Marvel TV is nu definitief dood

Marvel TV is nu definitief dood

Alle tv-series in handen van Kevin Feige.

Bram de Groot, 13 december 2019 09:02

Marvel Studios en kopman Kevin Feige hebben sinds kort de complete macht over alle Marvel-films en series die vanaf heden worden gemaakt. Het is nu bekend geworden dat Marvel TV wordt opgedoekt. En dit heeft de nodige gevolgen.
Marvel TV-baas Jeph Loeb vertrekt als de overgang is afgerond en daarna is Feige de "alleenheerser". Het grote gevolg is dat er minder Marvel-series verschijnen en dat de nadruk komt te liggen op de Marvel-series op Disney+ en animatieproducties.

Marvel TV was de afgelopen jaren verantwoordelijk voor series als Agents of S.H.I.E.L.D. (stopt in 2020), Legion (gestopt in 2019), Runaways (stopt in 2020) en de gecancelde Marvel-series op Netflix.

Andere gevolgen
Het gevolg van deze ingreep is ook dat er waarschijnlijk een aantal medewerkers van Marvel TV kunnen uitkijken naar een andere functie of baan. Karim Zreik, de huidige 'Senior VP Current Programming and Production' blijft in ieder geval wel aan.

De animatieseries die voor Hulu in de maak zijn, waaronder The Offenders, gaan overigens wel door. Over de enige nog nieuw te verschijnen - niet Disney+ - live action-serie Helstrom, ook voor Hulu, is niets medegedeeld. Deze lijkt dus gewoon door te gaan.

Bron: THR

Lees meer over: Helstrom, The Offenders, Runaways, Legion, Disney, Kevin Feige, Marvel TV, Marvel Studios

Aanbevolen artikelen

Laatste nieuws