search
Waar draait de mysterieuze 'Watchmen'-serie nou precies om?
Series / Nieuws

Waar draait de mysterieuze 'Watchmen'-serie nou precies om?

De HBO-serie staat bol van mysteries.

Watchmen is een prachtige serie. Maar het is nog altijd niet helemaal duidelijk wat nou precies het overkoepelende thema is. Acteur Tim Blake Nelson sprak met GQ en vertelde voor het eerst wat het doel van de serie volgens hem is.

De acteur denkt dat de HBO-serie een boel personages heel menselijk neer weet te zetten. Maskers staan centraal, vooral voor zijn personage, Looking Glass. Maar de serie kijkt ook naar heel andere aardse vraagstukken en vooral in hoeverre geweld kwaad blijft doen aan mensen, op de lange termijn. Het thema komt dan ook daaruit voort.

Lees ook: 'Watchmen' zou zomaar meer seizoenen kunnen krijgen

Watchmen-thema
"Het ding waar Damon [Lindelof] naar kijkt, in de serie Watchmen, is waar wraak je allemaal toe in staat stelt," aldus de Nelson. "Niet alleen in een wraaklustig persoon, maar ook in de voor-wat-hoort-wat reactie op wraak. En hoe wraak en het heft in eigen hand nemen elkaar kunnen versterken. En, uiteindelijk, wat iemand ertoe drijft om een masker te dragen."

Lees ook: Bekijk de gigantische octopus in 'Watchmen'!

"Damon en de schrijvers hebben voor mij een personage geschreven dat behoorlijk complexe problemen heeft. Hij stelt ons ertoe in staat die problemen te verkennen. Zowel direct, maar ook over het hele seizoen heen. En in het gedrag dat ze niet verkennen. Je kan uit het gedrag van deze man een zekere kwetsbaarheid en wanhoop afleiden."

Aanbevolen artikelen