search

Ons nieuws van maandag 29 september 2014

Eerste poster 'Constantine'
Series / Posters

Eerste poster 'Constantine'

Na 'Gotham' en 'The Flash' de derde nieuwe comic-verfilming in korte tijd.

Onlangs begonnen de superheldenseries Agents of S.H.I.E.L.D. en Gotham aan respectievelijk hun tweede en eerste seizoen. Begin volgende maand starten het derde en eerste seizoen van respectievelijk Arrow en The Flash en enkele weken later begint een vijfde comic-verfilming aan het eerste seizoen. Dit is NBC's Constantine en hieronder zie je eerste officiële poster.

De serie is gebaseerd op het personage John Constantine uit de Hellblazer-comics, gepubliceerd op DC Comics' label Vertigo. De hoofdrol wordt ingevuld door de redelijk onbekende acteur Matt Ryan.

In het eerste seizoen komt de demonenjager John Constantine erachter dat Liv (Lucy Griffiths), de dochter van één van zijn oudste vrienden, wordt opgejaagd door demonen. John besluit om samen met haar een team te vormen om deze demonen voor altijd te verslaan.

Op 24 oktober is de pilot aflevering, geregisseerd door Neil Marshall, te zien op NBC.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Syfy gaat door met 'Defiance' en 'Dominion'
Series / Nieuws

Syfy gaat door met 'Defiance' en 'Dominion'

De mensheid mag het weer een jaar langer opnemen tegen respectievelijk aliens en engelen.

Syfy heeft aangekondigd dat er een derde seizoen van Defiance en een tweede seizoen van Dominion aan zitten te komen. Beide series, die worden geproduceerd door Universal Cable Productions, krijgen dertien nieuwe afleveringen in 2015.

Defiance van producent Kevin Murphy (Desperate Housewives, Caprica) speelt zich af in 2046, een jaar dat er compleet nieuwe regels gelden op Aarde. De mensheid woont samen met buitenaardse wezens, een verstandhouding die niet bepaald makkelijk verloopt. Dit komt door het heftige verleden van oorlog en onderlinge strijd. Voormalig marineofficier Nolan is een sheriff in het kleine stadje Defiance, waar hij de orde probeert te handhaven.

Dominion, gebaseerd op personages uit de bioscoopfilm Legion (2010), is een episch bovennatuurlijk drama dat zich afspeelt in een post-apocalyptische toekomst waarin een leger van engelen oorlog voert met de mensheid. Aartsengel Michael heeft zich tegen zijn eigen soort gekeerd en werkt samen met de mensen in hun strijd tegen Gabriel. Na een verwoestende oorlog van 25 jaar bestaan er nu grote afgeschermde steden om de menselijke overlevenden te beschermen. In Vega, de grootste van deze steden, vechten twee partijen om de macht, waardoor er een grote verschuiving van de macht dreigt plaats te vinden. Wanneer de oorlog tussen de mensheid en de gevallen engelen begint te escaleren, begint een rebelse jonge soldaat aan een gevaarlijke reis.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Promo 'Doctor Who'-aflevering Kill the Moon
Series / Trailer

Promo 'Doctor Who'-aflevering Kill the Moon

De Doctor en Clara gaan op een zelfmoordmissie naar de maan.



Na de aflevering The Caretaker van Doctor Who gaf de BBC zoals gebruikelijk een promo vrij voor de volgende aflevering van de science fiction serie. De aflevering is geschreven door Peter Harness en draagt de titel Kill the Moon.

"In de nabije toekomst bevinden de Doctor (Peter Capaldi) en Clara (Jenna Coleman) zich op een space shuttle. Ze gaan op een zelfmoordmissie naar de maan. Daar crashen ze en ontdekken ze een oude mijn, vol lijken en gruwelijke spinachtige monsters die erop uit zijn hen aan te vallen. En ze treffen er een vreselijk dilemma aan. Als Clara zich tot de Doctor wendt voor hulp, krijgt ze de schok van haar leven."

