Nederlanders en Belgen zeer verdeeld over de beste Netflix-original!

Wat is de beste Netflix-original van het moment?

De verschillen blijken tussen verschillende landen vrij groot te zijn...

Geoffrey Ketels, 1 december 2019 om 19:14

Netflix is in de praktijk zoveel meer dan alleen maar een streamingdienst. De voorbije jaren heeft ze dan ook enkele uitstekende series en films geproduceerd. Een onderzoek van Dailywireless heeft nu duidelijk gemaakt wat per land de populairste Netflix-originals zijn tot dusver.
De populairste Netflix-original in Nederland van het moment is weinig verrassend Riverdale. Opvallend, de Belgen zijn het daar niet mee eens. In België is het namelijk de serie The 100 die op dit ogenblik als beste Netflix-original wordt bestempeld. Deze reeks vertelt het verhaal van honderd overlevenden welke ongeveer een eeuw nadat er een apocalyps heeft plaatsgevonden op Aarde terug naar de planeet worden gestuurd om op verkenning uit te gaan.

Geen eensgezindheid
Dat Nederlanders en Belgen het niet eens zijn met wat nu precies de beste Netflix-original is hoeft eigenlijk nog niet zozeer te verbazen. Ook in andere landen kwamen immers heel wat verschillende titels uit de bus.

De reeks Peaky Blinders scoort bijvoorbeeld het best in het Verenigd Koninkrijk. In de Verenigde Staten blijkt Stranger Things dan weer de absolute topfavoriet te zijn. In Frankrijk zijn ze het wel eens met de Belgen. Ook daar werd The 100 immers verkozen tot meest populaire Netflix-original van het moment.

Bekijken we de top 3 met Netflix-originals wereldwijd? Dan blijken dat La Casa de Papel, The 100 en Riverdale te zijn.

Bron: Dailywireless.org

Lees meer over: Netflix, serie, series, Netflix originals, originals

Populair nieuws