search

Ons nieuws van dinsdag 5 november 2019

Baas Disney+: "Netflix heeft een enorme voorsprong op ons"
Series / Nieuws

Baas Disney+: "Netflix heeft een enorme voorsprong op ons"

Dat vindt de baas van Disney in elk geval.

Alhoewel Netflix veruit de grootste streamingdienst van het moment is, ziet Disney+ het bedrijf niet als een concurrent. Dat heeft een logische reden: het type content dat aangeboden wordt. Daar zit zo'n groot verschil in, dat de diensten niet direct vergelijkbaar zouden zijn.

Disney-baas Bob Iger gaf tijdens een interview Netflix alle waardering. Met zijn brede aanbod en innovatieve bedrijfsvoering, zou het de weg vrijgemaakt hebben voor alle andere streamers. Maar Netflix heeft een "gigantisch aanbod" dat zo'n beetje iedereen moet aanspreken. Daar zit dan ook het belangrijkste verschil volgens de Disney-baas.

Ruimte zat
"Juist omdat het iets anders werkt, is het volgens ons niet direct een concurrent. Volgens mij heeft Netflix een gigantisch aanbod met veel van goede kwaliteit. Een groot volume. En ze hebben de markt met een wereldwijd direct-to-customer aanbod op briljante wijze vormgegeven," vertelde Iger. Maar Disney speelt het spel heel anders, waardoor er geen directe concurrentie is.

"Wij hebben een kleiner aanbod meer gericht op onze merken", aldus Iger. Daarom is er volgens hem ook ruimte voor twee grote spelers op de streamingmarkt. Echte concurrentie voelt hij naar eigen zeggen dan ook niet, alhoewel Netflix wel een enorme voorsprong heeft met meer dan 150 miljoen abonnees.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe teaser 'The Mandalorian' onthult Ming-Na Wens personage
Series / Nieuws

Nieuwe teaser 'The Mandalorian' onthult Ming-Na Wens personage

De nieuwe Star Wars-serie stikt van de boeiende personages.

Een nieuwe teaser van The Mandalorian heeft zijn weg online gevonden, en daarmee ook de eerste blik op actrice Ming-Na Wen als Fennec Shand, een huurmoordenaar die in aanraking komt met Pedro Pascals titulaire personage. Je kunt de beelden hieronder bekijken.

Lees ook: Er is geen goed of slecht in 'The Mandalorian'

Wen gaf onlangs meer informatie vrij over haar personage tijdens een interview met Vanity Fair:

"Ik werd geïnspireerd door de naam. Het idee van een 'fennec' vos intrigeerde mij. Ze is sluw, maar weet ook op atletische en gracieuze wijze te overleven. Ze is een huurmoordenaar die volledig loyaal aan zichzelf is."

Nick Nolte is een alien
De teaser bevestigt ook dat we Nick Nolte als een alien zullen zien in de serie. Hij spreekt in de serie de stem in van een piloot die samenwerkt met de Mandalorian. Daarnaast krijgen we nieuwe blikken op het personage IG-88 en een klassieke Stormtrooper Scout op een speederbike.

Lees ook: Prachtige karakterposters Star Wars-serie 'The Mandalorian'!

De eerste aflevering van The Mandalorian is op 12 november a.s. te bekijken via Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
John Malkovich is de nieuwe paus in eerste trailer 'The New Pope'
Series / Trailer

John Malkovich is de nieuwe paus in eerste trailer 'The New Pope'

De serie is een vervolg op het uiterst succesvolle The Young Pope.

HBO heeft de eerste teaser-trailer vrijgegeven van de nieuwe dramaserie The New Pope, waarin we zien hoe paus Johannes Paulus III met de nodige pieken en dalen zijn draai probeert de vinden in zijn nieuwe functie. Hoofdrolspelers zijn John Malkovich en Jude Law. De eerste aflevering van de serie zal in januari worden uitgezonden. De teaser kun je hieronder bekijken!

Lees ook: Eindelijk: Trailer 'The New Pope' van HBO!

Het script van The New Pope werd geschreven door Paolo Sorrentino, Umberto Contarello en Stefano Bises. Sorrentino regisseert opnieuw, in navolging op miniserie The Young Pope, waarin de eerder genoemde Law de hoofdrol speelde.

