Netflix lanceert eerste Original Podcast 'Daybreak'

Netflix lanceert eerste 'original podcast'

De podcast verschijnt voor de serie Daybreak...

Geoffrey Ketels, 3 november 2019 om 19:05

In eerste instantie staat Netflix als platform uiteraard vooral bekend omwille van haar films en series. Daar komt binnenkort echter ook nog andere content bij. Zo raakte immers bekend dat Netflix weldra ook haar eerste, verhalende podcast zal lanceren.
Netflix zal op 7 november 2019 haar eerste verhalende podcast ooit lanceren. De podcast kreeg de naam The Only Podcast Left en is een fictieve podcast welke hoort bij de net gelanceerde, komische zombie-reeks Daybreak. De podcast zal zich volgens Netflix afspelen in hetzelfde universum als de reeks en zal bijgevolg een groep tieners volgen welke een podcast maken tijdens de zombie-uitbraak. In totaal zullen er zes afleveringen verschijnen welke volgens Netflix daadwerkelijk een belangrijke bijdrage zullen leveren aan de reeks.

Lees ook: Nieuw op Netflix: De post-apocalyptische serie 'Daybreak'!

Daybreak
De eerste verhalende podcast welke door Netflix wordt gelanceerd komt van de hand van Aron Coleite welke ook verantwoordelijk is voor de serie Daybreak. The Only Podcast Left zal in eerste instantie exclusief verschijnen op Spotify. Ze blijft exclusief te beluisteren via dit platform tot 12 december. Daarna zal ze ook op andere podcastkanalen verschijnen.

Ondanks het feit dat Netflix eerder reeds een podcast maakte voor de serie Stranger Things nam deze de luisteraars mee achter de schermen. De podcast voor Daybreak is de eerste verhalende die door de streamingdienst is gemaakt.

Netflix is wel niet de enige partij die er voor kiest om een fictieve podcast te lanceren als aanvulling op een serie. Eerder maakte HBO bijvoorbeeld reeds zo'n podcast voor de reeks Chernobyl en kwam CBS met een podcast rond Star Trek.

Bron: Variety.com

Lees meer over: Netflix, podcast, streamingdienst, streamingservice

Populair nieuws