'Star Trek: Picard' krijgt verhaallijn over de Borg!

De Borg keren terug in 'Star Trek: Picard'!

Producent Alex Kurtzman wil een nieuwe draai geven aan de bekende verhaallijn.

Zilko Tarici, 3 december 2019 om 10:29

Volgend jaar zal Patrick Stewart voor het eerst in lange tijd weer te zien zijn als Jean-Luc Picard. Star Trek: Picard wordt echter geen simpele herhaling van Star Trek: The Next Generation. Tijdens een recent interview met Vanity Fair gaf uitvoerend producent Alex Kurtzman namelijk aan dat Picard geen verhaallijn met de Bord meer wilde zien. Kurtzman heeft de acteur uiteindelijk toch weten te overtuigen om de slechteriken opnieuw bij de plot te betrekken.
Lees ook: Nieuwe Eterprise in 'Star Trek: Picard'?

Kurtzman zei er het volgende over:

"Patrick zei altijd: 'Ik wil niks doen wat we al eerder hebben gezien.' Toch hadden we plannen voor de Borg, en dat vond hij in eerste instantie maar niks. Toen we het verder bespraken, kwamen we uiteindelijk op een volledig nieuwe manier om de Borg nij het verhaal te betrekken. Ik denk niet dat iemand zal zien aankomen wat we in petto hebben."

Lees ook: Waarom stopt Picard bij Starfleet?

Posttraumatische stress
Tijdens Star Trek: The Next Generation werd Picard korte tijde overgenomen door de Borg. Dat traumatiseerde hem jarenlang. Het grootste deel van dit trauma liet hij gelukkig achter zich na de gebeurtenissen in Star Trek: First Contact. Toch komen de Borg nu terug. In welke hoedanigheid? Daar komen we achter als het eerste seizoen van Star Trek: Picard begint op 23 januari 2020!

Bron: Vanity Fair

Lees meer over: Star Trek Picard, Patrick Stewart, Jonathan Frakes, CBS All Access, Alex Kurtzman

Populair nieuws