search

Ons nieuws van zondag 8 december 2019

Eerste teaser DC-serie 'Stargirl'!
Series / Trailer

Eerste teaser DC-serie 'Stargirl'!

Geoff Johns biedt ons een nieuwe DC-serie.

DC Universe heeft zijn eerste trailer vrijgegeven voor de serie Stargirl. De serie wordt de nieuwste toevoeging aan de streamingdienst en komt in de lente van 2020 uit. De show is ook onderdeel van de nieuwe samenwerking van DC Universe met The CW.

Vandaag is er dus de eerste trailer vrijgegeven, die helaas niet super veel laat zien. We zien in de korte video een aantal tieners op een rijtje staan, waaronder Stargirl. Haar horen we vervolgens zeggen: "de staf heeft mij gekozen, en ik kies jou!"



Stargirl belooft heel uniek te worden in het DC Universe. Animatieseries als Young Justice en Harley Quinn waren al een stuk lichter verteerbaar dan hun live-action tegenhangers, dat gaat nu voor het eerst ook gelden voor een live-action serie. Dat zal dus in de vorm van Stargirl zijn.

Lees ook: Dit is DC-heldin Stargirl!

Het plot is nog niet bekend, maar wel weten we dat Stargirl een personage is dat ooit op de kaart is gezet door producent en showrunner Geoff Johns, die nu een serie mag maken over hetzelfde personage. Dat belooft dus wat!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Star Trek: Discovery' zet Star Trek weer op de kaart! [Blu-ray]
Series / Blu-ray Review

'Star Trek: Discovery' zet Star Trek weer op de kaart! [Blu-ray]

De Enterprise en Discovery bundelen krachten.

Bedenkers: Bryan Fuller | Alex Kurtzman | Cast: Sonequa Martin-Green (Michael Burnham), Doug Jones (Saru), Shazad Latif (Voq / Ash Tyler), Anthony Rapp (Paul Stamets), Mary Wiseman (Sylvia Tilly) e.a. | Uitzending serie: 2017 - heden | Tv-release: CBS All Access

Het wordt volgend jaar smullen voor de Star Trek-fans. Dan verschijnt namelijk niet alleen het derde seizoen van Star Trek: Discovery, maar ook Star Trek: Picard. Het is CBS All Access die al het moois naar de fans brengt; een zender die niet beschikbaar is in Nederland. Je bent dus aangewezen op Netflix of de Blu-ray uitgaven.

Universal Pictures bracht het tweede seizoen onlangs uit op Blu-ray, inclusief het nodige bonusmateriaal. Hieronder een blik op de uitgave, met als eerste de trailer voor seizoen 2 voor Discovery.



In het tweede seizoen zien we dat de crew van de U.S.S. Discovery een noodsignaal ontvangt van de U.S.S. Enterprise. Ze bundelen hun krachten met Captain Christopher Pike voor een nieuwe missie. Zeven mysterieuze rode signalen moeten worden onderzocht. Ook is er een onbekend figuur op de radar verschenen: een wezen wat zichzelf de Rode Engel noemt. Officier Michael Burnham wordt gedwongen om haar verleden onder ogen te zien wanneer een bekende opduikt: haar vervreemde broer, Spock.



Serie: Star Trek: Discovery - Seizoen 2 | Aantal discs 4 x Blu-ray | Afleveringen: 14 x ca. 55 minuten | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands | EAN: 5053083200657 | Release: november 2019 | Met dank aan: Universal Pictures, Paramount Home Entertainment

De vier Blu-ray schijven van deze uitgave van het tweede seizoen van Star Trek: Discovery zitten vastgeklikt in een iets dikkere blauwe amaray Blu-ray-keepcase, met daaromheen een vergelijkbare insteekhoes. In de binnenkant van de hoes staan de titels van de afleveringen en de extra's overzichtelijk opgesomd.

