search

Ons nieuws van maandag 14 juli 2014

Bill Murray te zien in HBO miniserie 'Olive Kitteridge'
Series / Nieuws

Bill Murray te zien in HBO miniserie 'Olive Kitteridge'

Hij vergezelt Frances McDormand en Richard Jenkins in dit project van Lisa Cholodenko (The Kids are All Right).

HBO heeft een boel informatie vrijgegeven betreffende Olive Kitteridge, een miniserie gebaseerd op het Pulitzerprijs winnende boek van Elizabeth Strout. Het project, dat wordt geregisseerd door Lisa Cholodenko (The Kids are All Right, 2010), had met Frances McDormand (Fargo, 1996) en Richard Jenkins (Six Feet Under) al twee sterke hoofdrolspelers in de cast. Hier kunnen we nu enkele namen aan toevoegen, waaronder die van Bill Murray.

Olive Kitteridge overbrugt een periode van 25 jaar en vertelt het verhaal van een rustig dorpje in Nieuw-Engeland dat te maken krijgt met onwettige praktijken en tragische gebeurtenissen. We kijken mee met Olive (McDormand), haar man Henry (Jenkins) en hun zoon Christopher (John Gallagher, Jr.).

Naast Murray zijn er ook rollen voor Peter Mullan, Rosemarie DeWitt, Zoe Kazan, Ann Dowd, Cory Michael Smith, Jesse Plemons, Brady Corbet, Audrey Marie Anderson, Patricia Kalember en Maryann Urbano. De vierdelige miniserie, waarvan het scenario afkomstig is van Emmywinnares Jane Anderson, gaat in november in première.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Is dit de Joker in 'Gotham'?
Series / Foto's

Is dit de Joker in 'Gotham'?

Vanaf 22 september in de Batman-prequelserie te zien op het Amerikaanse FOX.

De website Bleeding Cool heeft de eerste aflevering van FOX's Gotham mogen bekijken en in hun verslag laten ze een screenshot zien waarop mogelijk een eerste indruk te zien is op de Joker. Daarnaast verschenen er nog een aantal screenshots - bekijk deze op Bleeding Cool - van de reeds bekende personages, met onder meer James Gordon (Ben McKenzie) en zijn collega Harvey Bullock (Donal Logue).

De - tot op heden - onbekende acteur op de bewuste foto, bovenaan dit artikel te zien, speelt een wat nerveuze stand up comedian die optreedt in de zaak van Fish Mooney. Volgens Bleeding Cool zou dit personage zomaar kunnen uitgroeien tot de aartsvijand van The Dark Knight, die in de serie vooralsnog wordt gespeeld door de jonge acteur Bruce Wayne, gespeeld door David Mazouz.

Bleeding Cool noemde de aflevering overigens beter dan The Flash. En Constantine. En Arrow. En Agents Of S.H.I.E.L.D. Onlangs werd bekend dat de serie op maandag 22 september in première gaat op het Amerikaanse FOX:

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Duistere eerste trailer achtste seizoen 'Doctor Who'
Series / Trailer

Duistere eerste trailer achtste seizoen 'Doctor Who'

Peter Capaldi is een Doctor met een missie.



De BBC heeft de eerste volledige trailer van het achtste seizoen van Doctor Who vrijgegeven. In de trailer krijgen we een introductie op de nieuwe Doctor, Peter Capaldi. Hij lijkt een iets duisterdere Doctor te zijn dan Matt Smith en David Tennant waren en zou wellicht een terugkeer naar de serie van Christopher Ecclestons Doctor kunnen vormen.

In de trailer maakt Capaldi's Doctor duidelijk waar we heen gaan met dit seizoen: de duisternis. We zien verder zijn gezelschap in de vorm van Clara Oswald (Jenna Coleman) en enkele van de bedreigingen waar zij het tegen op mogen nemen, waaronder dinosaurussen, Daleks en Cybermen.

Veel is er niet bekend over het achtste seizoen (tenzij je natuurlijk de scenario's van de gelekte afleveringen gelezen hebt). We weten dat in de eerste aflevering van het seizoen een rol is voor het supertrio: Madame Vastra (Neve McIntosh), Jenny Flint (Catrin Stewart) en Strax (Dan Starkey). En in een tweedelige finale neemt de Doctor het op tegen de Cybermen.

Doctor Who keert op 23 augustus terug op de BBC!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste teaser 'American Horror Story: Freakshow'
Series / Trailer

Eerste teaser 'American Horror Story: Freakshow'

Weinig te zien nog, maar de toon is gezet...



