search
Komt er een 'Star Wars'-serie over Doctor Aphra op Disney+?
Series / Nieuws

Komt er een 'Star Wars'-serie over Doctor Aphra op Disney+?

Er is veel Star Wars in ontwikkeling voor Disney+.

Dit jaar verschijnt The Mandalorian op Disney+ en daarvan komt ook een tweede seizoen. Ook zijn er series in ontwikkeling rond de personages Cassian Andor en Obi-Wan Kenobi. Maar wat zit er nog meer in de Star Wars-pijplijn?

Volgens Star Wars Unity zou Disney+ denken aan een serie rond het personage Doctor Aphra. Dit personage is bekend uit de stripreeks rond Darth Vader en het personage groeide uit tot een van de geliefdste personages in de comic.

Doctor Aphra kreeg zelfs haar eigen comic in 2016 en de eerste reeks wordt in december afgerond. Het verhaal speelt zich af tussen Star Wars: Episode IV - A New Hope en Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back. In 2020 volgt een nieuwe reeks, met nieuwe schrijvers.

Wat is al wel bekend?
Op dit moment staan er drie goed ontvangen afleveringen van The Mandalorian op Disney+ en het is al bekend dat showrunner Jon Favreau werkt aan het tweede seizoen. Al vrij snel werd duidelijk dat er ook een serie komt over Diego Luna's Cassian Andor uit de 2016-film Rogue One. Eerder dit jaar werd eindelijk bekend dat Ewan McGregor terugkeert als Obi-Wan Kenobi, ook in een serie voor Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen