Baas Disney+: "Netflix heeft een enorme voorsprong op ons"

Baas Disney+: Netflix heeft een enorme voorsprong

Dat vindt de baas van Disney in elk geval.

Jim Pedd, 5 november 2019 om 18:01

Alhoewel Netflix veruit de grootste streamingdienst van het moment is, ziet Disney+ het bedrijf niet als een concurrent. Dat heeft een logische reden: het type content dat aangeboden wordt. Daar zit zo'n groot verschil in, dat de diensten niet direct vergelijkbaar zouden zijn.
Disney-baas Bob Iger gaf tijdens een interview Netflix alle waardering. Met zijn brede aanbod en innovatieve bedrijfsvoering, zou het de weg vrijgemaakt hebben voor alle andere streamers. Maar Netflix heeft een "gigantisch aanbod" dat zo'n beetje iedereen moet aanspreken. Daar zit dan ook het belangrijkste verschil volgens de Disney-baas.

Ruimte zat
"Juist omdat het iets anders werkt, is het volgens ons niet direct een concurrent. Volgens mij heeft Netflix een gigantisch aanbod met veel van goede kwaliteit. Een groot volume. En ze hebben de markt met een wereldwijd direct-to-customer aanbod op briljante wijze vormgegeven," vertelde Iger. Maar Disney speelt het spel heel anders, waardoor er geen directe concurrentie is.

"Wij hebben een kleiner aanbod meer gericht op onze merken", aldus Iger. Daarom is er volgens hem ook ruimte voor twee grote spelers op de streamingmarkt. Echte concurrentie voelt hij naar eigen zeggen dan ook niet, alhoewel Netflix wel een enorme voorsprong heeft met meer dan 150 miljoen abonnees.

Bron: BBC

Lees meer over: Disney Plus, Netflix, Bob Iger

Populair nieuws