Kijkcijfers 'The Walking Dead' maken vrije val

Kijkcijfers 'The Walking Dead' maken vrije val

Ze blijven maar dalen en hebben een nieuw dieptepunt bereikt.

Jim Pedd, 31 oktober 2019 om 11:20

Alhoewel The Walking Dead nog altijd heer en meester is over kabeltv, doen de kijkcijfers het al lang niet meer zo goed als je zou hopen. Ook zondag werd de serie voor zijn eigen extreem hoge standaard niet goed bekeken.
Vandaag is bekend gemaakt dat de meest recente aflevering nog 3,3 miljoen mensen trok naar AMC. Dat is weinig voor een serie die ooit meer dan 17 miljoen mensen aan televisie wist te binden. Dat is bij dit tiende seizoen allang niet meer het geval. Sterker nog: de première was met vier miljoen kijkers de slechtst bekeken aflevering in de geschiedenis van de serie en dat dieptepunt wordt elke week opnieuw dieper.

Lees ook: Maggie snel terug in 'The Walking Dead'!

Toch is er hoop
Gelukkig zijn het andere tijden. Waar het ooit van belang was in televisieland dat je gewoon zoveel mogelijk lineaire kijkers trok, is dat nu wel anders. AMC heeft bijvoorbeeld een streamingdienst waar de serie The Walking Dead nog altijd een hit schijnt te zijn. En daarnaast wordt de serie nog altijd wereldwijd verkocht en goed bekeken.

Lees ook: 'The Walking Dead' hoeft als serie nooit te eindigen

Daarmee is de kans dus klein dat, alhoewel de lineaire kijkers in de minderheid zijn, de serie geannuleerd zal worden. Sterker nog: er komt een elfde seizoen aan. En daarnaast kan je volgend jaar naar twee spin-offs kijken en komt er een bioscoopfilm.

Lees meer over: The Walking Dead, AMC, Kijkcijfers

Informatie over de serie: The Walking Dead

Populair nieuws