Waarom gaan al die hoofdpersonen dood in 'Game of Thrones'?

Waarom gaan hoofdpersonen dood in Game of Thrones?

Schrijver George R.R. Martin legt het eindelijk uit.

Jim Pedd, 1 december 2019 om 12:11

Schrijver George R.R. Martin staat erom bekend dat hij heel wat hoofdpersonen in Game of Thrones heeft laten sneuvelen. Waarom nou? In een interview vertelde de schrijver precies waarom: het lag aan de schildpadden die hij vroeger als kind had.
“Ik had een speelgoedkasteel dat net groot genoeg was voor twee schildpadden, dus die plaatste ik daar dan in. Maar helaas overleefden ze nooit lang,” aldus Martin. “Ik denk dat het voedsel dat ze kregen, van die kleine shakers, niet genoeg voedingsstoffen had. Dus mijn schildpadden gingen altijd dood en dat vond ik verschrikkelijk. Dus moest ik bedenken waarom dat zo was. Dus bedacht ik dat ze elkaar vermoordden. Ze woonden in een kasteel, dus waren het ridders en koningen en prinsen die vochten om de Turtle Throne, dus vermoordden ze elkaar.”

Lees ook: Eindigen de boeken van 'Game of Thrones' straks anders dan de serie?

Turtle Castle
“Lang voor Game of Thrones, was Turtle Castle een van mijn eerste epische fantasy-verhalen. Dat gedenk ik nog altijd met de schildpad die ik op mijn hoed, en soms op mijn colbertje, draag,” concludeerde Martin. En dus weten we nu hoe hij tot de gruwelijke keuzes komt om sommige hoofdpersonen te doden.

Lees ook: Mysterieuze tweet 'Game of Thrones' doet fans schrikken

Hieronder een video van iemand die alle grote sterfgevallen op een rij zet.


Bron: GRRM

Lees meer over: Game of Thrones, HBO, George RR Martin

Informatie over de serie: Game of Thrones

Populair nieuws