search

Ons nieuws van donderdag 29 januari 2015

Premiere-datum 'Salem' seizoen 2 onthuld
Series / Nieuws

Premiere-datum 'Salem' seizoen 2 onthuld

Het nieuwe seizoen bestaat uit 13 afleveringen.

WGN America heeft aangekondigd dat de eerste aflevering van het tweede seizoen van Salem zal worden uitgezonden op 5 april 2015. Onlangs nog werd onthuld dat Lucy Lawless (Xena: Warrior Princess, Spartacus), Stuart Townsend (The League of Extraordinary Gentlemen), Joe Doyle Raw en Oliver Bell (The Saint) gecast zijn in het tweede seizoen van Salem. Lawless zal de rol spelen van gravin Marburg, een van de laatste overlevenden uit een bloedlijn van Duitse heksen en Townsend speelt de rol van Engelse aristocraat Samuel Wainwright.

Salem is een nieuwe vertelling van het verhaal over de beruchte heksenvervolgingen in het koloniale Massachusetts in de 17e eeuw. De hoofdrollen in de serie zijn weggelegd voor Janet Montgomery als Mary Sibley, Shane West als John Alden, Seth Gabel als Cotton Mather, Ashley Madekwe als Tituba, Tamzin Merchant als Anne Hale, Elise Eberle als Mercy Lewis en Iddo Goldberg als Isaac Walton. Salem is een creatie van Brannon Braga en Adam Simon, die ook samen de scripts schrijven. De serie wordt daarbij ook geproduceerd door Braga en Simon, in samenwerking met Jeff Kwatinetz en Josh Barry van Prospect Park.

Het tweede seizoen van Salem zal in april 2015 worden uitgezonden.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Mehcad Brooks speelt Jimmy Olsen in 'Supergirl'
Series / Nieuws

Mehcad Brooks speelt Jimmy Olsen in 'Supergirl'

Melissa Benoist werd onlangs gecast als de superheldin.

Mehcad Brooks (True Blood) is gecast als James Olsen in de nieuwe CBS-serie Supergirl, een productie van Warner Bros. TV en Berlanti Productions (Arrow, The Flash). Hij zal te zien zijn naast actrice Melissa Benoist, die de rol van Kara Zor-El speelt,

Supergirl is gebaseerd op personages van DC Comics en gaat over Kara Zor-El, die naar de Aarde komt na de vernietiging van Krypton te hebben ontsnapt. Na vele jaren haar gaven geheim te hebben gehouden, besluit ze net als haar neef Superman de held te worden die ze hoort te zijn.

In de serie is Olsen een fotograaf die werkt voor CatCo, een mediabedrijf waar Kara werkt. Onlangs woonde en werkte hij in National City, maar de reden daarvoor is nog onbekend.

De pilot van Supergirl werd geschreven door Ali Adler en Greg Berlanti. Zij zullen de serie ook produceren, in samenwerking met Sarah Schechter en Warner Bros. TV. CBS zal de serie uitzenden.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuw op Net5: 'How to Get Away With Murder'
Series / Nieuws

Nieuw op Net5: 'How to Get Away With Murder'

Voorproefje op deze nieuwe Shonda Rhimes serie.

Liefhebbers van Grey's Anatomy en Scandal opgelet, want de nieuwe Shonda Rhimes serie How to Get Away With Murder begint binnenkort op Net5. Hierin zien we hoe professor Annalise Keating (gespeeld door Viola Davis) haar rechtenstudenten leert hoe je een veroordeling kunt ontlopen, zelfs als de aanklacht moord is. Elk jaar selecteert Keating haar beste studenten om bij haar advocatenbureau te werken. Deze keer maken Wes, Michaela, Connor, Laurel en Asher kans op zo'n prestigieuze plek. Maar ze hebben de lessen van Keating ineens hard nodig als ze zelf betrokken raken bij een verschrikkelijke moordzaak.

De eerste aflevering van deze spannende serie trok maar liefst 14 miljoen kijkers in Amerika en Davis won bij de SAG- Awards de prijs voor beste actrice in een dramaserie. De recensies waren lovend. Hoewel het concept volgens de meeste critici niet bijster origineel te noemen is, zou er wel voldoende spanning in de serie zitten met onverwachte plotwendingen en vonden ze unaniem het acteerwerk (met name van Davis) van de bovenste plank. Naast Davis spelen onder meer Aja Naomi King, Jack Falahee, Alfred Enoch en Karla Souza rollen als studenten van Keating.

How to Get Away With Murder zal vanaf 9 februari elke maandagavond te zien zijn om 21.25 op Net5. Hieronder alvast de trailer met een voorproefje van wat we mogen verwachten van deze nieuwe serie.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.