jared Harris en Stellan Skarsgård, dat het een serie is om gezien te hebben!

Onlangs bracht Warner Bros. de miniserie uit op Blu-ray. Hieronder de trailer en synopsis, gevolgd door de blik op de schijven van de uitgave.



In deze miniserie staan de verschillende mensen centraal die bij de ramp betrokken raakten. Zoals Valery Legasov, een vooraanstaande Sovjet-kernfysicus. Als onderdeel van het responsteam was hij één van de eersten die de omvang van de ongeëvenaarde ramp begreep. Ook is er Sovjet vice-premier Boris Shcherbina, die door het Kremlin wordt aangesteld om de regeringscommissie over Tsjernobyl te leiden in de uren meteen na het ongeval. Ulana Khomyuk is een Sovjet-kernfysicus die zich heeft toegelegd op het oplossen van het mysterie dat tot de ramp in Tsjernobyl heeft geleid.



Uitgave: Chernobyl | Aantal discs 2 x Blu-ray | Afleveringen: 5 x 60 minuten | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands, Frans | EAN: 5051888249451 | Release: oktober 2019 | Met dank aan: Warner Bros Home Entertainment

De twee schijven van deze Blu-ray uitgave van Chernobyl zitten vastgeklikt in een blauwe Blu-ray keepcase, met daaromheen een vergelijkbare insteekhoes. In de case helaas geen extra informatie over de afzonderlijke afleveringen en de extra's.

Beeld en geluid
Het is fraai dat deze kwaliteitsserie een Blu-ray uitgave heeft gekregen. Zo kunnen de liefhebbers de serie bekijken in de beste weergave. In High Def pakt dit ook uitstekend uit. De gedateerde setting wordt aangedikt door een wat grauw beeld en een mooie opzettelijke ruislaag. De scherpte blijft doorlopend goed, de donkere scènes behouden de details netjes. De basic geluidstrack is ook goed aanwezig. Uiteraard is er veel dialoog, maar er zitten ook enkele spannende, opzwepende scènes in. Knappe schijf!

Bonusmateriaal
Uiteraard is de hoofdserie al een documentaire op zich. Toch heeft Warner Bros. een aantal korte extra's op de schijf gezet, al zijn deze veelal erg promotioneel. Iedere aflevering heeft een Inside the Episodes-featurette gekregen. Ook zijn er de zeer korte video's What is Chernobyl, Script to Screen: The Divers en Pivotal Moment: The Trial. Iets meer inhoud bieden Meet the Key Players over de belangrijkste gezichten in de serie en Behind the Curtain over onder meer regisseur Johan Renck.

Op zeker geen vervolg
Ondanks dat de serie drie Emmy Awards kreeg toegekend voor Outstanding Limited Series, Outstanding Directing en Outstanding Writing komt er geen tweede seizoen. Hier werd eerder wel over gesproken, maar bedenker en schrijver Craig Mazin heeft verleden maand onthuld dat dit niet gaat gebeuren.

De vraag is nu of HBO en Sky Atlantic het aandurven om meer rampen te belichten. Te denken valt aan Fukushima van enkele jaren geleden, maar ook andere rampen zouden zomaar de aandacht kunnen trekken van de zenders.

Lees ook: Dan toch geen vervolg voor HBO-serie 'Chernobyl'?
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Jason Bourne-serie 'Treadstone' in 2020 te zien
Series / Nieuws

Jason Bourne-serie 'Treadstone' in 2020 te zien

De serie komt op Amazon Prime te staan.

In 2020 krijgen we een spin-off van de Jason Bourne-films te zien op Amazon Prime. De serie is in de Verenigde Staten vanaf morgen te zien en te bekijken op USA Networks, maar de internationale release laat nog even op zich wachten. Tot januari 2020 om precies te zijn.

