Oorspronkelijke 'Star Trek'-captain James T. Kirk is terug!

Captain Kirk in nieuwe 'Star Trek: Short Trek'!

Jim Pedd, 13-12-2019 21:40

Er zijn twee nieuwe Short Treks verschenen op CBS All Access. Het gaat om twee geanimeerde shorts, die op creatieve wijze verbonden zijn aan Star Trek: Discovery. Maar één ervan is ook verbonden aan Star Trek: The Original Series en dat maakt 'm wel heel interessant. Niemand minder dan Captain Kirk keert namelijk terug.
De short heet Ephraim and Dot en is geregisseerd door Michael Giacchino (de componist van de films die zich in de Kelvin-tijdlijn afspelen). Ephraim is een beerdiertje dat reist door het mycelial-network, net als Ripper in het eerste seizoen van Discovery. Dot is een van de DOT-7 werkerrobots die op de Enterprise werken.

Lees ook: 'Star Trek'-films met seriepersonages eindelijk mogelijk

Captain Kirk
In de short ontdekt Ephraim de Enterprise en besluit ze dat ze daar haar eitjes wil leggen. Dot ontdekt haar en verwijdert haar van het schip. Maar de eitjes van Ephraim liggen er nog en dus achtervolgt ze het schip. Maar verrassend genoeg speelt de short zich niet af tijdens de tijd van Captain Christopher Pike op de Enterprise, maar die van Kirk.

Lees ook: Captain Pike is terug in 'Star Trek'!

Specifiek zien we James T. Kirk op de achtergrond in gesprek met Khan Noonien Singh (zoals in de aflevering Space Seed) en later terwijl een shirtloze Mr. Sulu hem vasthoudt, zoals in The Naked Time. En dan zijn er nog veel andere referenties. Snel kijken dus!

Bron: CB

Lees meer over: Star Trek, Short Trek, Kirk, Captain Kirk, CBS All Access

Populair nieuws