Wat is The Purge uit 'The Mandalorian'?

Wat is The Purge uit 'The Mandalorian'?

Wat gebeurde er tijdens The Purge?

Jim Pedd, 25 november 2019 om 09:15

In de meest recente aflevering van The Mandalorian wordt een aantal keren verwezen naar The Purge. In dit artikel lees je alles wat we weten over die gebeurtenis. Als je de Disney+-serie nog niet gezien hebt, raden we je dus af om verder te elzen.
In de serie is meerdere keren verwezen naar The Purge. Het is niet duidelijk wanneer dat precies gebeurd is, maar we kunnen wel het een en ander op een rij zetten. Mede dankzij de verwijzingen naar Mandalore in andere series en dan vooral het personage Sabine Wren, weten we het een en ander.

Lees ook: Is Boba Fett te zien in 'The Mandalorian'?

The Purge
Voordat de Galactic Civil War plaatsvond, bevonden Mandalore en de planeten daar omheen zich in een constante staat van strijd. Dat kwam doordat meerdere facties streden voor controle over het stelsel. Het voorwerp dat het volk kon verenigen was de Darksaber, die verloren ging nadat Darth Maul de Deathwatch overnam en voor chaos zorgde.

Lees ook: Verrassing in 'The Mandalorian' mogelijk nog groter

Later wist Sabine dat voorwerp te vinden en orde terug te brengen naar Mandalore. Clan Wren kreeg weer de macht en Bo-Katan hielp haar. Ze verenigden zich vervolgens in de strijd tegen het Keizerrijk. Daarna zal de Purge plaatsgevonden hebben. In deze serie zijn er namelijk bijna geen Mandalorians meer over en de paar die er nog zijn verschuilen zich in ondergrondse bunkers.

Bron: CB

Lees meer over: The Mandalorian, Star Wars, Disney Plus, Lucasfilm

Populair nieuws