search

Ons nieuws van donderdag 28 november 2019

Interessant nieuws over de nieuwe 'Superman'-serie
Series / Nieuws

Interessant nieuws over de nieuwe 'Superman'-serie

Superboy en Robin in 'Superman and Lois'? Een oproep hint er in elk geval wel naar!

Er wordt nu al gezocht naar een cast voor de serie Superman and Lois van televisiezender The CW. Men zoekt voor deze spin-off in het Arrowverse naar het schijnt naar een Superboy en een Robin. De serie is naast Green Arrow and the Canaries een nieuwe spin-off die gemaakt wordt in de franchise.

De serie zou draaien om de avonturen van de man van staal, en de verslaggever van de Daily Planet, die probeert de uitdagingen van het ouderschap het hoofd te bieden. Hun nieuwe kind zal in de serie te zien zijn en gespeculeerd wordt dat het kind Jon Kent wordt, ofwel Superboy. Superman, gespeeld door Tyler Hoechlin, heeft een steeds belangrijkere rol in het Arrowverse en speelt straks ook in crossover Crisis on Infinite Earths.

Spin-off op komst
De spin-off wordt niet gelanceerd via een backdoor-pilot, maar wordt wel deels opgezet met de spin-off. Naar het schijnt wordt er een deel van het fundament gelegd, bijvoorbeeld middels een tripje naar de Aarde van deze Superman en Lois Lane. Casting director David Rapaport zou al op zoek zijn naar castleden. Hij schijnt te zoeken naar twee tieners, die de rollen van Matthew en Ethan zouden spelen.

Matthew wordt op een manier omschreven die aansluit op de rol van Jon en Ethan matcht Damian Wayna, a.k.a. Robin. Dat laatste is natuurlijk niet bevestigd door The CW, maar de mogelijkheid van een toevoeging van deze twee personages aan de Arrowverse-serie bestaat natuurlijk wel!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Kijkcijfers 'The Walking Dead' bereiken toch weer een nieuw dieptepunt
Series / Nieuws

Kijkcijfers 'The Walking Dead' bereiken toch weer een nieuw dieptepunt

Helaas gaat het slechter dan ooit met de zombieserie.

Het gaat niet zo heel lekker bij AMC-serie The Walking Dead. Het tiende seizoen begon met de slechtst bekeken aflevering tot nu toe en die trend zette een tijdje door. De afgelopen twee afleveringen was er sprake van herstel, maar die tijd is weer gestokt. En dus levert de serie wederom in.

De midseason finale werd door slechts 3,21 miljoen Amerikanen live gekeken. Daarmee scoort de serie in de felbegeerde 18-49 demografie een 1,02. Het is de slechtst bekeken aflevering sinds AMC in 2010 begon met de zombieserie. Tegelijk heeft AMC ook een streamingdienst en zal die waarschijnlijk flink wat mensen toevoegen aan dit kijkcijferlijstje. Helaas zijn die cijfers niet beschikbaar.

Lees ook: Trailer voor tweede helft 'The Walking Dead' seizoen 10!

Kwakkelend seizoen
Er is dit jaar echt sprake van een kwakkelend seizoen. Want hoewel showrunner Angela Kang erin geslaagd is nieuwe verhalen op verfrissende wijze te vertellen, weet de kijker de serie niet meer zo snel of gemakkelijk te vinden.

Lees ook: Keert Rick terug in 'The Walking Dead'?

Ondanks de kwakkelende kijkcijfers, breidt de franchise alsmaar uit. Er zijn volgend jaar twee spin-offs te zien. Samen zijn de drie series goes voor 42 afleveringen. En er is veel meer content in de maak, waaronder drie bioscoopfilms rond Rick en een heel aantal miniseries en andere losse afleveringen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Baby Yoda-pop in 'The Mandalorian' werd bijna vervangen door CGI
Series / Nieuws

Baby Yoda-pop in 'The Mandalorian' werd bijna vervangen door CGI

Acteur/regisseur Werner Herzog wist het uiteindelijk te voorkomen.

Waar 'schattige' creaturen als de Ewoks in Return of the Jedi en Jar Jar Binks in The Phantom Menace op veel kritiek van Star Wars-fans konden rekenen, smelt iedereen weg bij Baby Yoda in Disney+-serie The Mandalorian. Er wordt momenteel dan ook hard gewerkt om merchandise van het groene schepsel voor de kerst in de schappen te krijgen.

Lees ook: 'The Mandalorian'-serie is nu al een daverend succes

Een beroemde fan van Baby Yoda is Werner Herzog, de documentairemaker die als acteur te zien is in The Mandalorian. Herzog speelt de rol van The Client en liet weten dat een blik op Baby Yoda hem in huilen deed uitbarsten. Maar het had anders kunnen zijn. Hoewel de laatste paar Star Wars-films net als in de oude trilogie weer praktische effecten toepassen, leken de makers er niet heel zeker van om ook Baby Yoda op deze manier tot leven te brengen. Showrunners vonden dat de pop er niet overtuigend genoeg uitzag en dat hij vervangen had moeten worden door CGI.

