search
'Obi-Wan'-serie wordt zeer heftig en draait om trauma
Series / Nieuws

'Obi-Wan'-serie wordt zeer heftig en draait om trauma

Niet gek, als je je bedenkt wat het personage heeft meegemaakt.

Acteur Ewan McGregor sprak met Men's Journal over de serie die Lucasfilm en Disney maken over zijn Star Wars-personage, Obi-Wan Kenobi. De serie draait om de jaren dat het personage in ballingschap op woestijnplaneet Tatooine leeft en krijgt een heel heftig thema: trauma.

Dat vertelde de acteur tijdens een recent interview. "Het verhaal speelt zich af tussen Episode III en IV, op het moment dat de Jedi Order langzaam uit elkaar valt. Het zal denk ik heel interessant worden om hem zo te zien. Hij moet het immers een plek geven dat de Jedi overal afgeslacht worden en de Sith het overnemen. Dat is nogal wat om te verwerken," aldus McGregor.

Lees ook: Obi-Wan Kenobi is een 'oudere man' in nieuwe serie op Disney+

Oorspronkelijke plan
De serie was oorspronkelijk gepland als een film, mogelijk zelfs meerdere films. Maar nadat de film Solo: A Star Wars Story flopte, realiseerden Disney en Lucasfilm dat te veel Star Wars niet goed is. En dus werd de Obi-Wan film gecancelled. Maar McGregor kreeg wel al te horen dat hij een serie zou krijgen op de toen nog aan te kondigen streamingdienst Disney+.

Lees ook: Ewan McGregor legt uit waarom er een 'Obi-Wan'-serie komt

Afgelopen zomer werd de serie dan eindelijk aangekondigd. Deze krijgt zes afleveringen van elk een uur en draait dus om Obi-Wan in zijn tijd op Tatooine, waar hij over de jonge Luke Skywalker waakt.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen