search

Ons nieuws van zondag 20 oktober 2019

IJzersterke ontvangst 'Watchmen': Nu op HBO!
Series / Nieuws

IJzersterke ontvangst 'Watchmen': Nu op HBO!

De superheldenserie van betaalzender HBO.

De comic 'Watchmen' uit de jaren 80 van Alan Moore en Dave Gibbons wordt gezien als de beste comic ooit gemaakt. De verfilming uit 2009 van Zack Snyder werd wisselend ontvangen, maar is onder de fans geliefd. Nu is er de HBO-serie Watchmen.

Ondertussen is duidelijk dat de serie van Damon Lindelof ijzersterk is ontvangen. Er verschenen al vele reviews online en de serie staat op 93% op Rotten Tomatoes na 44 recensies. Deze zijn nu samengevat in onderstaande teaser die HBO online zette.



Lees ook: Krijgt HBO's 'Watchmen' maar 1 seizoen?

Vanaf vandaag op HBO
De eerste aflevering met de titel 'It's Summer and We're Running Out of Ice' verschijnt vandaag, zondag 20 oktober, op HBO en daarna verschijnen per week nog eens acht afleveringen. De eerste aflevering debuteert in Nederland op 21 oktober via Ziggo.

De hoofdrol is voor Regina King. Zij speelt de rol van het personage Angela Abar, een politiedetective uit Tulsa. 's Nachts is ze de heldin Sister Night. In de serie zie je ook de bekendere personages Doctor Manhattan, Silk Spectre en Ozymandias. De laatste wordt gespeeld door Jeremy Irons.

Lees ook: 'Watchmen'-synopsis teaset groots mysterie

Watchmen speelt zich af in een alternatief 2019 zonder internet en mobieltjes. Ook is het 34 jaar na het einde van de gebeurtenissen in de comic. De partij The Seventh Cavalry, met aanhangers die Rorschach-maskers dragen, hebben het gemunt op politieke figuren. Een strijd tussen de eveneens gemaskerde politie en de Cavalry start, daartussenin komen de burgerwachten te staan.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Seizoen 9 'The Walking Dead' het beste? [Blu-ray]
Series / Blu-ray Review

Seizoen 9 'The Walking Dead' het beste? [Blu-ray]

De franchise wordt flink uitgebreid.

Bedenker: Frank Darabont | Cast: Andrew Lincoln (Rick Grimes), Lauren Cohan (Maggie Greene), Norman Reedus (Daryl Dixon), Danai Gurira (Michonne), Melissa McBride (Carol Peletier), e.a. | Uitzending: 2010 - heden | Tv-zenders: AMC (VS) | FOX (NL)

Het tiende seizoen van The Walking Dead, zonder grote namen als Andrew Lincoln (Rick Grimes) en Lauren Cohan (Maggie Greene), is ondertussen een aantal afleveringen onderweg. En dat gaat tot op heden met niet heel veel succes. De kijkcijfers hebben namelijk opnieuw een dieptepunt bereikt. Het lijkt erop dat de hoofdserie in de franchise ten einde komt, of in een overbrugging zit naar nieuw succes met vooral veel nieuwe gezichten.

Het negende seizoen eindigde uiteindelijk met gemiddeld zo'n 5 miljoen Amerikaanse kijkers per aflevering. Dit is bijna 3 miljoen minder dan bij seizoen 8. Wel opvallend is dat seizoen 9 het best ontvangen seizoen is op Rotten Tomatoes, met 91% na 19 recensies.

Onlangs bracht WW Entertainment Nederland seizoen negen uit op Blu-ray. Hieronder de trailer en synopsis, gevolgd door de blik op de schijven van de uitgave.



In seizoen 9 gaan we verder nadat Rick Grimes en zijn groep overlevenden het opnamen tegen de Redders en hun ingenieuze leider, Negan. Anderhalf jaar na de oorlog zien we onze overlevenden de beschaving opnieuw opbouwen onder Rick's vastberaden leiderschap. Na verloop van tijd wordt de gemeenschap geconfronteerd met onverwachte obstakels en spanningen, maar niets bereidt hen voor op het ware gevaar dat zich zonder hun medeweten ontwikkelt en die de beschaving in gevaar zal brengen die onze overlevenden hebben geprobeerd op te bouwen.



