'Black Lightning' vindt schurk Gravedigger!

'Black Lightning' vindt schurk Gravedigger!

De schurk krijgt een rol in de volgende reeks van de serie.

Jim Pedd, 17 oktober 2019 om 07:07

Acteur Wayne Brady heeft getekend voor de rol van slechterik Gravedigger in DC-serie Black Lightning. Alhoewel het personage al sinds 1977 te volgen is in DC Comics, heeft Brady de eer om als eerste acteur ooit in de huid van deze slechterik te kruipen.
Gravedigger werd bedacht door schrijver David Michelinie en tekenaar Ed Davis. Gravedigger is het alter ego van Ulysses Hazard, die als kind leed aan polio. Hij werd gepest en besloot zijn lichaam te trainen, met goede gevolgen. In de Tweede Wereldoorlog ging hij bij het leger, waar hij samen met andere zwarte soldaten niet mee mocht vechten. Daarop viel hij het Pentagon binnen om te bewijzen wat hij waard was.

Lees ook: Dus toch! Black Lightning komt naar het Arrowverse!

Terugkerende rol
Volgens The Wrap keert Brady meermaals terug in de rol. Hij zou Tyson ‘Gravedigger’ Sykes spelen, een veteraan van de Tweede Wereldoorlog die door een Super Soldier-experiment superkrachten krijgt. Daarna gaat hij Jefferson Pierce het leven zwaar maken.

Naar verluidt maakt Brady in 2020 zijn opwachting als de superschurk en zal dat dus ná de gebeurtenissen in Crisis on Infinite Earths zijn. Daaraan neemt ook de heldhaftige Black Lightning deel (net als zo’n beetje elke andere DC-held van The CW).

Lees ook: Trailer 'Black Lightning' seizoen 3!

Lees meer over: Black Lightning, The CW, Arrowverse, Gravedigger, Wayne Brady

Populair nieuws