'The Witcher' brengt iets heel nieuws

'The Witcher' brengt iets heel nieuws

Het verhaal van een personage dat tot nu toe eigenlijk geen verhaal had.

Jim Pedd, 28 november 2019 om 08:15

Netflix-serie The Witcher gaat delen van het verhaal van Yennefer vertellen, waar in de games enkel naar gehint is. Dat belooft showrunner Lauren S. Hissrich, die in het verleden vaker kenbaar heeft gemaakt dat haar Netflix-serie vooral gebaseerd gaat zijn op de boeken uit Polen en minder op de games die zo succesvol zijn.
“Je hoort dingen over het verleden van Yennefer, vaak als opmerking, van: Als kind maakte ik dit al mee,” begon Hissrich tijdens een interview met SciFiNow. “Dus een van de dingen die ik in het begin deed, is alle boeken bekijken en alles lezen over haar verleden en dat verzamelen. Daarvan hebben we toen in de schrijversruimte een verhaal gemaakt dat ons bij Yennefer liet zijn, toen ze nog een kind was.”

Lees ook: 'The Witcher': Netflix geeft afleveringtitels en hele mysterieuze omschrijvingen vrij!

Kwetsbaar personage
Daardoor begint Yennefer in de serie als een kwetsbaar personage. “Ze is een personage dat veel pijn heeft meegemaakt in haar leven en we zien hoe ze daar overheen groeit en daar juist sterk van wordt. Ik vind dat een mooie, een prachtige, oorsprong voor dit personage,” aldus Hissrich.

Lees ook: Netflix bezuinigt nergens op als het om 'The Witcher'-serie gaat!

De serie van Netflix is vanaf 20 december te streamen. Centraal staat de held Geralt of Rivia, die als Witcher vooral werkt als monsterjager. Maar op het steeds gewelddadigere Continent, zijn de echte monsters de mensen om hem heen.

Bron: Redanian Intelligence

Lees meer over: The Witcher, Netflix, Lauren Schmidt Hissrich, Seizoen 2

Populair nieuws