Seizoen 9 'The Walking Dead' het beste? [Blu-ray]

De franchise wordt flink uitgebreid.

Bram de Groot, 20-10-2019 18:45

Bedenker: Frank Darabont | Cast: Andrew Lincoln (Rick Grimes), Lauren Cohan (Maggie Greene), Norman Reedus (Daryl Dixon), Danai Gurira (Michonne), Melissa McBride (Carol Peletier), e.a. | Uitzending: 2010 - heden | Tv-zenders: AMC (VS) | FOX (NL)
Het tiende seizoen van The Walking Dead, zonder grote namen als Andrew Lincoln (Rick Grimes) en Lauren Cohan (Maggie Greene), is ondertussen een aantal afleveringen onderweg. En dat gaat tot op heden met niet heel veel succes. De kijkcijfers hebben namelijk opnieuw een dieptepunt bereikt. Het lijkt erop dat de hoofdserie in de franchise ten einde komt, of in een overbrugging zit naar nieuw succes met vooral veel nieuwe gezichten.

Het negende seizoen eindigde uiteindelijk met gemiddeld zo'n 5 miljoen Amerikaanse kijkers per aflevering. Dit is bijna 3 miljoen minder dan bij seizoen 8. Wel opvallend is dat seizoen 9 het best ontvangen seizoen is op Rotten Tomatoes, met 91% na 19 recensies.

Onlangs bracht WW Entertainment Nederland seizoen negen uit op Blu-ray. Hieronder de trailer en synopsis, gevolgd door de blik op de schijven van de uitgave.


In seizoen 9 gaan we verder nadat Rick Grimes en zijn groep overlevenden het opnamen tegen de Redders en hun ingenieuze leider, Negan. Anderhalf jaar na de oorlog zien we onze overlevenden de beschaving opnieuw opbouwen onder Rick's vastberaden leiderschap. Na verloop van tijd wordt de gemeenschap geconfronteerd met onverwachte obstakels en spanningen, maar niets bereidt hen voor op het ware gevaar dat zich zonder hun medeweten ontwikkelt en die de beschaving in gevaar zal brengen die onze overlevenden hebben geprobeerd op te bouwen.Uitgave: The Walking Dead - Seizoen 9 | Aantal discs 6 x Blu-ray | Afleveringen: 16 x ca. 47 minuten | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels DTS-HD 7.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands, Frans | EAN: 5051888249451 | Release: oktober 2019 | Met dank aan: WW Entertainment Nederland

De zes schijven van deze Blu-ray uitgave van The Walking Dead zitten vastgeklikt in een blauwe Blu-ray stackcase, met daaromheen een vergelijkbare insteekhoes. In de case helaas geen extra informatie over de afzonderlijke afleveringen en de extra's.

Beeld en geluid
Nog altijd wordt de zombieserie opgenomen op film en dat geeft uiteraard een bepaalde filmische uitstraling mee. Toch lijkt dit bij de AMC-serie vaak meer dan nodig, met flink wat ruis. Dit is ook duidelijk te zien via deze Blu-ray uitgave, al is het HD-beeld altijd nog beter dan de weergave via een DVD-uitgave. Er is namelijk een prima scherpte en mooie, iets wat opzettelijk verzadigde kleuren.

De visuele effecten die steeds vaker opduiken blijven helaas wat van een gemiddeld niveau. De geluidstrack is DTS-HD Master Audio 7.1 en deze laat goed van zich horen. De nadruk ligt vaak op de dialoog tussen de vele personages, maar regelmatig barst de serie los in prima zombievermaak.

Bonusmateriaal
De uitgave heeft een aantal aardige featurettes te bieden met onder meer een blik op de afleveringen met de sneeuw (Seasons of Change), de opvallende tegenstanders (The Whisperers: Behind the Mask), het afscheid van Rick (Rick Farewell) en het effect van de tijdsprong op de personages en het verhaal (Time Jump). Ook zie je een aantal verwijderde scènes en is er de standaard In Memorian-video waarin wordt gekeken naar de personages die dood gaan in het seizoen.

Net als bij de vorige seizoenen kun je ook via deze uitgave kijken naar de Iside The Walking Dead- en Making of"-video's. Daarnaast is er een track met audiocommentaar bij de laatste aflevering The Storm.

Nog veel Walking Dead onderweg!
Naast dat er meer seizoenen verschijnen van de hoofdserie, gaat ook de spin-off Fear the Walking Dead door. Deze rondde onlangs seizoen vijf af. Ook komt er een tweede spin-off met een nog onbekende titel. Check hieronder de trailer voor seizoen tien van The Walking Dead:


Lees ook: 'The Walking Dead' krijgt mogelijk ook miniseries

Lees meer over: The Walking Dead, Seizoen 9, Andrew Lincoln, Jeffrey Dean Morgan, Negan, Rick Grimes, Steven Yeun

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Populair nieuws

Heel Netflix in de greep van nieuwe misdaadserie

Heel Netflix in de greep van nieuwe misdaadserie