Een boze Herzog
De eerder genoemde Herzog wilde hier echter niks van weten. Toen de makers een CGI-shot van de kleine Yoda wilde filmen, reageerde Herzog met afschuw. Volgens getuigen zou Herzog hebben gezegd: "Jullie zijn lafaards. Laat het zo!" Blijkbaar hebben zijn woorden gewerkt, want Baby Yoda zoals we hem nu zien in de serie is voor het grootste deel met praktische effecten gemaakt. Het effect op het publiek heeft er duidelijk niet onder geleden!

Lees ook: Nieuwe concept art 'The Mandalorian' toont enorm schattige [SPOILER]
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Witcher' brengt iets heel nieuws
Series / Nieuws

'The Witcher' brengt iets heel nieuws

Het verhaal van een personage dat tot nu toe eigenlijk geen verhaal had.

Netflix-serie The Witcher gaat delen van het verhaal van Yennefer vertellen, waar in de games enkel naar gehint is. Dat belooft showrunner Lauren S. Hissrich, die in het verleden vaker kenbaar heeft gemaakt dat haar Netflix-serie vooral gebaseerd gaat zijn op de boeken uit Polen en minder op de games die zo succesvol zijn.

"Je hoort dingen over het verleden van Yennefer, vaak als opmerking, van: Als kind maakte ik dit al mee," begon Hissrich tijdens een interview met SciFiNow. "Dus een van de dingen die ik in het begin deed, is alle boeken bekijken en alles lezen over haar verleden en dat verzamelen. Daarvan hebben we toen in de schrijversruimte een verhaal gemaakt dat ons bij Yennefer liet zijn, toen ze nog een kind was."

Lees ook: 'The Witcher': Netflix geeft afleveringtitels en hele mysterieuze omschrijvingen vrij!

Kwetsbaar personage
Daardoor begint Yennefer in de serie als een kwetsbaar personage. "Ze is een personage dat veel pijn heeft meegemaakt in haar leven en we zien hoe ze daar overheen groeit en daar juist sterk van wordt. Ik vind dat een mooie, een prachtige, oorsprong voor dit personage," aldus Hissrich.

Lees ook: Netflix bezuinigt nergens op als het om 'The Witcher'-serie gaat!

De serie van Netflix is vanaf 20 december te streamen. Centraal staat de held Geralt of Rivia, die als Witcher vooral werkt als monsterjager. Maar op het steeds gewelddadigere Continent, zijn de echte monsters de mensen om hem heen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Claire Foy terug voor meer 'The Crown'!?
Series / Nieuws

Claire Foy terug voor meer 'The Crown'!?

Ze was toch klaar na het tweede seizoen?

Actrice Claire Foy mag dan wel klaar zijn met Netflix-serie The Crown, helemaal klaar als Queen Elizabeth lijkt ze dan weer niet. De actrice is, zo schrijft de tabloid Daily Mail, gespot op de set van de serie.

Daar nam de 35-jarige actrice in een witte jurk plaats voor de camera. Naar het schijnt speelde ze de speech van Queen Elizabeth op haar 21ste verjaardag na. Dat zou dus een flashback zijn voor in het vierde seizoen van de Netflix-serie. Dat seizoen wordt momenteel opgenomen en zal naar verluidt in november 2020 te streamen zijn.

Lees ook: 'The Crown' vindt nu al een nieuwe hoofdrolspeelster?

Queen Elizabeth
De serie van Netflix draait om Queen Elizabeth tijdens zes decennia van haar heerschappij. In haar speech, die ze in Zuid-Afrika gaf, maakte ze kenbaar haar leven aan de Commonwealth te zullen wijden. Foy speelde de Queen tijdens de eerste twee seizoenen.

Lees ook: Belangrijke hint verstopt in seizoen 3 van 'The Crown'

Afgelopen derde seizoen, dat net anderhalve week op Netflix staat, nam Olivia Colman de rol over van Foy. Zij is ook het vierde seizoen te zien en wordt dan zelf opgevolgd. Het gerucht gaat dat ze vervangen wordt door Imelda Staunton, iets dat door Netflix zelf ontkend wordt.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Faliekant geflopte scifi-serie op Netflix: slechts 6% op Rotten Tomatoes, maar toch twee seizoenen

  2. 2. De voorloper van 'Reacher': Deze misdaadserie met 94% op RT was de start van Prime Video's succes in dit genre

  3. 3. 95% op Rotten Tomatoes: je krijgt geheid spijt als je deze topserie op HBO Max aan je voorbij laat gaan

  4. 4. Deze scifi-serie scoort een solide 7,9 op de IMDb en bekijk je nog altijd op Netflix

  5. 5. Fans van 'Wednesday' opgelet: dit vergelijkbaar juweeltje van Netflix ontvangt lovende recensies

Bekijk alle artikelen