Amazon Prime heeft de wereldwijde streamingrechten gekocht van USA Networks en zal de serie in januari online zetten. De show kijkt naar het Treadstone-programma waar Jason Bourne zijn zeer dodelijke vaardigheden geleerd heeft en volgt andere spionnen. In de serie zien we hoe het programma ontstaat en ook hoe enkele van de spionnen in het programma opgeleid worden.

Lees ook: Eerste trailer 'Bourne'-spinoff 'Treadstone'

Jason Bourne
De franchise is ooit bedacht door Robert Ludlum, die enkele boeken rond Jason Bourne schreef. In 2002 werd de franchise succesvol verfilmd, met hoofdrol voor Matt Damon. In 2007 had hij al een trilogie afgerond, bestaande uit The Bourne Supremacy en The Bourne Ultimatum. Vervolgens probeerde men de franchise nieuw leven in te blazen met de spin-off The Bourne Legacy, maar die film werd niet zo goed ontvangen. In 2016 keerde Damon daarom terug als Jason Bourne.

Nu wordt er gesproken over nog een nieuwe film, maar ondertussen is er in elk geval ook deze serie om naar uit te kijken! In januari 2020 op Amazon Prime.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Walking Dead' krijgt mogelijk ook miniseries
Series / Nieuws

'The Walking Dead' krijgt mogelijk ook miniseries

Er zit heel veel nieuws aan te komen!

De Walking Dead-franchise wordt alleen maar groter. Vandaag horen we van Chief Content Officer Scott Gimple dat het de bedoeling is om miniseries, short-form stories of standalone-specials te maken. Daarmee kan het universum echt veel groter worden.

"Televisie is veranderlijk en wat zo opwindend is, is dat we verhalen in andere formats kunnen vertellen dan seizoenen met zestien afleveringen," begon Gimple tijdens een interview met The Hollywood Reporter. "Ik denk dat we die seizoenen wel blijven maken, maar we maken ook plannen voor andere zaken. Denk aan specials zoals miniseries. Of andere soorten verhalen en formats waarin we werken."

Lees ook: Kijkcijfers 'The Walking Dead' dramatischer dan ooit

Heel vernieuwend
Het universum van The Walking Dead wordt alsmaar groter. Volgend jaar wordt er een derde serie gelanceerd in de franchise en we weten dat er drie films aan zitten te komen rond Rick Grimes. Dat laatste is volgens Gimple "een voorbeeld van wat we kunnen" als het aankomt op de verscheidenheid van wat er mogelijk is.

Kortom: er zit heel wat nieuws aan te komen. Sommige series zouden maar een paar afleveringen kunnen duren, gewoon zodat er een gesloten verhaal verteld wordt.

Lees ook: 'The Walking Dead' krijgt mogelijk een 'musical-aflevering'!?
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Op deze films is S4 van 'Stranger Things' geïnspireerd
Series / Nieuws

Op deze films is S4 van 'Stranger Things' geïnspireerd

Wanneer de show verder gaat is niet zeker.

Er komt een vierde seizoen van Netflix-serie Stranger Things. Zoveel weten we alvast, maar veel meer is er niet bekend. Gelukkig is er een nieuw initiatief op de Twitter-account van de serie, waarin we horen dat we eens in de week een nieuw stel films te horen krijgen waar de serie inspiratie uit haalt.

Het gaat om Video Store Fridays, waarin de films onthuld worden. Het gaat om de films waar de schrijvers van de serie de afgelopen week over gesproken hebben, die op de een of andere manier gerelateerd zijn aan het vierde seizoen. Hieronder de vijf films van deze week:
The Peanut Butter Solution
The Fisher King
Bill and Ted's Bogus Journey
You've Got Mail
Ordinary People
Opvallend is dat twee van de vijf films uit de jaren tachtig komen en de rest uit de jaren negentig. Dat zou ernaar kunnen hinten dat de serie dit komende seizoen voor het eerst de jaren negentig in gaat, en dus niet blijft steken in de eighties waarin de boel zich tot nu toe heeft afgespeeld.

Lees ook: Leeft [spoiler..] nog in 'Stranger Things'?
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.