Veel bekende gezichten
Buiten Law keren meer castleden van The Young Pope terug voor een tweede ronde. Zo zien we Silvio Orlando, Javier Cámara, Cécile de France, Ludivine Sagnier en Maurizio Lombardi opnieuw de revue passeren. Nieuwkomers in de miniserie zijn Henry Goodman, Ulrich Thomsen, Mark Ivanir en Massimo Ghini. Sharon Stone en Marilyn Manson(!) spelen gastrollen.

Lees ook: John Malkovich toegevoegd aan cast 'The New Pope'

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Vrouwen grijpen de macht in nieuwe Sci-Fi serie 'The Power' met Leslie Mann!
Series / Nieuws

Vrouwen grijpen de macht in nieuwe Sci-Fi serie 'The Power' met Leslie Mann!

Vrouwen grijpen de macht in de nieuwe Sci-Fi serie 'The Power' met Leslie Mann!

Leslie Mann heeft al een goedlopende filmcarrière, maar nu komt ze ook op tv in de spannende Sci-Fi serie The Power.

Leslie Mann staat vooral bekend om haar rollen in comedy films als Knocked Up, This is 40, en Blockers, maar ze gaat meespelen in de serie The Power op Amazon. De dramatische thriller is gebaseerd op het feministische sci-fi boek van Naomi Alderman. Reed Morano van The Handmaid's Tale gaat de serie produceren.

In The Power ontwikkelen alle tienermeisjes ter wereld de kracht om mensen te elektrocuteren. Het is erfelijk en het kan niet van hen worden afgenomen. Ze leren al snel dat ze de kracht bij oudere vrouwen kunnen opwekken. Met als gevolg dat elke vrouw ter wereld het kan.

"Deze kracht verandert veel, vrouwen krijgen meer zelfvertrouwen om 's nachts alleen buiten te lopen, met een koptelefoon op joggen en nee te zeggen tegen een man, allemaal zonder angst. Het klinkt geweldig. Natuurlijk is het niet allemaal positief, en kan het ook voor duistere doeleinden worden gebruikt."

Het eerste seizoen krijgt 10 afleveringen. Behalve Alderman, bestaat het team van tekstschrijvers volledig uit vrouwen. Dit klinkt als een serie die mensen aan het praten krijgt.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
In 'Star Trek: Discovery' seizoen 3 hebben eerdere keuzes enorme consequenties
Series / Nieuws

In 'Star Trek: Discovery' seizoen 3 hebben eerdere keuzes enorme consequenties

Belangrijke keuzes hebben ook enorme consequenties.

Acteur Anthony Rapp vindt dat zijn personage in Star Trek: Discovery een geweldige verhaallijn heeft in het aanstaande derde seizoen van de serie. Dit nieuwe seizoen kijkt nog meer naar de band van Paul Stamets met zijn echtgenoot Hugh Culber, die terug uit het Mycellian-network kwam.

"Kijk, je verliest alles wat je hebt, wat natuurlijk grote gevolgen gaat hebben voor ons allemaal. Dus dat is ook precies wat de schrijvers gaan verkennen. Ze kijken heel goed waar alle personages doorheen moeten en schuwen daar niet voor terug. Ze doen het ook niet heel casual, maar hoe het moet, met de nodige diepgang," aldus Rapp.

Lees ook: Nieuwe 'Star Trek'-films zijn mogelijk!

In de toekomst
De derde reeks van Discovery speelt zich ver in de toekomst af. Aan het eind van het tweede seizoen eindigde het ruimteschip uit de titel in de 32ste eeuw, waar we nog niet eerder geweest zijn in een Trek-serie. Die unieke setting biedt veel kansen, vooral ook voor de serie om zich los te schudden uit het soms toch wat beklemmende canon.

Lees ook: 'Star Trek' spin-off rond Spock en Pike op komst?