Hierboven kun je kijken naar de eerste teaser van American Horror Story: Freakshow, de aankomende vierde jaargang van Ryan Murphy's drama-/horrorserie. De promo heet Fallen Angel en laat niet al teveel zien, maar fans zullen allang blij zijn dat er een teken van leven is.

Het vierde seizoen van American Horror Story, draait om de laatste Amerikaanse 'freak show', dat gevestigd was in het Florida van de jaren '50. Jessica Lange, Sarah Paulson, Evan Peters, Angela Bassett, Frances Conroy en Bates keren allen terug. Michael Chiklis is een andere nieuwe toevoeging aan de cast.

Freakshow gaat in oktober in première.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
UPDATE: 'Constantine' verliest hoofdrolspeelster
Series / Nieuws

UPDATE: 'Constantine' verliest hoofdrolspeelster

En er is al een vervanger gevonden.

Constantine heeft zijn hoofdrolspeelster Lucy Griffiths verloren. De actrice, die we kennen van True Blood, speelde het personage Liv, de partner van John Constantine. Zij zal dus uit de serie geschreven worden en vervangen door een ander personage. De beslissing om uit de serie te stappen, nam ze nadat de showrunners bedachten dat een andere richting voor de serie beter zou zijn.

De serie gaat om demonenjager John Constantine, gespeeld door Matt Ryan. Hij worstelt met zijn geloof en wordt achterna gezeten door zonden uit het verleden. Maar dan moet hij ineens de mensheid beschermen tegen de krachten van het duister.

Griffiths zou de rol van Liv spelen, de vrouwelijke hoofdrol. Zij werd door een machtige demon aangemerkt als toekomstig slachtoffer, maar Constantine redt haar. Tegelijk krijgt ze de mogelijkheid de bovennatuurlijke wereld te zien. Het personage zal echter al snel uit de serie verdwijnen. NBC heeft er namelijk voor gekozen om niet te recasten, maar een volledig nieuw personage te introduceren.

De vervanger heet Zed, de vrouwelijke rechterhand van Constantine. In de eerste afleveringen is Griffiths nog te zien, maar vervolgens zal het de beurt zijn aan Zes. Er moet nog een actrice gevonden worden voor die rol.

UPDATE: Sneller dan verwacht heeft NBC al een vervanger bekend gemaakt van Lucy Griffiths. De Latijns-Amerikaanse actrice Angélica Celaya zal de rol van Mary "Zed" Martin spelen, de nieuwe sidekick van Constantine. Zij speelt een kunstenares die zich op een gegeven moment bij Constantine voegt om het op te nemen tegen de krachten van het kwaad. In de comics ontstaat er uiteindelijk ook nog een romance tussen de twee.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Taylor Kitsch en Colin Farrell in tweede seizoen 'True Detective'?
Series / Nieuws

Taylor Kitsch en Colin Farrell in tweede seizoen 'True Detective'?

En komen er slechts drie in plaats van vier hoofdrolspelers?

The Wrap meldt dat HBO druk bezig is met het zoeken van hoofdrolspelers voor hitserie True Detective. En ondanks dat showrunner Nic Pizzolatto onlangs nog vertelde dat nog niets definitief is, hebben we weer een interessant verhaal over de cast. Volgens The Wrap zouden zowel Colin Farrell als Taylor Kitsch in onderhandelingen zijn voor een hoofdrol.

HBO ontkende dat nieuws uiteraard, met het bericht: "Er is geen nieuws om te bevestigen over de casting." Insiders vertellen The Wrap dat HBO graag een filmster wil voor de hoofdrol en daar zou Farrell uiteraard geschikt voor zijn.

The Wrap meldt verder nog iets over het aankomende tweede seizoen van de serie. Waar Nic Pizzolatto nog vertelde dat er vier hoofdrolspelers zijn, worden dat er volgens de site slechts drie. Er zouden twee mannelijke hoofdpersonen zijn en één vrouwelijke. De focus van de serie zou op Farrells personage komen te liggen.

Afgelopen donderdag werd bekend gemaakt welke series genomineerd warden voor de Emmy awards. True Detective kreeg meerdere nominaties, waaronder voor de Beste Dramaserie en hoofdrolspelers Matthew McConaughey en Woody Harrelson. Zij keren beiden niet terug voor dit tweede seizoen, al liet Matthew McConaughey weten toch wel naar te zien te willen zijn.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.