Waarom is de 'Game of Thrones'-prequel 'The Long Night' geschrapt? HBO geeft antwoord..

HBO reageert op cancellen Game of Thrones-prequel

Eindelijk reageert de televisiezender er zelf op.

Jim Pedd, 3 november 2019 om 11:49

HBO besloot eerder deze week om niet verder te gaan met een Game of Thrones-prequel die zich ver in het verleden van het continent Westeros af zou spelen. In plaats daarvan kreeg House of Dragon een volledig eerste seizoen.
Maar waarom werd nou besloten om niet door te gaan met The Long Night? HBO geeft eindelijk een statement. “Na zorgvuldige overwegingen, hebben we besloten om niet verder te gaan met de Game of Thrones-prequel. We bedanken Jane Goldman, S.J. Clarkson en de getalenteerde cast en crew voor hun harde werk en toewijding.”

Lees ook: Waarom 'Game of Thrones' spin-off The Long Night gecancelled is

Waarom niet?
Speculatie over het annuleren van de serie is er ook genoeg. Zo zou de serie er niet komen omdat de pilot niet goed ontvangen werd. Daarnaast speelde de serie zich af in een Westeros heel anders dan hoe we dat nu kennen. Er zijn honderd koninkrijken in plaats van zeven en we volgen families die we niet direct kennen.

Lees ook: HBO schrapt 'Game of Thrones' prequelserie met Naomi Watts!

House of Dragon vertelt daarentegen een veel bekender verhaal. Die wordt geregisseerd door Miguel Sapochnik, die hulp krijgt van Ryan Condal als showrunner.

Lees meer over: Game of Thrones, The Long Night, HBO, Prequel

Populair nieuws