UPDATE: 'Constantine' verliest hoofdrolspeelster

Constantine verliest hoofdrolspeelster

En er is al een vervanger gevonden.

Jim Pedd, 14 juli 2014 09:38

Constantine heeft zijn hoofdrolspeelster Lucy Griffiths verloren. De actrice, die we kennen van True Blood, speelde het personage Liv, de partner van John Constantine. Zij zal dus uit de serie geschreven worden en vervangen door een ander personage. De beslissing om uit de serie te stappen, nam ze nadat de showrunners bedachten dat een andere richting voor de serie beter zou zijn.
De serie gaat om demonenjager John Constantine, gespeeld door Matt Ryan. Hij worstelt met zijn geloof en wordt achterna gezeten door zonden uit het verleden. Maar dan moet hij ineens de mensheid beschermen tegen de krachten van het duister.

Griffiths zou de rol van Liv spelen, de vrouwelijke hoofdrol. Zij werd door een machtige demon aangemerkt als toekomstig slachtoffer, maar Constantine redt haar. Tegelijk krijgt ze de mogelijkheid de bovennatuurlijke wereld te zien. Het personage zal echter al snel uit de serie verdwijnen. NBC heeft er namelijk voor gekozen om niet te recasten, maar een volledig nieuw personage te introduceren.

De vervanger heet Zed, de vrouwelijke rechterhand van Constantine. In de eerste afleveringen is Griffiths nog te zien, maar vervolgens zal het de beurt zijn aan Zes. Er moet nog een actrice gevonden worden voor die rol.

UPDATE: Sneller dan verwacht heeft NBC al een vervanger bekend gemaakt van Lucy Griffiths. De Latijns-Amerikaanse actrice Angélica Celaya zal de rol van Mary “Zed” Martin spelen, de nieuwe sidekick van Constantine. Zij speelt een kunstenares die zich op een gegeven moment bij Constantine voegt om het op te nemen tegen de krachten van het kwaad. In de comics ontstaat er uiteindelijk ook nog een romance tussen de twee.


Bron: THR

Lees meer over: constantine, nbc, lucy griffiths, matt ryan, serie, john constantine, liv aberdine, hellblazer, harold perrineau, manny

Aanbevolen artikelen

Laatste nieuws