Batman en Superman bestaan in 'Watchmen'!

Maar niet zoals je meteen zou verwachten.

Jim Pedd, 04-12-2019 11:57

Let op: dit bericht bevat mogelijk spoilers

HBO's Watchmen speelt zich af in een alternatief universum waarin superhelden echt zijn. De nieuwste aflevering omvat een boel onthullingen. Zo bleek dat Doctor Manhattan zich helemaal niet op Mars bevindt, maar al een decennium op Aarde zit en zich voordoet als de man Cal Abar, de echtgenoot van Angela. Maar er is nog iets interessants: Batman bestaat!
Agent Dale Petey deelt in de Peteypedia een verhaal over de jeugd van Angela. Hij kijkt naar de inspiratiebron van Angela voor haar persona als Sister Night. Die komt uit de Blaxploitation-film over een "nun with a motherf****ng gun". De film is belangrijk voor Angela, want haar ouders lieten haar die film niet kijken voordat ze naar bed ging (en die gingen daarna dood). Agent Petey stelt dat Sister Night een spoof is van Silhouette uit de Minutemen en deel van een genre dat verwijst naar Black Mask-films, waarin zwarte versies van helden bestaan. Zo is Black Superman spoof van Doctor Manhattan, draait Tarantula om Mothman en Batman om Nite Owl.

Lees ook: Waar draait de mysterieuze 'Watchmen'-serie nou precies om?

Batman bestaat
Daarmee bestaat Batman dus in de comicserie. Dat is extra interessant, als je Nite Owl in overweging neemt. Dat personage is in de comics een parodie van The Phantom en Batman. De serie draait dat nu dus helemaal om en maakt van Batman juist een parodie van Nite Owl. Een slimme manier dus om de serie wat extra diepgang te geven!

Lees ook: Succesvolle 'Watchmen'-serie kan makkelijk meer seizoenen krijgen

Bron: CB

Lees meer over: Watchmen, HBO, Batman, Superman, Damon Lindelof

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Netflix komt deze week met 11 nieuwe series

Netflix komt deze week met 11 nieuwe series

Populair nieuws

Miniserie over ramp gooit hoge ogen op Netflix

Miniserie over ramp gooit hoge ogen op Netflix