Volgens Harness moet de aflevering voor grote verandering zorgen in de serie. "Ik weet nog steeds niet hoe mensen hem zullen ontvangen," vertelde hij recentelijk nog. "Ik zit in een soort limbo, wachtend tot mensen hem gezien hebben en ik heb geen idee. Ik heb echt totaal geen idee hoe de aflevering ontvangen wordt."

Kill the Moon is op zaterdag 4 oktober om 21:30 Nederlandse tijd te zien op BBC One.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Personageomschrijvingen 'The Walking Dead' spin-off bekend
Series / Nieuws

Personageomschrijvingen 'The Walking Dead' spin-off bekend

Het lijkt erop dat de serie zich voor de zombie-uitbraak zal afspelen.

AMC's The Walking Dead is sinds jaar en dag één van de best bekeken dramaseries in de Verenigde Staten. Geen wonder dus dat AMC vorig jaar aankondigde plannen te hebben voor een spin-off en onlangs de pilot daarvan groen licht gaf. TVLine schrijft nu details te hebben over de hoofdpersonen van de serie.

Sean Cabrera: Een latino-man, vroeg in zijn veertiger jaren. Sean is een goede man die iedereen recht probeert te doen.

Cody Cabrera: Seans slimme, maar rebelse zoon. Staat bekend als het kwaadste jochie van de stad.

Nancy Tompkins: Een alleenstaande moeder van twee kinderen, van ergens in de dertig. Nancy ziet eruit als een gewoon buurmeisje, maar dan met scherpe randjes.

Nick Tompkins: Nancy's door problemen geteisterde tienerzoon. Hij is te oud om thuis te blijven wonen, maar te bang om te vertrekken.

Ashley Tompkins: Nancy's slimme tienerdochter. Haar ambitie staat gelijk aan de mislukkingen van haar oudere broer. Ze houdt van haar moeder, maar het is tijd voor haar om te vertrekken.

Andrea Chapman: Een verwelkte bloem. Andrea is in de veertig - ja, nog een Andrea! - en heeft zich teruggetrokken naar de rand van de stad om daar te herstellen van een verschrikkelijk huwelijk.

Uit de omschrijvingen lijkt één ding naar voren te komen: de serie speelt zich mogelijk af vóór de gebeurtenissen van The Walking Dead. In die serie werd het uitbreken van de zombie-infectie compleet overgeslagen en werd het nooit helemaal duidelijk wat er allemaal gebeurd was. Nu krijgen we daar dus mogelijk meer over te weten.

De pilot is geschreven voor Dave Erickson en Gale Anne Hurd. Erickson is door AMC aangesteld als showrunner. Mocht de zender tevreden zijn met de pilot, zal deze waarschijnlijk in 2015 op televisie te zien zijn.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Happy Madison maakt 'Real Genius' tv-serie
Series / Nieuws

Happy Madison maakt 'Real Genius' tv-serie

De komedie uit 1985 had Val Kilmer in de hoofdrol.

Happy Madison, de productiemaatschappij van Adam Sandler, maakt werkt van een tv-serie gebaseerd op Real Genius, een komedie uit 1985 met Val Kilmer in de hoofdrol. Het wordt wel wat anders aangepakt, want de show zal zich afspelen op een werkplek in plaats van een school. De aandacht gaat uit naar de relatie tussen twee collega's met tegenstrijdige persoonlijkheden.

De film gaat over de 15-jarige Mitch Taylor, een whizzkid die mag deelnemen aan een schoolprogramma voor jonge genieën. Dit is niet helemaal wat het lijkt, want professor Hathaway laat al deze slimmeriken enkel opdraven om namens hem voor de CIA een laserwapen in de ruimte te bouwen.

De serie wordt ontwikkeld door Craig DiGregorio (Workaholics), die het script schreef met David King (Parks and Recreation, The League). NBC is momenteel de voornaamste geïnteresseerde partij om de show uit te gaan zenden.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.