search
Waarom 'Game of Thrones' spin-off The Long Night gecancelled is

Waarom 'Game of Thrones' spin-off The Long Night gecancelled is

HBO hakte een opvallende knoop door.

Jim Pedd
Gisteren werd bekend gemaakt dat, nadat er een pilot was gemaakt, de serie The Long Night in het Game of Thrones-universum niet doorgaat. HBO bleef verrassend stil bij die aankondiging. Vandaag leren we gelukkig iets meer over de redenen achter de opvallende beslissing.

De voornaamste reden ligt in het feit dat er een heel andere spin-off in de maak is: House of the Dragon. Die draait om de Targaryen-familie die het continent Westeros binnenvalt. Dat bestaat dan al uit de Zeven Koninkrijken die we al kennen. Daarmee is de serie een stuk toegankelijker dan de geplande spin-off die nu dus niet doorgaat.

Lees ook: HBO schrapt 'Game of Thrones' prequelserie met Naomi Watts!

Ver in het verleden
De spin-off van Jane Goldman en met een pilotscript van George R.R. Martin speelde zich duizenden jaren in het verleden af. Westeros bestaat dan nog uit meer dan honderd kleine koninkrijken en is een heel ander continent dan we kennen uit GoT.

Lees ook: 'Game of Thrones' krijgt mogelijk nog meer spin-offs!

Precies dat maakt de serie een stuk minder toegankelijk voor de casual fan waar HBO het van moet hebben. Daarnaast schijnt de pilot enorm slecht ontvangen te zijn en dat zal zeker niet geholpen hebben. Maar marketingtechnisch is het ook een stuk beter om een serie te hebben die mensen enigszins kennen.

Aanbevolen artikelen