De serie kijkt onder meer naar de toekomst van de Federation en of die er wel is. Dat de bemanning van de Discovery nu in de verre toekomst zit, waar ze niet direct hoort, gaat in elk geval gevolgen hebben voor de tijdlijn en dat moet men op zien te lossen. Volgend jaar is de serie weer te zien, al weten we niet wanneer precies.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuw op Netflix: 'The End of the F***ing World' seizoen 2
Series / Nieuws

Nieuw op Netflix: 'The End of the F***ing World' seizoen 2

Hoe gaat het verhaal nu precies verder?

The End of the F***ing World was wellicht één van de meest verrassende nieuwe series van het voorbije jaar. Het concept was gedurfd, maar bleek meteen aan te slaan bij de fans. Nu verschijnt morgen, dinsdag 5 november 2019 het tweede deel van de reeks op Netflix. Wat mogen we daar nu precies van verwachten?

De Britse reeks vertelt het verhaal van James en Alyssa, twee tieners die er op een bepaalde dag voor kiezen om thuis weg te lopen. James heeft echter het idee dat hij een psychopaat is waardoor hij plant om Alyssa te vermoorden. Dat is echter net even anders uitgedraaid. Tot op moment van schrijven is er eigenlijk over het tweede seizoen nog niet zoveel bekend. De verschillende teasers die de wereld in werden gestuurd hebben wel duidelijk gemaakt dat het verhaal terug over Alyssa zal gaan. Wat er uiteindelijk van James is geworden is tot dusver niet bekend.

Verrassend populair
Na het verschijnen van het eerste seizoen van The End of the F***ing World wist de reeks eigenlijk behoorlijk verrassend in geen tijd uit te groeien tot één van de meest populaire Netflixreeksen tot dusver. Het eerste seizoen was goed voor in totaal acht afleveringen die telkens 20 minuten duurden. Ondanks het korte, eerste seizoen wist de serie toch het hart van menig aantal kijkers te veroveren.

Ook op gespecialiseerde websites vallen prima scores af te lezen voor The End of the F***ing World. Op IMDB bedraagt de score bijvoorbeeld 8,1/10. Op die andere gespecialiseerde website, namelijk Rotten Tomatoes liggen de scores op respectievelijk 96 (Average Tomatometer) en 90 (Average Audience Score) procent.

Wil je alvast graag een voorsmaakje van wat het tweede seizoen van deze succesvolle serie allemaal voor jou in petto zal hebben? Bekijk dan zeker eens de onderstaande trailer! Verder is het tweede seizoen van The End of the F***ing World dus te bekijken vanaf morgen, dinsdag 5 november 2019 op Netflix!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Jason Momoa: "Ik voelde me bedrogen door Game of Thrones"
Series / Celebrity

Jason Momoa: "Ik voelde me bedrogen door Game of Thrones"

En dat ondanks zijn vurige romance met Emilia Clarke!

Jason Momoa heeft in een recent interview uitgehaald naar de makers van onder meer de serie Game of Thrones. De acteur liet tijdens het interview in kwestie meermaals optekenen zich in zekere zin bedrogen te voelen door de productie van meerdere series waarin hij heeft meegespeeld. Hij is namelijk van mening dat de verhaallijnen van zijn personages vaak vroegtijdig werden afgerond.

In eerste instantie verwijst Momoa vooral naar de productie van Game of Thrones. Hij is dan ook van mening dat zijn personage veel te vroeg naar de eeuwige jachtvelden werd gestuurd. Concreet liet de imposante acteur het volgende optekenen:

"Ik heb altijd het gevoel gehad dat ik werd bedrogen in verschillende dingen die ik deed. Neem nu bijvoorbeeld het personage van Drogo in Game of Thrones. Mijn personage stierf in de reeks vooraleer er echt dieper op het emotionele aspect kon worden ingegaan. Met mijn nieuwste project See is dat gelukkig anders. In die reeks komt mijn personage pas echt tot leven en wordt zijn verhaallijn op optimale wijze uitgediept. Dat is wat ik eigenlijk altijd al wou, ook in Game of Thrones.

Lees ook: Emilia Clarke geeft eindelijk antwoord: 'GOT'-koffiebeker is van [...]

See
In de serie See kruipt Momoa in de huid van het personage Baba Vass. Het gaat hierbij niet zomaar om eender welk personage, maar wel om het hoofdpersonage. See is één van de eerste series welke is gelanceerd op het gloednieuwe streamingplatform Apple TV+. De serie komt van de hand van Steven Knight en Francis Lawrence (The Hunger Games).