Uitgave: The Walking Dead - Seizoen 9 | Aantal discs 6 x Blu-ray | Afleveringen: 16 x ca. 47 minuten | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels DTS-HD 7.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands, Frans | EAN: 5051888249451 | Release: oktober 2019 | Met dank aan: WW Entertainment Nederland

De zes schijven van deze Blu-ray uitgave van The Walking Dead zitten vastgeklikt in een blauwe Blu-ray stackcase, met daaromheen een vergelijkbare insteekhoes. In de case helaas geen extra informatie over de afzonderlijke afleveringen en de extra's.

Beeld en geluid
Nog altijd wordt de zombieserie opgenomen op film en dat geeft uiteraard een bepaalde filmische uitstraling mee. Toch lijkt dit bij de AMC-serie vaak meer dan nodig, met flink wat ruis. Dit is ook duidelijk te zien via deze Blu-ray uitgave, al is het HD-beeld altijd nog beter dan de weergave via een DVD-uitgave. Er is namelijk een prima scherpte en mooie, iets wat opzettelijk verzadigde kleuren.

De visuele effecten die steeds vaker opduiken blijven helaas wat van een gemiddeld niveau. De geluidstrack is DTS-HD Master Audio 7.1 en deze laat goed van zich horen. De nadruk ligt vaak op de dialoog tussen de vele personages, maar regelmatig barst de serie los in prima zombievermaak.

Bonusmateriaal
De uitgave heeft een aantal aardige featurettes te bieden met onder meer een blik op de afleveringen met de sneeuw (Seasons of Change), de opvallende tegenstanders (The Whisperers: Behind the Mask), het afscheid van Rick (Rick Farewell) en het effect van de tijdsprong op de personages en het verhaal (Time Jump). Ook zie je een aantal verwijderde scènes en is er de standaard In Memorian-video waarin wordt gekeken naar de personages die dood gaan in het seizoen.

Net als bij de vorige seizoenen kun je ook via deze uitgave kijken naar de Iside The Walking Dead- en Making of…-video's. Daarnaast is er een track met audiocommentaar bij de laatste aflevering The Storm.

Nog veel Walking Dead onderweg!
Naast dat er meer seizoenen verschijnen van de hoofdserie, gaat ook de spin-off Fear the Walking Dead door. Deze rondde onlangs seizoen vijf af. Ook komt er een tweede spin-off met een nog onbekende titel. Check hieronder de trailer voor seizoen tien van The Walking Dead:



Lees ook: 'The Walking Dead' krijgt mogelijk ook miniseries
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Acteur John Cho gewond: 'Cowboy Bebop' van Netflix flink vertraagd
Series / Nieuws

Acteur John Cho gewond: 'Cowboy Bebop' van Netflix flink vertraagd

Netflix gaat wel door met de gewonde acteur.

Netflix is recent gestart met de opnames voor hun nieuwe serie Cowboy Bebop, een verfilming van de bekende anime uit 1998. In de serie gaat acteur John Cho een belangrijke rol spelen, maar door een ongeluk worden de opnames nu flink opgeschort.

De opnames startten pas een week geleden in Nieuw-Zeeland, waar Cho een knieblessure opliep. Hij zal nu geopereerd moeten worden en doordat Cho een flinke periode zal moeten herstellen is de productie met zeven tot negen maanden opgeschort. Naar verluidt zou Cho een ongeluk hebben gehad tijdens een repetitie voor een verhoudingsgewijs kleine actiescène.



Lees ook: Eerste blik achter de schermen live-action 'Cowboy Bebop'

Dodelijke premiejagers
In de serie speelt Cho de rol van Spike Spiegel, een coole premiejager met een dodelijke glimlach en wrange humor. Naast Cho zijn er rollen voor onder meer Mustafa Shakir (Jet Black), Daniella Pineda (Faye Valentine), Elena Satine (Julia) en Alex Hassell (Vicious). Ze vormen een team van premiejagers die op de vlucht zijn voor hun verleden terwijl ze de gevaarlijkste criminelen van het zonnestelsel opsporen.

Als de serie Cowboy Bebop eenmaal op Netflix verschijnt, dan is dit naar verwachting met tien afleveringen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Voegt 'Stargirl' zich bij het Arrowverse?
Series / Nieuws

Voegt 'Stargirl' zich bij het Arrowverse?

