search

Ons nieuws van woensdag 16 april 2014

Bizarre teaser Guillermo Del Toro's 'The Strain'
Series / Nieuws

Bizarre teaser Guillermo Del Toro's 'The Strain'

De eerste aflevering van de horrorserie zal in juli worden uitgezonden.



Een hele korte nieuwe bizarre teaser van FX-serie The Strain staat nu online. Zien we hier hoe het virus uit de serie zich verspreidt?

The Strain vertelt het verhaal van Dr. Ephraim Goodweather (Corey Stoll), het hoofd van het Center for Disease Control Canary Team in New York City. Hij en zijn team moeten de mysterieuze uitbraak van een virus dat vampirisme lijkt te veroorzaken, onderzoeken. Terwijl het virus zich verspreidt, moeten Eph en zijn team een oorlog uitvechten die het lot van de mensheid bepaalt.

Naast zijn ook o.a. Mia Maestro, Sean Astin en Kevin Durand te zien in de horrorserie, die naar verwachting ergens in juli zijn première zal beleven. Houd SerieTotaal in de gaten voor meer beelden van The Strain.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Twee clips 'Agents of S.H.I.E.L.D.' aflevering 1.18
Series / Video/clip/featurette

Twee clips 'Agents of S.H.I.E.L.D.' aflevering 1.18

De gebeurtenissen in 'Captain America: The Winter Soldier' beginnen ook effect te hebben op de agenten van S.H.I.E.L.D.





ABC en Marvel hebben twee clips van de nieuwe aflevering van Agents of S.H.I.E.L.D. vrijgegeven. De aflevering, die vanavond in de Verenigde Staten wordt uitgezonden op ABC, draagt de titel Providence. Patton Oswalt maakt zijn opwachting als agent Eric Koenig en Adrian Pasdar is te zien als US Air Force kolonel Glenn Talbot. De plot van de aflevering luidt als volgt:

Nu kolonel Glenn Talbot ze op de hielen zit, moeten Coulson en zijn team zich verschuilen op de laatste plek waar iemand zou kijken, een plek waar ze de gevaarlijkste geheimen van S.H.I.E.L.D. aantreffen.

De hoofdrollen in Agents of S.H.I.E.L.D. zijn weggelegd voor Clark Gregg als Agent Phil Coulson, Ming-Na Wen als Agent Melinda May en Brett Dalton als Agent Grant Ward.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Katja Schuurman staat open voor gastrol 'Goede Tijden, Slechte Tijden'
Series / Nieuws

Katja Schuurman staat open voor gastrol 'Goede Tijden, Slechte Tijden'

Verder gaat Willeke van Ammelrooy binnenkort een rol spelen in de langstlopende soap van Nederland.

Katja Schuurman staat best open voor een vluchtige terugkeer in Goede Tijden, Slechte Tijden, de soap die haar doorbraak betekende. Dit zei ze gisterochtend in het programma Koffietijd: "Als dat een heel grappig gastrolletje is zou ik dat best willen doen."

De actrice was in de jaren negentig dagelijks te zien als Jessica. Een terugkeer is verhaaltechnisch mogelijk, want het personage is nog in leven, aldus Schuurman: "Ik ben achter op de motor gestapt bij Cas Jansen, Julian, de wijde wereld in getrokken."

Een andere actrice die binnenkort haar opwachting zal maken in de langstlopende soap van Nederland is Willeke van Ammelrooy. De 70-jarige actrice is vanaf 26 mei te zien in de rol van Paula Muller. De eerste opnamedagen waren alvast bijzonder chaotisch, afgaande op wat Van Ammelrooy te zeggen had tegen de Telegraaf:

"Ik werd de eerste paar dagen mesjogge van alles om mij heen. Voor de acteurs zijn er weinig momenten van rust op de set. Het is echt pats boem draaien en pas weer ademhalen als ik thuiskom."

Het personage Muller is de adoptiemoeder van Vincent (Oscar Aerts). Ze leeft echter in de veronderstelling dat hij haar echte zoon is.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Tv-serie op Dvd: Elementary - Seizoen 1
Series / Nieuws

Tv-serie op Dvd: Elementary - Seizoen 1

De succesvolle Amerikaanse Sherlock Holmes serie, met een vrouwelijke Watson.

Bedenker: Robert Doherty | Cast: Jonny Lee Miller (Sherlock Holmes), Lucy Liu (Dr. Joan Watson), Aidan Quinn (Captain Thomas Gregson), Jon Michael Hill (Detective Marcus Bell), e.a. | Jaar: 2012 | Tv-release: 27 september 2012 (CBS), 8 januari 2013 (SBS6)

Enkele jaren geleden startte de BBC de serie Sherlock, wat redelijk samenviel met de Warner Bros.' eerste bioscoopfilm over de populaire detective Sherlock Holmes en zijn compagnon Dr. John Watson. Beide werden een groot succes en tv-zender CBS zag er - uiteraard - ook brood in. Nadat de plannen voor remake van de BBC-versie strandden, begon CBS met een eigen invalshoek door Sherlock te transporteerden naar de States en Dr. John Watson te transformeren naar Dr. Joan Watson. Juist ja, een vrouw. De twee hoofdrollen gingen naar de Britse Jonny Lee Miller (Trainspotting) en de Amerikaanse Lucy Liu (Ally McBeal) en - mogelijk - geheel tegen de verwachting groeide de serie, met de titel Elementary, uit tot een behoorlijk succes.

Het eerste seizoen werd niet alleen goed ontvangen (RT = 83%, IMDb = 8,0) ook scoorde het prima kijkcijfers. De eerste aflevering werd bekeken door maar liefst 13,4 miljoen Amerikaanse kijkers. Ook na de pilot bleven de kijkcijfers fraai met gemiddeld zo'n 10 miljoen kijkers per aflevering. In Nederland werd Elementary vanaf begin 2013 uitgezonden door SBS6. Onlangs kwam een nette Dvd-uitgave van het eerste seizoen beschikbaar.

Seizoen 1
Holmes is uit de afkickkliniek ontslagen en begint een nieuw leven in New York als adviseur van de politie. Hij krijgt daarbij hulp van zijn trouwe "afkickcoach," Dr. Joan Watson. Zij is ingehuurd door de vader van Sherlock om de speurneus op het rechte pad te houden. Sherlock weigert om in groepstherapie te gaan, zoals Watson zou willen, en zowel op het werk als daarbuiten vergt hij het uiterste van haar. Watson ontwikkelt steeds meer gevoel voor het detectivewerk en ze merkt hoe frustrerend en tegelijkertijd fascinerend het is om de instinctmatige aanpak van Sherlock te volgen. Gezamenlijk bindt dit eigenzinnige tweetal de strijd aan met de misdaad. Het is elementair dat er recht zal geschieden.



Dvd: Elementary - Seizoen 1 | Afleveringen: 24 x ca. 45 minuten | Release: april 2013 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels Dolby Digital 5.1 | Ondertitels: Nederlands | Aantal discs 6 x Dvd | Extra's: A Holmes Of Their Own | CBS Launch Promos | Holmes Sweet Holmes | In Liu Of Watson | Set Tour With Lucy Liu | EAN: 5050582957761 | Met dank aan: Universal Pictures / Paramount Pictures

De zes schijven van deze Dvd-uitgave van het eerste seizoen van Elementary zitten verpakt in Dvd keepkase, met daaromheen een vergelijkbare sleeve. Ondanks dat het allemaal erg compact is, is er voldoende info terug te vinden. Zoals in de hoes als op de schijven staat aangeven hoe de afzonderlijke afleveringen heten. In de hoes staat zelfs een korte synopsis per aflevering. Ook wordt aangegeven op welke schijven de extra's staan. Beeld en geluid van deze Dvd stemmen tevreden, maar wederom de vraag: waarom geen Blu-Ray uitgave van deze succesvolle serie?

