Narcos: de beste misdaadserie van Netflix! [Blu-ray]

Narcos: beste misdaadserie van Netflix! [Blu-ray]

Van Columbia naar Mexico.

Bram de Groot, 2 december 2019 06:00

Bedenkers: Chris Brancato | Carlo Bernard | Doug Miro | Cast: Pedro Pascal (Javier Peña), Damián Alcázar (Gilberto Rodríguez Orejuela), Alberto Ammann (Hélmer "Pacho" Herrera), Francisco Denis (Miguel Rodríguez Orejuela), e.a. | Uitzending serie: 2015 - heden | Tv-zender: Netflix
De misdaadserie Narcos rond de Colombiaanse drugshandel was een groot succes voor Netflix. Er verschenen drie seizoenen in de hoofdreeks die startte met de opkomst van en uiteindelijk klopjachte op Pablo Escobar. Met seizoen vier werd de aandacht verlegd naar Mexico.

Onlangs bracht Just Entertainment seizoen één tot en met vier uit op Blu-ray in een verzamelbox. Hieronder een blik op wat je kunt verwachten, met eerst de trailer voor het meest recente seizoen Narcos: Mexico:


In de eerste twee seizoenen van Narcos is te zien hoe Pablo Escobar zich vanaf de jaren ’70 opwerkt tot leider van het Medellinkartel en hoe er begin jaren ‘90 een einde kwam aan zijn heerschappij. Seizoen 3 gaat over het Calikartel, opgericht door de gebroeders Rodríguez Orejuela en hun kompaan José ‘Chepe’ Santacruz Londoño. In seizoen 4 kijken we naar de drugshandel in Mexico. Félix Gallardo is de grote man van het beruchte Guadalajarakartel.Serie: Narcos - Seizoen 1-4 | Aantal discs 8 x Blu-Ray | Afleveringen: 40 x 60 minuten | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels / Spaans DTS-HD MA 5.1 | Ondertitels: Nederlands | EAN: 8711983443822 | Release: november 2019 | Met dank aan: Just Entertainment

De acht schijven van deze Blu-ray uitgave van het eerste t/m vierde seizoen van Narcos zitten verpakt in een dikke Blu-ray keepcase. Ondanks dat er voldoende ruimte is, wordt er geen extra informatie geleverd over de afzonderlijke afleveringen of de extra's.

Beeld en geluid
Deze uitgave bevat dus de 40 reeds verschenen afleveringen van de Narcos-series. De transfer van Just Entertainment is doorgaans zeer degelijk, aangezien het beeld scherp en kleurrijk is. Van echt storende zaken is geen sprake. Soms zijn de beelden op afstand net iets minder dan je had gehoopt; zeker als je kijkt naar de mooie natuur in bijvoorbeeld Columbia. Maar klagen mogen we niet; het is al fraai dat Just Entertainment de serie in HD uitbrengt voor de Nederlandse fans.

Bij alle afleveringen is het geluid DTS-HD 5.1 en die tracks doen het uitstekend. De ruim aanwezige dialoog wordt prima afgewisseld met bijpassende muziek en er zijn ook de nodige actiescènes die wat meer gebruikmaken van de surround speakers.

Bonusmateriaal
Just Entertainment heeft de vier losse uitgaven gebundeld in deze box. Aangezien op de losse edities al geen bonusmateriaal stond, hoef je dat bij deze dus ook niet te verwachten. Desondanks is het een mooie, compacte uitgave voor de fans die de serie graag in de kast hebben staan.

Narcos: Mexico seizoen 2 in de maak!
Het tweede seizoen voor Narcos: Mexico werd al in december 2018 aangekondigd, maar voorlopig is er nog geen verschijningsdatum onthuld. Het leek er lange tijd op dat het nieuwe seizoen wel in 2019 zou verschijnen. Dit wordt nu dus waarschijnlijk 2020.Lees ook: Michael Pena en Diego Luna op eerste foto's 'Narcos: Mexico'

Lees meer over: Narcos, Narcos Mexico, Seizoen 4, Netflix, Dvd, Bluray, Review, Recensie

Aanbevolen artikelen

Laatste nieuws