George R.R. Martin schrijft niet mee aan 'Game of Thrones' spin-off

GRRM schrijft niet mee aan GoT spin-off

Hij gaat zich alleen richten op het boek dat al jaren op zich laat wachten.

Jim Pedd, 31 oktober 2019 om 10:16

House of the Dragon is de volgende serie in de Game of Thrones-franchise. De serie toont hoe de Targaryen-familie het continent Westeros weet te veroveren en hoe er uiteindelijk grote interne verdeeldheid komt die leidt tot de Dance of Dragons. Dat was een grote strijd tussen familieleden die elkaar afslachtten in een bloedige oorlog over de troon.
George R.R. Martin hielp achter de schermen mee aan de serie. Maar fans die nu bang zijn dat Martin daardoor nog verder achter gaat lopen op de planning met zijn boek The Winds of Winter dat het zesde (van een geplande zeven) in de franchise is, kunnen weer gerust ademhalen.

Geen scripts
Martin belooft namelijk dat hij niet mee zal werken aan de serie tot zijn boek af is. Er komt dus geen script voor een aflevering van zijn hand. "Alhoewel ik denk dat ik uiteindelijk wel op de een of andere manier mee zal helpen aan The House of the Dragon, zal ik mijn prioriteiten toch even duidelijk maken. Ik schrijf niet mee aan de serie, tot ik The Winds of Winter af heb."

Daarna ontstaat er volgens Martin ruimte om wat mee te schrijven. Voor latere seizoenen verwacht hij dus prima mee te kunnen schrijven aan deze tweede serie gebaseerd op zijn boekenreeks A Song of Ice and Fire. Dat hij zijn zesde boek af wil hebben is begrijpelijk: hij werkt er sinds 2010 aan en fans vinden het maar niks dat het zo lang duurt.

Bron: Mashable

Lees meer over: Game of Thrones, George RR Martin, HBO, Spinoff, House of the Dragon

Populair nieuws