search
Regisseur onthult plannen Obi-Wan serie
Series / Nieuws

Regisseur onthult plannen Obi-Wan serie

Het Star Wars-universum breidt de komende tijd enorm uit.

Een van de vele series waar Disney+ aan werkt, draait om Ewan McGregors Obi-Wan Kenobi. De serie heeft een regisseur gevonden in Deborah Chow, die eerder de aflevering The Child regisseerde van Star Wars-serie The Mandalorian. Zij vertelt nu samen met showrunner Hossein Amini over hun visie op deze serie.

"Wat voor mij een belangrijke kans is, is dat ik het afgelopen jaar heb doorgebracht in het Star Wars-universum en daar geweldige mentors had, in Jon Favreau en Dave Filoni," begon Chow. "Dat in het achterhoofd houdend, heb ik denk ik de best mogelijke training gehad voor de volgende serie. Zoveel van het gevoel en begrip, op een instinctief niveau, om te weten wat klopt en wat eraan scheelt. En er is zoveel kennis. Alles, elk kostuum, elk setstuk, is belangrijk. Elk detail doet er enorm toe."

Lees ook: 'Obi-Wan'-serie draait om meer dan alleen Tatooine!

Veel niet verkend
Maar dan waar de serie om gaat; "De situatie is voor hem - Obi Wan - en voor het sterrenstelsel complex. Je hebt tijd nodig om dat te verkennen," aldus showrunner Hossein Amini. "Er is zoveel aan de hand dat nog niet verkend is. En het idee dat we nu op een karakterreis kunnen, en kunnen kijken naar de politiek en de uitgestrektheid van het Keizerrijk, is opwindend."

Lees ook: Opnames volgende 'Star Wars'-serie starten al vrij snel
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen