'Star Trek: Discovery' zet Star Trek weer op de kaart! [Blu-ray]

'Star Trek: Discovery' Seizoen 2 [Blu-ray]

De Enterprise en Discovery bundelen krachten.

Bram de Groot, 8 december 2019 om 18:01

Bedenkers: Bryan Fuller | Alex Kurtzman | Cast: Sonequa Martin-Green (Michael Burnham), Doug Jones (Saru), Shazad Latif (Voq / Ash Tyler), Anthony Rapp (Paul Stamets), Mary Wiseman (Sylvia Tilly) e.a. | Uitzending serie: 2017 - heden | Tv-release: CBS All Access
Het wordt volgend jaar smullen voor de Star Trek-fans. Dan verschijnt namelijk niet alleen het derde seizoen van Star Trek: Discovery, maar ook Star Trek: Picard. Het is CBS All Access die al het moois naar de fans brengt; een zender die niet beschikbaar is in Nederland. Je bent dus aangewezen op Netflix of de Blu-ray uitgaven.

Universal Pictures bracht het tweede seizoen onlangs uit op Blu-ray, inclusief het nodige bonusmateriaal. Hieronder een blik op de uitgave, met als eerste de trailer voor seizoen 2 voor Discovery.


In het tweede seizoen zien we dat de crew van de U.S.S. Discovery een noodsignaal ontvangt van de U.S.S. Enterprise. Ze bundelen hun krachten met Captain Christopher Pike voor een nieuwe missie. Zeven mysterieuze rode signalen moeten worden onderzocht. Ook is er een onbekend figuur op de radar verschenen: een wezen wat zichzelf de Rode Engel noemt. Officier Michael Burnham wordt gedwongen om haar verleden onder ogen te zien wanneer een bekende opduikt: haar vervreemde broer, Spock.Serie: Star Trek: Discovery - Seizoen 2 | Aantal discs 4 x Blu-ray | Afleveringen: 14 x ca. 55 minuten | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands | EAN: 5053083200657 | Release: november 2019 | Met dank aan: Universal Pictures, Paramount Home Entertainment

De vier Blu-ray schijven van deze uitgave van het tweede seizoen van Star Trek: Discovery zitten vastgeklikt in een iets dikkere blauwe amaray Blu-ray-keepcase, met daaromheen een vergelijkbare insteekhoes. In de binnenkant van de hoes staan de titels van de afleveringen en de extra's overzichtelijk opgesomd.

Beeld & geluid
De serie Star Trek: Discovery heeft een hoog niveau - iets wat de vele extra's op de schijf ook bewijzen (zie onder) - en het is daarom fijn om te zien dat Universal ook in Nederland de serie uitbrengt in High Definition. Deze Blu-ray uitgave zorgt ervoor dat de beelden, vol prachtige praktische en visuele effecten, haarscherp op je scherm verschijnen.

Voor het geluid is gekozen voor een standaard DTS-HD 5.1 track en die doet de muzikale ondersteuning van onder meer Jeff Russo (Fargo, Legion) zeker recht toe. De vraag is of Universal misschien niet beter al een Atmos track had kunnen toevoegen. Maar goed, de fan zal al blij zijn met dat de serie ook in High Def beschikbaar is op schijf.

Veel extra's
Er is maar liefst vier uur aan bonusmateriaal toegevoegd aan de schijven. De reeks bestaat uit standaard extra's als verwijderde scènes, enkele tracks met audiocommentaar en een Gag Reel. Er zijn ook twee Star Trek: Short Treks te zien, met de titels Runaway en The Brightest Star. Deze duren tussen de 15 en 20 minuten.

Vervolgens zijn er ook acht featurettes te bekijken met meer over zaken als het ontwerp van seizoen 2, de relikwieën, de verschillende wezens, de visuele effecten, de Enterprise en het mysterieuze figuur Red Angel. Het meest uitgebreid zijn Putting It Together (43 minuten) en Star Trek: Discovery: The Voyage of Season 2 (bijna een uur). Deze video's zoomen verder in op de realisatie van het tweede seizoen.

Eerst Picard, dan Discovery
In januari verschijnt via CBS All Access het eerste seizoen van Star Trek: Picard over het personage Jean-Luc Picard (Patrick Stewart) uit de succesvolle serie Star Trek: The Next Generation. Een verschijningsdatum voor seizoen drie van Discovery is nog niet bekend. Hieronder wel de trailer!Lees ook: Captain Pike is terug in 'Star Trek'!

Lees meer over: Star Trek Discovery, 2019, Michelle Yeoh, Marco Polo, Doug Jones, Anthony Rapp, Star Trek Picard

Populair nieuws