Netflix is met 1e seizoen 'The Witcher' niet compleet

Netflix is met 'The Witcher' niet compleet

Eerste boek niet geheel verfilmd in eerste seizoen.

Bram de Groot, 5 december 2019 11:01

Net als Game of Thrones van HBO en vele andere series is The Witcher van Netflix een verfilming van een boekenreeks. Het blijkt nu dat het eerste seizoen, dat 20 december verschijnt, niet het gehele verhaal te bevat van het eerste boek.
De boekenreeks, in Nederland ook bekend onder de titel 'De Hekser', werd geschreven door de Pools fantasyschrijver Andrzej Sapkowski. De boeken verschenen tussen 1994 en 1999, met daarvoor een aantal korte verhalen. Uiteraard kennen velen The Witcher ook van de succesvolle games.

Lees ook: 'The Witcher': Netflix geeft afleveringtitels en hele mysterieuze omschrijvingen vrij!

Niet het complete eerste boek
Het eerste boek uit 1994 heet 'Het Bloed van Elfen' en producent Tomek Bagiński heeft nu tegenover ComicBook.com onthuld dat niet het gehele verhaal uit dat boek verwerkt is in seizoen één.

"De boeken bevatten veel meer bronmateriaal dan we in acht afleveringen konden stoppen, dus we moesten echt heel, heel voorzichtig zijn met het kiezen van de verhalen die we willen vertellen. En Lauren S. Hissrich [showrunner] heeft het heel goed gedaan," aldus Bagiński. "Niet alleen door de juiste verhalen te kiezen om het verhaal van Geralt te vertellen, maar ook door achtergrondinformatie te geven over zowel Yennefer als Ciri."

Lees ook: Eerste reviews: "The Witcher is beter dan Game of Thrones!"

Ook het doel van de serie wordt duidelijk. "Het doel voor ons is om een groter verhaal te vertellen. Een groter verhaal komt eerst met de saga, en de saga gaat niet alleen over Geralt en zijn vrienden. Het gaat ook over Yennefer, het gaat ook over Ciri. We wisten dat we die personages eerder moesten tonen," aldus Bagiński.


Bron: comicbook.com

Lees meer over: The Witcher, Seizoen 1, Henry Cavill, Geralt, Freya Allan, Netflix

Aanbevolen artikelen

Laatste nieuws