Mogelijk wordt het groter dan ooit!

Geoff Johns heeft de afgelopen tijd druk gewerkt aan de serie Stargirl. Die moest te zien zijn op streamingdienst DC Universe, maar zal nu naar verluidt naar The CW komen. Dat betekent ook dat de serie een ander format krijgt voor zijn afleveringen.

Dat stelt Colliders Jeff Sneider in een bericht op Twitter. Volgens hem kan het zijn dat de onveranderde afleveringen doorgezet worden naar HBO Max. Maar nu moeten ze wel aangepast worden om geschikt te zijn voor The CW, en aangepast worden aan het format van kabeltelevisie. Afleveringen mogen dan maximaal veertig minuten lang zijn.

Naar het Arrowverse?
Het gerucht gaat al langer dat Stargirl mogelijk naar The CW komt. Nu de lancering van HBO Max in de buurt is, lijkt de kans echter groter dat er een overstap gemaakt wordt. Dat komt mede doordat DC Universe tot nu toe niet enorm goed scoort. Zo werd Swamp Things al na één aflevering geannuleerd.

Stargirl draait om de jonge dame Courtney Whitmore, die een onwaarschijnlijke groep helden weet te inspireren om schurken uit het verleden te verslaan. Stargirl maakt in de comics deel uit van het team de Justice Society of America.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Enthousiaste eerste reacties 'The Mandalorian'!
Series / Nieuws

Enthousiaste eerste reacties 'The Mandalorian'!

Disney heeft kosten nog moeite gespaard.

Het lijkt erop dat de eerste live-action serie in de geschiedenis van de Star Wars-franchise, The Mandalorian, een groot succes wordt. Disney screende de eerste dertig minuten van de serie (goed, bestaande uit een mengeling van verschillende afleveringen) voor de pers en de aanwezigen konden al reageren.

Er hangt veel af van het succes van de serie. Als deze slaagt, zal Lucasfilm volop doorgaan met het ontwikkelen van nieuw soortgelijk materiaal. Het lijkt er nu op dat de serie een succes gaat zijn: The Mandalorian scoort namelijk enorm goed bij critici.

Lees ook: 'The Mandalorian' wordt ronduit spectaculair

De eerste reacties
The Mandalorian draait om een premiejager die zich in de buitenranden van het universum bevindt. Hij is een huurling die missies onderneemt. Helaas is er niet meer bekend dan dat, al weten we wel dat de serie gezien wordt als het startschot van diverse Star Wars-series, waaronder Obi-Wan Kenobi en een show rond Rogue One-personage Cassian Andor.

Lees ook: Star Wars 'The Mandalorian' verkent oorsprong First Order

Hieronder tref je de eerste reacties; de serie is vanaf 12 november te streamen op Disney+.













Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Trailer Stephen King-serie 'The Outsider'!
Series / Nieuws

Trailer Stephen King-serie 'The Outsider'!

Met Jason Bateman en Ben Mendelsohn.

Iedereen lijkt wel iets te willen doen met de boeken van Stephen King. Ook HBO. De betaalzender start begin volgend jaar met de verfilming van The Outsider, een tiendelige miniserie gebaseerd op de bestseller van King.

Hoofdrollen in de horrorthriller zijn voor Golden Globe-winnaar en Ozark-acteur Jason Bateman en Emmy Award-winnaar en Bloodline-acteur Ben Mendelsohn. Hieronder zie je de eerste teaser trailer die toch een bijzonder spannende serie lijkt te beloven!



De miniserie volgt een rechercheur die de extreme moord op een elfjarige jongen onderzoekt. Het leidt tot een arrestatie van een verdachte die een bekende inwoner van Flint City is. Paranormale elementen maken de zaak echter een stuk schimmiger.

Veel andere bekende gezichten
Er zijn ook rollen voor onder meer Cynthia Erivo, Bill Camp, Mare Winningham, Paddy Considine, Julianne Nicholson, Yul Vázquez, Jeremy Bobb en Marc Menchaca. De eerste twee afleveringen zijn door Bateman geregisseerd en vanaf 12 januari 2020 start de serie met dus tien afleveringen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.