De extreem gemene laatste woorden van Jaime en Brienne in 'Game of Thrones'

Gemene laatste woorden Jaime en Brienne in GoT

Het eindigt wel heel onaardig.

Jim Pedd, 5 december 2019 11:02

Game of Thrones-showrunners David Benioff en D.B. Weiss deelden meer informatie over het controversiële laatste moment tussen Jaime Lannister en Brienne of Tarth. In het achtste seizoen zagen we de twee nog even samen en was er iets heel ergs aan de hand.
Jaime begon als een wreed personage, maar nadat hij zijn hand verloor, werd hij zachter van karakter en vormde hij een bijzondere band met Brienne. Maar die band verdween in het achtste seizoen als sneeuw voor de zon en dat culmineerde in een bizarre laatste ontmoeting. Nu blijkt dat het heel gemeen was.

Lees ook: Eet Drogon het lichaam van Dany op in 'Game of Thrones'?

Laatste moment
Als Jaime hoort dat Cersei in levensgevaar verkeert, besluit hij Winterfell te verlaten en naar haar terug te keren. Hij breekt in een scène daarna het hart van Brienne. Die scène viel slecht bij fans en had nog veel slechter kunnen vallen. Benioff en Weiss vertelden dat in het script een geheime zin zat die we niet hoorden, om het verdriet van Brienne groter te maken. Jaime had bijna gezegd: “Ik houd niet van je. Niemand houdt van jou.”

Lees ook: Waarom gaan al die hoofdpersonen dood in 'Game of Thrones'?

Het is misschien maar goed dat het stukje dialoog het eindproduct niet gehaald heeft, want fans waren al niet blij met de plotselinge nieuwe houding van Jaime. Dit was mogelijk nog slechter gevallen.

Bron: EW

Lees meer over: Game of Thrones, DB Weiss, David Benioff, Nikolaj Coster Waldau, Gwendoline Christie, HBO

Aanbevolen artikelen

Laatste nieuws