Heb je nog helemaal niets van de gloednieuwe serie See gezien, maar ben je wel benieuwd wat deze reeks allemaal voor jou in petto heeft? In dat geval is het aan te raden om even de onderstaande trailer te bekijken... uiteraard met Jason Momoa in de hoofdrol!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Witcher' moet de 'Game of Thrones' van Netflix worden
Series / Nieuws

'The Witcher' moet de 'Game of Thrones' van Netflix worden

Netflix heeft grote ambities.

Onlangs werd duidelijk dat voor de kerstdagen het complete seizoen van The Witcher online komt op Netflix. De fantasyserie belooft een hoop Game of Thrones-achtige actie, met monsters en zwaardgevechten. Nu blijkt dat de serie mogelijk uit zeven seizoen zal bestaan.

"Ik heb verhalen in kaart gebracht voor zeven seizoenen," zei Lauren S. Hissrich in een recent interview met SFX. "Op dit moment stel ik mij de vraag: hoe creëer ik verhalen die echt jaren achtereen een publiek kunnen boeien? Het ergste wat we konden doen is al onze energie in het eerste seizoen steken en niet nadenken over hoe de personages kunnen groeien."

Stevige serie voor volwassenen
Eerder werd al duidelijk dat The Witcher, met Henry Cavill in de hoofdrol als de monsterjager Geralt of Rivia, duidelijk een serie wordt voor volwassenen. "Het wordt een heel volwassen show. Het is belangrijk voor me was dat het geweld en seks het verhaal versterkt en er niet alleen is voor schokwaarde."

Lees ook: 'The Witcher' bevat een zeer bizar personage

Vanaf 20 december 2019 kun je de acht afleveringen bekijken op Netflix. Hieronder zie je nogmaals de recente trailer.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Komt er een Crossover tussen 'Star Trek' en 'The Orville'?
Series / Nieuws

Komt er een Crossover tussen 'Star Trek' en 'The Orville'?

Is het zomaar mogelijk?

Seth MacFarlane maakte The Orville als een eerbetoon aan de klassieke Star Trek-series. Sommige fans van beide franchises hopen op een crossover en precies dat is wat ze nu misschien gaan krijgen ook. Acteur Jonathan Frakes, a.k.a. Commander William Riker, ziet een rolletje wel zitten.

Wat Frakes betreft, krijgt hij snel een rol in de serie van MacFarlane. Geen grote rol, maar eerder een cameo. Zo wil hij wel een alien spelen. "Persoonlijk hoop ik dat ik ooit in The Orville te zien zal zijn, hopelijk als buitenaards wezen," aldus Frakes.

Lees ook: Verrassing: derde seizoen voor 'The Orville'

Al mee bezig
Ruimte voor een rol voor Frakes moet er bijna wel zijn. Hij regisseerde namelijk twee afleveringen van de serie, eentje in de eerste en eentje in de tweede reeks. Nu de serie een derde seizoen krijgt op Hulu, lijken er kansen voor de acteur om ook daar een rol in te krijgen. Hetzij als regisseur, of als acteur.

Lees ook: Waarom 'The Orville' geen komedie meer is

De komedieserie van MacFarlane volgt de bemanning van een ruimteschip dat, vierhonderd jaar in de toekomst, missies uitvoert in naam van de Planetery Union. Dat zou mooi zijn, ware het niet dat de crew totaal disfunctioneel is.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Spectaculaire en grootste sciencefictionfilm moet in mei Netflix-kijkers omver gaan blazen

  2. 2. Deze ijzersterke oorlogsserie kijk je in een ruk af: 'War & Peace'

  3. 3. De nieuwe Zweedse misdaadserie van Netflix heet 'Deliver Me': Een killer in het genre?

  4. 4. De voorloper van 'Reacher': Deze misdaadserie met 94% op RT was de start van Prime Video's succes in dit genre

  5. 5. Een van de best ontvangen en meest indrukwekkende films van 2024 staat nu op Disney+

Bekijk alle artikelen