Beeld & geluid
De serie Star Trek: Discovery heeft een hoog niveau - iets wat de vele extra's op de schijf ook bewijzen (zie onder) - en het is daarom fijn om te zien dat Universal ook in Nederland de serie uitbrengt in High Definition. Deze Blu-ray uitgave zorgt ervoor dat de beelden, vol prachtige praktische en visuele effecten, haarscherp op je scherm verschijnen.

Voor het geluid is gekozen voor een standaard DTS-HD 5.1 track en die doet de muzikale ondersteuning van onder meer Jeff Russo (Fargo, Legion) zeker recht toe. De vraag is of Universal misschien niet beter al een Atmos track had kunnen toevoegen. Maar goed, de fan zal al blij zijn met dat de serie ook in High Def beschikbaar is op schijf.

Veel extra's
Er is maar liefst vier uur aan bonusmateriaal toegevoegd aan de schijven. De reeks bestaat uit standaard extra's als verwijderde scènes, enkele tracks met audiocommentaar en een Gag Reel. Er zijn ook twee Star Trek: Short Treks te zien, met de titels Runaway en The Brightest Star. Deze duren tussen de 15 en 20 minuten.

Vervolgens zijn er ook acht featurettes te bekijken met meer over zaken als het ontwerp van seizoen 2, de relikwieën, de verschillende wezens, de visuele effecten, de Enterprise en het mysterieuze figuur Red Angel. Het meest uitgebreid zijn Putting It Together (43 minuten) en Star Trek: Discovery: The Voyage of Season 2 (bijna een uur). Deze video's zoomen verder in op de realisatie van het tweede seizoen.

Eerst Picard, dan Discovery
In januari verschijnt via CBS All Access het eerste seizoen van Star Trek: Picard over het personage Jean-Luc Picard (Patrick Stewart) uit de succesvolle serie Star Trek: The Next Generation. Een verschijningsdatum voor seizoen drie van Discovery is nog niet bekend. Hieronder wel de trailer!



Lees ook: Captain Pike is terug in 'Star Trek'!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nog zes (!) onbekende cameo's in Crisis on Infinite Earth
Series / Nieuws

Nog zes (!) onbekende cameo's in Crisis on Infinite Earth

Er is nog zoveel niet bekend over deze megacrossover.

De Crisis on Infinite Earths-crossover is een van de meest ambitieuze crossovers die er zijn. Maar als je dacht dat we al iedereen kennen die in de crossover te zien is, dan vergis je je. Producent Marc Guggenheim belooft dat er nog zes (!) cameo's zijn die we niet kennen.

Fans zijn blij met de crossover. Er zitten drie Supermannen in, er zit een oudere Bruce Wayne in, Black Lightning komt langs om Supergirl, Batwoman, The Flash, Arrow en nog veel meer personages te helpen. Maar dat is, zo blijkt nu, nog lang niet alles.

Lees ook: Het Arrowverse had helemaal niet moeten bestaan

Meer op komst
"Ik weet dat er ten minste zes personages te zien zijn in de eerste drie uur, die we niet aangekondigd hebben. En ik werk nog altijd aan meer cameo's voor de laatste twee uur. Natuurlijk hebben we er al heel wat aangekondigd, maar ik wil dat het publiek kan kijken en alsnog verrast wordt. Dus er zijn een aantal verrassingen die we geheim hebben weten te houden. En bepaald niet eenvoudig, kan ik je zeggen."

Lees ook: Dit is hoe 'Batwoman' Crisis on Infinite Earths opzet

Dat vertelde Guggenheim tijdens een interview met IndieWire. In de Crisis is de Anti-Monitor te zien, ide belsoten heeft alle realiteiten te willen vernieitgen. In de comics kwamen The Flash en Supergril daarbij om het leven en werd het multiversum vernietigd. Daarop was er nog maar 1 aarde over met honderden helden.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Grote verrassing Arrowverse laat nog op zich wachten
Series / Nieuws

Grote verrassing Arrowverse laat nog op zich wachten

Helaas komt de verrassing van producent Marc Guggenheim later dan hij had beloofd.