Flink wat extra's
Op de eerste en zesde schijf zijn een mooi aantal extra's toegevoegd. Op Disc 1 staan de featurettes "A Holmes of Their Own" en "In Liu of Watson", die allebei zo'n 10 minuten duren. In de eerste wordt onder meer met bedenker Robert Doherty gesproken over het hoofdpersonage en hoe deze is vertaald naar de hedendaagse maatschappij. De tweede korte docu gaat over de transformatie van Dr. John Watson in een 'Joan'. Erg netjes dat dit wordt behandeld en zeker aardig om te zien.

Op de zesde schijf staan meer extra's, met als eerste de langere docu "Holmes Sweet Holmes", wederom gefocust op het hoofdpersonage. Dit keer wordt er wat meer ingezoomd op de daadwerkelijke serie en de personages die gedurende het seizoen voorbijkomen. Ook is er een kort setbezoek met Lucy Liu te zien en een reeks kortere featurettes over onder meer de visual effects, de sets en attributen. Erg aardig!

Conclusie: Zeker niet de Sherlock van de BCC, als is Elementary best aardig gedaan.
Gelukkig heeft CBS een Britse acteur aangesteld om de hoofdrol te vervullen. De keuze om van John Watson een Joan Watson te maken is op het eerste oog vreemd, maar pakt in de serie redelijk tot goed uit. Doordat de film een fors Amerikaans gehalte heeft, is het soms wat moeilijk te plaatsen als een Sherlock Holmes-verfilming. De gedachte dat het tweede seizoen zich in het Verenigd Koninkrijk afspeelt, doet uitkijken naar een hopelijk nog pakkender geheel.

Het tweede seizoen draait sinds september 2013 in de States. Begin mei worden de laatste twee afleveringen uitgezonden en CBS heeft eerder dit jaar al het derde seizoen aangekondigd. Hieronder een snelle trailer van seizoen 2:

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Angstaanjagende trailer voor heksenserie 'Salem'
Series / Trailer

Angstaanjagende trailer voor heksenserie 'Salem'

Een garantie voor nachtmerries.



Hierboven vind je de volledige trailer van Salem, de eerste televisieserie van WGN America. De show, met hoofdrollen voor Seth Gabel, Shane West en Janet Montgomery, speelt zich af in het kleine stadje Salem waar een fanatieke heksenjacht de orde van de dag is.

Salem vertelt de duistere en bovennatuurlijke waarheid rond deze gruwelijke periode in de Amerikaanse geschiedenis. De heksen die we te zien krijgen zijn volgens de makers echt, maar ze zijn niet wie (of wat) ze lijken. John Alden (West) is een oorlogsveteraan die enige tijd gevangen heeft gezeten bij indianen. Wanneer hij terugkeert naar zijn thuisstadje Salem, ondervindt hij dat iedereen compleet geobsedeerd is door deze heksenjacht. De aanstichter van deze hysterie heet Cotton Mather, gespeeld door Gabel.

Salem gaat aanstaande zondag in première.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Poster vertraagde sci-fi serie 'Heavy Metal Chronicles'
Series / Posters

Poster vertraagde sci-fi serie 'Heavy Metal Chronicles'

De serie die al in 2012 verscheen in Frankrijk, nu ook op SyFy te zien.



In 2012 zond de Franse tv-zender France 4 al het eerste seizoen uit van de tv-serie Heavy Metal Chronicles. Met bekende namen als Kelly Brook, Joe Flanigan, Michael J White, Scott Adkins en onze eigen Rutger Hauer draait de sci-fi titel sinds kort op de Amerikaanse zender SyFy.

In de Engelstalige live-action tv-serie worden verhalen verteld uit de gelijknamige populaire Franse graphic novels van Jean 'Moebius' Giraud. Elke aflevering duurt circa een half uur en is een fantasievolle mix van The Twilight Zone en The Outer Limits.

Na het eerste seizoen verschijnt ook het tweede, reeds opgenomen seizoen op Syfy. Hieronder zie je een nieuw affiche en hierboven zag je al de promo-trailer, die in 2011 verscheen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.