search
Succesvolle 'Watchmen'-serie kan makkelijk meer seizoenen krijgen
Series / Nieuws

Succesvolle 'Watchmen'-serie kan makkelijk meer seizoenen krijgen

Damon Lindelof gelooft er zelfs in.

HBO-serie Watchmen telt pas zes afleveringen, maar wordt met de tijd alleen maar complexer. Fans vragen zich dan ook af of er een tweede seizoen van de comic-serie aan zit te komen. Dat terwijl showrunner Damon Lindelof duidelijk was en vertelde dat dit verhaal slechts één seizoen duurt.

In een interview vertelt Damon Lindelof dat er wel mogelijkheden bestaan voor een nieuw seizoen, maar dat dit verhaal echt klaar is met dit seizoen. "Het is net als Fargo of True Detective ontworpen om een compleet verhaal te vertellen. Maar er zijn ook meer Watchmen-verhalen om te vertellen. Er zit echter geen cliffhanger in de finale. Sterker nog, volgens mij zijn de meeste mysteries - ten minste de mysteries die centraal staan in het verhaal dat we vertellen - opgelost tegen het einde van aflevering negen."

Lees ook: Bekijk de gigantische octopus in 'Watchmen'!

Meer verhalen
Lindelof ziet wel de mogelijkheid voor meer seizoenen. Maar dan moet het verhaal kloppen. "Als het idee goed is en er een reden is om het te vertellen, dan wil ik het wel overwegen. Maar dat idee heb ik nog niet gehad." En dus denkt Lindelof niet terug te zullen keren. "Er komt wel meer Watchmen denk ik, of ik dat nou doe of niet."

Lees ook: Nieuwe serie 'Watchmen' blijkt grote hit voor HBO

De serie is op zondagen te zien in de Verenigde Staten en in Nederland verschijnen nieuwe afleveringen een week later op Ziggo Movies & Series XL.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen