search

Ons nieuws van zondag 4 januari 2015

Tv-serie op Blu-Ray: Hunted
Series / Blu-ray Review

Tv-serie op Blu-Ray: Hunted

Groots opgezette spionnenserie van de BBC en Cinemax.

Bedenkers: Frank Spotnitz | Cast: Melissa George (Samantha "Sam" Hunter), Adam Rayner (Aidan Marsh), Stephen Dillane (Rupert Keel), Stephen Campbell Moore (Stephen Turner), Adewale Akinnuoye-Agbaje (Deacon Crane), Morven Christie (Zoe Morgan), e.a. | Uitzending serie: 2012 | Tv-zenders: BBC One |

The X-Files-schrijver Frank Spotnitz startte enkele jaren terug met een grootse spionnenserie, een project dat hij gezamenlijk met een groep producten maakte voor het Britse BBC en het Amerikaanse Cinemax. In eerste instantie had Spotnitz de hoofdrol in gedachte voor The X-Files-ster Gillian Anderson, maar zij haakte af vanwege een te volle agenda. Voor de serie verhuisde Spotnitz naar Engeland en het ambitieuze project kreeg - na titels als Morton en Nemesis - de definitieve titel Hunted.

Deze titel verwijst mede naar de naam van het hoofdpersonage Sam Hunter, uiteindelijk ingevuld door Melissa George, bekend van hoofdrollen in films als 30 Days of Night (2007) en Triangle (2009) en bijdragen aan series als Alias en The Good Wife. Ondanks een grootse aanpak werd Hunted geen doorslaand succes. Het achtdelige seizoen werd redelijk ontvangen (IMDb = 7,5, RT = 80%, Metacritic = 70%), maar de kijkcijfers op de BBC daalden per aflevering, van 5,7 miljoen bij de debuutaflevering tot een magere 3,9 miljoen bij de afsluitende episode. Onlangs bracht eOne het eerste en hoogstwaarschijnlijk laatste seizoen uit op Blu-Ray en Dvd.

Synopsis
Hebben haar collega's Sam vorig jaar bedrogen? Dát is de grote vraag in Hunted, een achtdelige spionage thriller uit de pen van Frank Spotnitz. Sam was werkzaam voor een Londens detectivebureau en is 12 maanden geleden verdwenen tijdens een reddingsactie in Tanger. Nu keert ze terug in Londen om te infiltreren in het criminele netwerk van de dubieuze zakenman Jack Turner. Maar haar échte plan is om te onderzoeken wie van haar collega's haar destijds heeft verraden.



Blu-Ray: Hunted | Aantal discs 3 x Blu-Ray | Afleveringen: 8 x 60 minuten | Beeld: 16 x 9 | Geluid: Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: Nederlands, Frans | Extra's: geen | EAN: 8713045243548 | Release: december 2014 | Met dank aan: Entertainment One

De drie schijven van deze Blu-Ray-uitgave van het eerste en dus vermoedelijk enige seizoen van Hunted zitten verpakt in een Amaray Blu-Ray Keepkase, met daaromheen een vergelijkbare insteekhoes. De binnenzijde van de hoes biedt de titels van de afzonderlijke afleveringen en op de schijven staat netjes vermeld welke afleveringen erop staan.

De beeldkwaliteit van deze Blu-Ray uitgave is redelijk. De kleuren zijn netjes en de scherpte is fraai. Ondanks dat het geheel overwegend zeer netjes oogt, is het beeld niet altijd even filmisch en dit had beter gekund. Dit kan uiteraard ook aan de serie zelf liggen. Verder is er nagenoeg geen grain te spotten en lijkt het ook redelijk goed te zitten met de zwartwaarde. De Britse serie bevat uiteraard de nodige dialoog en deze wordt prima verwerkt via de DTS-HD 5.1 track.

Ondanks dat de uitgave erg netjes door Entertainment One wordt afgeleverd, is deze wel behoorlijk kaal. Alleen de acht afleveringen zijn terug te vinden op de drie Blu-Ray schijven. Een aantal extra's had geen overbodige luxe geweest. Daarom hieronder een uitgebreide online Sneak Peek:



Klein kansje op mini-serie Sam Hunter
De redelijk prijzige serie Hunted zou oorspronkelijk uit meerdere seizoenen gaan bestaan. Hoofdrolspeelster George gaf in 2012 aan dat de serie zich zou gaan verplaatsen naar Berlijn en dat zij nog minimaal vijf jaar aan de serie zou werken. Dit lijkt echter niet door te gaan, aangezien niet veel later bekend werd dat de BBC niet verder gaat met de serie. De kijkcijfers bleken te mager.

Midden 2013 verschenen er berichten dat Cinemax een vierdelige mini-serie Sam Hunter voor ogen had. Hunted-bedenker Spotnitz, die ook betrokken zou zijn, liet begin 2014 weten dat hij niet weet of Sam Hunter terugkeert.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Michelle Forbes en Sharlto Copley op nieuwe castfoto 'Powers'
Series / Foto's

Michelle Forbes en Sharlto Copley op nieuwe castfoto 'Powers'

De serie zal later dit jaar worden uitgezonden op het PlayStation Network.

Producent Brian Michael Bendis heeft een nieuwe castfoto van de Playstation Network-serie Powers via zijn Tumblr-account online gezet. Je kunt de foto hierboven bekijken!

Sharlto Copley (District 9, Elysium) speelt de hoofdrol van voormalig superheld Christian Walker, die nu een rechercheur is. Michelle Forbes (The Killing), die een tijdje geleden werd gecast in de serie, zien we op de foto's als superheldin Retro Girl.

De twee worden vergezeld door Susan Heyward als rechercheur Pilgrim, Max Fowler, Adam Godley, Noah Taylor, Olesya Rulin en Eddie Izzard.

De comic-serie Powers werd geschreven door Bendis en getekend door Michael Avon Oeming en gaat over twee rechercheurs, Christian Walker en Deena Pilgrim, die superhelden-gerelateerde moorden onderzoeken. De reeks ging van start in 2004 via Image Comics en wordt tegenwoordig uitgegeven door Marvels Icon-imprint.

Charlie Huston zal de eerste aflevering schrijven en samen met Remi Aubuchon de show runnen. David Slade (Hannibal, 30 Days of Night) zal de eerste twee afleveringen regisseren van de serie, die vanaf december wordt uitgezonden op het Playstation Network.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Promo tweede seizoen 'Helix'
Series / Trailer

Promo tweede seizoen 'Helix'

Ditmaal neemt SyFy ons mee naar een verafgelegen eiland.



Er is weer een nieuwe promo vrijgegeven voor SyFy-serie Helix. We zien hoe de wetenschappers van het Amerikaanse CDC zich ditmaal naar een mysterieus eiland moeten spoeden. Daar heerst een nieuwe dodelijke ziekte en tegelijk ook een sekte, die erop uit is om een utopische gemeenschap te verwezenlijken. Of dat goed gaat in combinatie met het virus is natuurlijk nog de vraag.

Hoofdrollen zijn er in dit tweede seizoen voor Billy Campbell, Kyra Zagorsky, Jordan Hayes, Neil Napier en Steven Weber.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Positieve eerste reacties op 'Agent Carter'
Series / Nieuws

Positieve eerste reacties op 'Agent Carter'

En bekijk nieuwe foto\'s én wat zegt hoofdrolspeelster Hayley Atwell over de serie?

Een nieuwe dag, nieuw promotiemateriaal voor Marvel-serie [url2=]Agent Carter[/url2]. Allereerst hebben we enkele eerste reacties op de serie, vervolgens een paar statements van hoofdrolspeelster Hayley Atwell op de serie en tot slot is er nog een viertal foto's vrijgegeven van de pilot.

Maar eerst dus de reacties. Allereerst een van Forbes. Daar wordt positief gereageerd: "Mede dankzij een goed opgebouwd hoofdpersonage, dat zowel op professioneel als persoonlijk gebied tekenen van capabiliteit toont, en een serie die duidelijk achter de schermen gesteund wordt door het netwerk en de studio, weet Agent Carter de lat hoog te leggen voor Marvels serie."

En ook NY Daily News is positief. "Agent Peggy Carter is een geweldige toevoeging aan de reeks coole vrouwelijke personages die op onze televisieschermen ronddolen. En Marvel's Agent Carter is een sterke tweede serie in het samenwerkingsverband van Marvel en ABC. Er is veel actie en veel sterk dialoog. Peggy is het type dame dat je niet kunt weerstaan."

Verder vertelde Hayley Atwell in een interview met TVLine dat haar personage "het werk van haar liefde van haar leven voortzet. Ik denk dat ze in hem haar grote liefde vond," vertelt ze over Captain America, a.k.a. Steve Rogers. "In haar verlies, zien we haar eigen persoonlijke strijd. Maar ook haar vastberadenheid om zijn werk voort te zetten."








Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.