Interview met Dr. Who's Jodie Whittaker

Interview met Dr. Who's Jodie Whittaker

Jodie Whittaker schreef geschiedenis toen ze de besturing van de tijdreizende Tardis overnam als de eerste vrouwelijke hoofdrol in de sci-fi-serie 'Doctor Who'. Een exclusief interview over de toekomst van tv: "Ik heb bewezen dat ik met de Tardis kan vliegen, wat nu?"

Door redactie, 11 december 2019 om 10:24

Jodie Whittaker schreef geschiedenis toen ze de besturing van de tijdreizende Tardis overnam als de eerste vrouwelijke hoofdrol in de sci-fi-serie Doctor Who. Nu, zegt ze, is het tijd om op die prestatie voort te bouwen, door de castingbeslissingen aan te vechten die artiesten in haar hele branche tegenhouden.
Whittaker veroorzaakte nogal veel online rumoer toen ze de rol van The Doctor kreeg - een buitenaardse Time Lord die door mannen werd gespeeld sinds de show voor het eerst op Britse televisieschermen verscheen in 1963.

Lees ook: 'Doctor Who'-showrunner over geruchten rondom zijn vertrek

"Het was een heel belangrijke discussie om te hebben en het was heel belangrijk om te doen. Het is een buitenaards wezen. Het kan een vrouw zijn. De kwalificatie vereiste geen bepaald geslacht om de rol te spelen," vertelde Whittaker in een interview.

"Maar nu is het klaar en we hebben ons gerealiseerd dat de wereld niet is geëindigd en dat het goed is. Wat opwindend zou zijn als rollen misschien meer van de samenleving waarin we leven vertegenwoordigen."

Veel fans verwelkomden de verandering toen ze voor het eerst The Doctor werd in 2017.

Maar voormalig 'Doctor' Peter Davison vond het juist jammer dat een rolmodel voor jonge jongens weg is gevallen. Sommige critici hebben zich afgevraagd of de nieuwe dokter geen overdreven politieke correctheid is.

"Als het geen verrassing meer is om een ​​vrouw in beeld te zien, is dat alleen maar goed omdat het betekent dat we verder zijn gegaan," zei Whittaker.

"Maar totdat we daar zijn, laten we het gesprek voortzetten," voegde ze eraan toe. "Met betrekking tot mij, ik heb bewezen dat ik met de Tardis kan vliegen."

Ze keert terug met de start van een nieuwe 10-delige serie van Dr. Who op nieuwjaarsdag. De nieuwe serie bevat gastoptredens van acteur Stephen Fry en cabaretier Lenny Henry, evenals de terugkeer van oude favorieten, waaronder de Cybermen en de "interplanetaire misdadigers" van de Judoon.

Lees ook: Nieuwe trailer 'Doctor Who' onthult start seizoen 12!

Bron: Reuters

Lees meer over: Dr Who, Jodie Whittaker

Informatie over de serie: Doctor Who

Populair nieuws