Crisis on Infinite Earths is begonnen en nu al zijn fans dolblij met de crossover. Maar producent Marc Guggenheim had fans bij de start hiervan een grote verrassing beloofd. Maar nu blijkt dat we die nog niet krijgen. Pas in januari horen we meer.

Guggenheim beloofde dat we snel iets te horen zouden krijgen over de toekomst van het Arrowverse. Maar die spannende aankondiging laat nu toch langer op zich wachten. "Het lijkt er nu op dat dit pas in januari het geval gaat zijn. Sorry, het was niet mijn keuze. De hogere machten hadden waarschijnlijk liever gezien dat ik dit niet had geteased, maar ik dacht dat we het vandaag zouden aankondigen, dus sorry daarvoor."

Lees ook: Eerste plotdetails Crisis on Infinite Earths!

Wat het wordt?
Het is heel erg de vraag wat die aankondiging gaat zijn. Niemand weet het namelijk nog. Wellicht komt er een nieuwe serie bij in het Arrowverse? Momenteel zijn er vijf series te zien en krijgen we nog twee spin-offs: Green Arrow and the Canaries en Superman & Lois. Meer is, zo lijkt het, altijd mogelijk.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Trailer Netflix-serie 'Fast and Furious: Spy Racers'!
Series / Nieuws

Trailer Netflix-serie 'Fast and Furious: Spy Racers'!

De F&F-franchise wordt steeds groter.

Na acht films in de Fast and Furious-hoofdreeks en een spin-off blijft de franchise rond snelle en bijzondere wagens maar groeien en groeien. Binnenkort verschijnt op Netflix een animatieserie, met de titel Fast and Furious: Spy Racers!

Hieronder zie je de eerste trailer voor die animatieserie die duidelijk mikt op twee doelgroepen. Uiteraard is deze in eerste instantie gericht op kinderen, maar volwassenen kunnen zich waarschijnlijk ook prima vermaken tijdens het "meekijken" tijdens Spy Racers. Check onderstaande beelden zelf maar.



Van de maker van Voltron Legendary Defender
Met onder meer Vince Diesel als producent en de showrunner van Voltron Legendary Defender zien we een verhaal over de neef van Diesels personage Dom Torreto. Dit is Tony en hij moet samen met zijn vrienden klussen oppakken voor de overheid. Ze moeten infiltreren bij een racegang dat eigenlijk de criminele organisatie SH1FT3R zou zijn.

Er zijn stemmen voor Tyler Posey (Teen Wolf), Camille Ramsey (American Vandal), Luke Youngblood (Harry Potter), Charlet Yung (Overwatch) en Jorge Diaz (East Los High). Vanaf 26 december is Fast and Furious: Spy Racers te zien op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Vooral de portemonnee van Carice Van Houten mist 'Game of Thrones'
Series / Nieuws

Vooral de portemonnee van Carice Van Houten mist 'Game of Thrones'

Na 7 jaar was het echter tijd voor een nieuwe uitdaging...

Carice Van Houten heeft Game of Thrones inmiddels duidelijk achter zich gelaten. De Nederlands actrice schittert dan ook in haar nieuwe project Instinct. In een recent interview werd er aan Van Houten toch nog even gevraagd of ze Game of Thrones niet mist. Daarop pakte de actrice uit met een opvallend antwoord.

Dat Game of Thrones voor de meeste leden van de cast een mooie bron van inkomsten heeft gevormd is algemeen bekend. Daar blijkt Van Houten dan ook met weemoed aan terug te denken. Toen haar de vraag werd gesteld of ze Game of Thrones mist reageerde ze dan ook al lachend; "Mijn portemonnee af en toe wel". De actrice benadrukt verder dat ze met veel genoegen terugkijkt naar haar periode in de reeks, maar dat het na zeven jaar toch wel tijd werd voor iets anders.

Lees ook: De extreem gemene laatste woorden van Jaime en Brienne in 'Game of Thrones'

CV
"Zeven jaar is een mooi getal. Op het ogenblik dat dit is bereikt is het tijd geworden voor iets anders. Ik had echt behoefte aan een nieuwe rol waar ik terug volledig mijn tanden in kon zetten. Met Instinct is dat absoluut het geval. Ik heb een voorliefde voor het spleen van kwetsbare, complexe karakters. Dat is toch wel wat anders dan de rol die ik in Game of Thrones op mij heb genomen."

Van Houten benadrukte tot slot nog wel dat een rol in een serie als Game of Thrones uiteraard wel uitstekend staat op je CV. Het heeft de populaire, Nederlandse actrice in ieder geval na afloop van de serie weinig moeite gekost om terug aan de slag te kunnen gaan met nieuwe projecten.

Lees ook: Eet Drogon het lichaam van Dany op in 'Game of Thrones'?
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Alles over 'The Witcher'-serie in speciale video
Series / Nieuws

Alles over 'The Witcher'-serie in speciale video

Acht minuten aan info dankzij Netfliz!

De release van Netflix-serie The Witcher komt met rasse schreden naderbij. Al op 20 december is het volledige eerste seizoen te zien. Mocht je niet kunnen wachten, dan is deze video van de Netflix-serie absoluut de moeite van het kijken waard!

De video komt van Netflix zelf en omvat een breakdown van de eerste trailer van de serie. We leren dus een boel over het eerste seizoen en vooral voor mensen voor wie de franchise nieuw is, is deze video interessant om naar te kijken. Onder meer showrunner Lauren Schmidt Hissrich komt aan het woord.



De serie draait om Geralt of Rivia. Hij is als kind afgegeven aan het Witcher-gilde, dat hem genetisch veranderd heeft, waardoor hij beter in staat is om te vechten dan de gewone gemiddelde sterveling. Geralt is dan ook een monsterjager en doet dat in opdracht van de bewoners van het Continent. Maar alles verandert als hij een machtige heks en jonge prinses tegenkomt.

Vanaf 20 december te streamen!

Lees ook: Hard gevecht in eerste clip Netflix-serie 'The Witcher'
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Het 'Walking Dead'-universum is gigantisch in 2020!
Series / Nieuws

Het 'Walking Dead'-universum is gigantisch in 2020!

Het lijkt erop dat we weten wanneer de spin-off begint!

Het is nog niet bekend wanneer The Walking Dead: World Beyond, de derde serie in de franchise, precies van start gaat. Maar de site ComicBook stelt wel te weten wanneer, al heeft AMC dat nog niet officieel bekend gemaakt. Volgens de site gaat men vrijwel direct na de laatste aflevering van moederserie The Walking Dead seizoen 10 van start.

De spin-off zou sowieso in de lente van 2020 van start gaan. De verwachting was dus sowieso al dat de serie midden of eind april verder zou gaan. Op 23 februari keert The Walking Dead terug en we weten dat de spin-off vóór het zesde seizoen van Fear the Walking Dead te zien zal zijn. Op basis daarvan is het nodige te zeggen.

Lees ook: Dit zijn de dramatische kijkcijfers van 'The Walking Dead' S10

Première van de spin-off
De spin-off van Scott Gimple en Matthew Negrete zal tien afleveringen krijgen in zijn eerste seizoen. Die zijn gewoon allemaal achter elkaar te zien en maken deel uit van de 42 (!) zondagen aan Walking Dead-content van 2020. De seizoensfinale van The Walking Dead is verder op zondag 12 april te zien. Daarna zou World Beyond al van start kunnen gaan, voor een mooie lancering.

Lees ook: Oude bekende terug voor 'Walking Dead' miniserie?

Zo deed AMC dat in elk geval eerder met de finale van het achtste seizoen van The Walking Dead en de première van het vierde seizoen van Fear. Mocht de finale van seizoen 10 niet dienen als inleiding van World Beyond, is de spin-off waarschijnlijk vanaf zondag 19 april te zien. Dat duurt dan tot de finale op zondag 21 juni. De week erna kan Fear dan verder, tot de première van het elfde seizoen van TWD in oktober 2020.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.