'The Walking Dead' hoeft als serie nooit te eindigen

'The Walking Dead' hoeft nooit te eindigen

De serie kan eeuwig door, wat Scott Gimple betreft.

Jim Pedd, 21 oktober 2019 om 08:13

Het Walking Dead-universum hoeft in principe nooit te eindigen. Dat vertelt Scott Gimple tijdens een podcast, TV’s Top 5. Hij ziet de live-action serie als professionele fanfictie en denkt daarom dat de comics niet geheel gevolgd te hoeven worden.
De franchise doet het uiterst goed. We krijgen immers al een moederserie, twee spin-offs en in de toekomst ook miniseries, specials en andere projecten. Het zou dus goed mogelijk kunnen zijn dat de franchise verder gaat dan de comics, die na zestien jaar stopgezet werden.

Zombiefilm die nooit eindigt
“Robert [Kirkman, bedenker] pitchte dit ooit al seen zombiefilm die nooit eindigt. En dat was altijd, voor mij als lezer en voordat ik Robert kende, voordat ik meewerkte aan de serie, heel opwindend,” vertelde Gimple. “Dat was een ongelofelijke belofte. Dus ja, ik vond het geweldig.” Toen de film echter wel eindigde, “was dat absoluut een verrassing”.

Dat wil echter niet zeggen dat dit ook geldt voor de series. “Ik wist wel dat Robert keek naar een mogelijk einde, maar hij had me nooit de tijdlijn verteld. Ik wist dus niet dat dit het einde was. En sindsdien gaat mijn hoofd alleen maar door richting andere mogelijkheden.” Kortom: de franchise is voorlopig nog here to stay!

Bron: TV's Top 5

Lees meer over: The Walking Dead, AMC, Scott Gimple, Robert Kirkman

Informatie over de serie: The Walking Dead

Populair nieuws