search
Lijkschouwer: zombies 'The Walking Dead' zijn hartstikke nep
Series / Nieuws

Lijkschouwer: zombies 'The Walking Dead' zijn hartstikke nep

Ze lijken echt voor geen meter op wat er in het echt voor zou komen.

The Walking Dead brengt de doden terug tot leven. Althans, in de vorm van lijken die opstaan, lopen en mensen willen opeten. Het team achter de serie probeert de doden zo dood mogelijk te laten lijken. De gezichten zijn kleurloos en de acteurs die in de huid van de doden kruipen vaak erg dun. Maar een lijkschouwer vindt het maar niks.

Melissa Unfred, die in Texas werkt als lijkschouwer, stelt dat het nergens op lijkt. De manier waarop het lichaam kleur verliest is heel anders dan de serie laat zien. "Het deel van het lichaam dat zich het dichtst bij de grond bevindt, wordt donkerrood. Daar vloeit het bloed naartoe. En na 24 uur wordt het rechter onderste deel van het lichaam blauwgroen, want daar beginnen de bacteriën met het verteren van het lichaam."

Lees ook: Fans maken zich zorgen over de Rick Grimes-films

Marmerpatroon
"De huid krijgt een heel interessant marmerpatroon. Dat is echt behoorlijk mooi om te zien," aldus Unfred. Een zombie zal er volgens haar anders uitzien dan de serie laat zien. Er zijn geen dunne lijken. Unfred zegt juist dat het lichaam opzwelt "en soms is dat zo heftig, dat het lichaam als het ware openbarst."

Lees ook: Tweede helft 'The Walking Dead' wordt heftig en schokkend

Unfred vindt het dan ook moeilijk om naar de serie te kijken. En als het al echt zou zijn, wordt het dus eigenlijk nog veel gruwelijker en minder aangenaam dan de serie al laat zien. Op 23 februari is de serie weer te zien op AMC, dan is de tweede helft van seizoen 10 te zien.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen