search
IJzersterke ontvangst 'Watchmen': Nu op HBO!
Series / Nieuws

IJzersterke ontvangst 'Watchmen': Nu op HBO!

De superheldenserie van betaalzender HBO.

De comic 'Watchmen' uit de jaren 80 van Alan Moore en Dave Gibbons wordt gezien als de beste comic ooit gemaakt. De verfilming uit 2009 van Zack Snyder werd wisselend ontvangen, maar is onder de fans geliefd. Nu is er de HBO-serie Watchmen.

Ondertussen is duidelijk dat de serie van Damon Lindelof ijzersterk is ontvangen. Er verschenen al vele reviews online en de serie staat op 93% op Rotten Tomatoes na 44 recensies. Deze zijn nu samengevat in onderstaande teaser die HBO online zette.Lees ook: Krijgt HBO's 'Watchmen' maar 1 seizoen?

Vanaf vandaag op HBO
De eerste aflevering met de titel 'It's Summer and We're Running Out of Ice' verschijnt vandaag, zondag 20 oktober, op HBO en daarna verschijnen per week nog eens acht afleveringen. De eerste aflevering debuteert in Nederland op 21 oktober via Ziggo.

De hoofdrol is voor Regina King. Zij speelt de rol van het personage Angela Abar, een politiedetective uit Tulsa. 's Nachts is ze de heldin Sister Night. In de serie zie je ook de bekendere personages Doctor Manhattan, Silk Spectre en Ozymandias. De laatste wordt gespeeld door Jeremy Irons.

Lees ook: 'Watchmen'-synopsis teaset groots mysterie

Watchmen speelt zich af in een alternatief 2019 zonder internet en mobieltjes. Ook is het 34 jaar na het einde van de gebeurtenissen in de comic. De partij The Seventh Cavalry, met aanhangers die Rorschach-maskers dragen, hebben het gemunt op politieke figuren. Een strijd tussen de eveneens gemaskerde politie en de Cavalry start, daartussenin komen de burgerwachten te staan.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen