Heeft HBO na 'Chernobyl' en 'Watchmen' opnieuw een succes-serie in handen?

President Nixon en het Watergate-schandaal zijn het nieuwste onderwerp van een HBO-serie.

Jim Pedd, 6 december 2019 08:10

Acteurs Justin Theroux en Woody Harrelson hebben getekend voor hoofdrollen in een nieuwe HBO-serie. Die gaat de naam The White House Plumbers krijgen en draait om een van de grootste politieke schandalen uit de Amerikaanse geschiedenis: Watergate. De serie krijgt vijf afleveringen en wordt een limited event, wat dus betekent dat er maar één seizoen komt.
De laatste tijd boekt HBO flinke successen met dat soort series. Denk maar aan Watchmen en aan Chernobyl, twee series waar veel naar gekeken wordt en die door zowel publiek als critici goed ontvangen zijn. Nu voegt men er dus nog eentje toe aan het rijtje en draait deze nieuwe serie om het politieke schandaal rond Richard Nixon.

CIA-agenten
De serie van HBO wordt geschreven door Alex Gregory en Peter Huyck en geregisseerd door David Mandel. Centraal staan E. Howard Hunt en G. Gordon Liddy, die als leden van de Nixon-administration werkten om lekken te vinden binnen de regering. Hunt en Liddy waren de meesterbreinen achter de Watergate-overvallen en andere clandestiene operaties voor Nixon. Hun werk zorgde er per ongeluk voor dat de president ten val kwam en Liddy werd zelf veroordeeld voor diefstal en afluisteren, samenzweren en het weigeren om te getuigen voor de Senaat.

“We zijn erg blij zo’n getalenteerd team samen te kunnen brengen, en een fascinerende blik op het team dat het Nixon White House ten val bracht te bieden,” aldus HBO-baas Casey Bloys. “We zijn vooral blij Woody en Justin weer te verwelkomen bij HBO en kijken ernaar uit samen aan de slag te gaan.”

Bron: Deadline

Lees meer over: The White House Plumbers, HBO, Watergate, Casey Bloys, Woody Harrelson, Justin Theroux, Alex Gregory, Peter Huyck, David Mandel

Populair nieuws