Baby Yoda-pop in 'The Mandalorian' werd bijna vervangen door CGI

Baby Yoda in 'The Mandalorian' was bijna geen pop

Acteur/regisseur Werner Herzog wist het uiteindelijk te voorkomen.

Zilko Tarici, 28 november 2019 om 10:04

Waar 'schattige' creaturen als de Ewoks in Return of the Jedi en Jar Jar Binks in The Phantom Menace op veel kritiek van Star Wars-fans konden rekenen, smelt iedereen weg bij Baby Yoda in Disney+-serie The Mandalorian. Er wordt momenteel dan ook hard gewerkt om merchandise van het groene schepsel voor de kerst in de schappen te krijgen.
Lees ook: 'The Mandalorian'-serie is nu al een daverend succes

Een beroemde fan van Baby Yoda is Werner Herzog, de documentairemaker die als acteur te zien is in The Mandalorian. Herzog speelt de rol van The Client en liet weten dat een blik op Baby Yoda hem in huilen deed uitbarsten. Maar het had anders kunnen zijn. Hoewel de laatste paar Star Wars-films net als in de oude trilogie weer praktische effecten toepassen, leken de makers er niet heel zeker van om ook Baby Yoda op deze manier tot leven te brengen. Showrunners vonden dat de pop er niet overtuigend genoeg uitzag en dat hij vervangen had moeten worden door CGI.

Een boze Herzog
De eerder genoemde Herzog wilde hier echter niks van weten. Toen de makers een CGI-shot van de kleine Yoda wilde filmen, reageerde Herzog met afschuw. Volgens getuigen zou Herzog hebben gezegd: "Jullie zijn lafaards. Laat het zo!" Blijkbaar hebben zijn woorden gewerkt, want Baby Yoda zoals we hem nu zien in de serie is voor het grootste deel met praktische effecten gemaakt. Het effect op het publiek heeft er duidelijk niet onder geleden!

Lees ook: Nieuwe concept art 'The Mandalorian' toont enorm schattige [SPOILER]

Bron: Vanity Fair

Lees meer over: The Mandalorian, Baby Yoda, Werner Herzorg, Jon Favreau, Carl Weathers, Pedro Pascal

Populair nieuws