search
Weer een hoofdrolspeler voor 'Lord of the Rings'
Series / Nieuws

Weer een hoofdrolspeler voor 'Lord of the Rings'

De cast krijgt snel vorm!

En weer is er een gastlid gevonden voor Amazons Lord of the Rings-serie. Collider meldt dat de Engelse acteur Maxim Baldry een rol gaat spelen in de serie die zich afspeelt in de wereld van J.R.R. Tolkien.

De acteur voegt zich daarmee bij de Australische actrice Markella Kavenagh en de acteur Will Poulter. Samen spelen ze hoofdrollen in de serie, die geregisseerd wordt door J.A. Bayona. De bedoeling is om nieuwe verhalen te vertellen in Midden-Aarde, al mag men niet afwijken van het canon zoals Tolkien dat decennia geleden vaststelde.

Lees ook: Eerste hoofdrolspeler bekend voor 'Lord of the Rings'!

De Tweede Era
De serie speelt zich af in de Tweede Era van Midden-Aarde, een tijdperk dat we nog niet gezien hebben in de franchise. Wel werd er al vaker naar gerefereerd en bovendien is het de era waarin de Rings of Power gemaakt werden door Sauron, evenals de ene Ring waar het lot van de wereld aan verbonden raakte.

De serie wordt straks weer in Nieuw-Zeeland opgenomen en krijgt vijf seizoenen. Dat moest wel, want anders zou Amazon de rechten niet krijgen. Die rechten kostten trouwens 250 miljoen dollar en elk seizoen gaat naar verluidt ook dik 200 miljoen dollar kosten. De show is binnen nu en twee jaar al te streamen.

Lees ook: Eerste seizoen 'The Lord Of The Rings' zal wellicht 20+ afleveringen bevatten
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen