Waarom [SPOILER] nu al dood moest in Crisis on Infinite Earths

[SPOILER] moest dood in Crisis on Infinite Earths

Het is nogal wat, wat er in het Arrowverse gebeurde.

Jim Pedd, 10 december 2019 om 14:11

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Crisis on Infinite Earths is nu al een knaller van een crossover. En dus is het tijd om eens te kijken wat producent Marc Guggenheim over de eerste aflevering en dan vooral over dat einde te zeggen heeft.
Lees dit bericht enkel verder als je de aflevering al gezien hebt. Anders waarschuwen we je er maar voor: dit bericht bevat SPOILERS.

Tegen het eind van de eerste aflevering zagen we hoe Oliver Queen overweldigd werd door kwaadaardige demonen. Hij ging meteen vechtend ten onder en aan het eind van de aflevering had hij nog een kort moment met Barry, Sara Lance en Mia. Dat vlak voordat het idee van Oliver en Mia om te vertrekken naar hun huis werkelijkheid kon worden.

Lees ook: Nog zes (!) onbekende cameo's in Crisis on Infinite Earth

Het moest gebeuren
Volgens Guggenheim moest het nu gebeuren. “Het dilemma waar wij mee worstelden, was dat we ons eigen verhaal al gespoiled hadden,” begon hij. “Als Oliver die doodgaat, geen verrassing is, wat dan wel? Nou, heel simpel: het moment waarop hij dood gaat. We verwachtten dat het publiek zou denken dat Oliver in de climax, in het vijfde uur, dood zou gaan. En door hem in uur één te laten sterven, bereikten we twee zaken: we konden het publiek verrassen en laten zien dat er echt iets op het spel staat.”

Lees ook: Grote verrassing Arrowverse laat nog op zich wachten

In Crisis komen de helden van meerdere Aardes samen om te strijden tegen de Anti-Monitor, een godachtig wezen dat alle universe dreigt te vernietigen.

Bron: CB

Lees meer over: Crisis on Infinite Earths, Arrow, The CW, Arrowverse

Informatie over de serie: The Flash

Populair nieuws