search

Ons nieuws van zondag 29 maart 2015

Masi Oka terug als Hiro Nakamura in 'Heroes Reborn'
Series / Nieuws

Masi Oka terug als Hiro Nakamura in 'Heroes Reborn'

Het personage, dat in staat is om ruimte en tijd te manipuleren, beperkt zich dit keer tot een gastrol.

NBC heeft aangekondigd dat Masi Oka terugkeert als Hiro Nakamura in Heroes Reborn. In tegenstelling tot voorganger Heroes, waarin het één van de hoofdpersonages was, gaat het ditmaal om een gastrol. Hiro, een rol die Oka in 2007 zowel een Emmy- als een Golden Globe-nominatie opleverde, staat bekend vanwege het feit dat hij in staat is om ruimte en tijd te manipuleren.

Oka vergezelt een cast die reeds bestond uit Jack Coleman, Zachary Levi, Ryan Guzman, Robbie Kay, Danika Yarosh, Judith Shekoni, Kiki Sukezane, Henry Zebrowski en Gatlin Green. Voordat Heroes Reborn zal worden uitgezonden, zal NBC een digitale serie uitbrengen waarin nieuwe personages en verhaallijnen zullen worden geïntroduceerd.

Tim Kring, de bedenker van Heroes, produceert de miniserie samen met James Middleton en Peter Elkoff. Matt Shalman zal de eerste aflevering regisseren. Het is nog onbekend wanneer de eerste aflevering precies zal worden uitgezonden.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Patrick Stewart als doorgedraaide presentator in nieuwe teaser 'Blunt Talk'
Series / Trailer

Patrick Stewart als doorgedraaide presentator in nieuwe teaser 'Blunt Talk'

Tussen de uitzendingen van zijn nieuwsprogramma door leidt hij een behoorlijk extreem leven.



Starz komt deze zomer met een gloednieuwe komedie genaamd Blunt Talk, waarin Patrick Stewart een Britse presentator van een Amerikaans nieuwsprogramma speelt. In bovenstaande teaser is te zien dat hij niet altijd de beste beslissingen neemt en dat zijn gedrag zijn professionaliteit enigszins in de weg staat.

Stewart speelt Walter Blunt, een Britse nieuwslezer die z'n geluk gaat beproeven in de Verenigde Staten. Hij gaat een nachtelijk interviewprogramma presenteren en probeert de Amerikaanse kijkers te vertellen hoe ze zich het beste kunnen gedragen en hoe ze hun leven moeten leiden. Hij krijgt hierbij te maken met netwerkbazen, disfunctioneel personeel, meerdere ex-vrouwen en kinderen van alle leeftijden. Blunts enige steun is zijn alcoholische hulpje, die hem vanuit Engeland naar de States is gevolgd.

Naast Stewart zijn er rollen voor Jacki Weaver, Adrian Scarborough, Dolly Wells en Timm Sharp. Er zijn al twee seizoenen besteld, samen goed voor twintig afleveringen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Tv-serie op Blu-Ray: Boardwalk Empire (Seizoen 5)
Series / Blu-ray Review

Tv-serie op Blu-Ray: Boardwalk Empire (Seizoen 5)

Na vijf seizoenen nemen we afscheid van Nucky Thompson en alle andere gangsters.

Schrijvers: Terence Winter (serie) | Nelson Johnson (boek) | Cast: Steve Buscemi (Enoch "Nucky" Thompson), Kelly Macdonald (Margaret Schroeder/Thompson), Michael Shannon (Nelson van Alden/George Mueller), Shea Whigham (Elias "Eli" Thompson), Michael Stuhlbarg (Arnold Rothstein), Stephen Graham (Al Capone), Vincent Piazza (Charles "Lucky" Luciano), e.a. | Uitzending serie: 2010-2014 | Tv-zenders: HBO | HBO NL | BNN

Afgelopen jaar kwam er na vijf seizoenen een einde aan de misdaadserie Boardwalk Empire. De "opvolger" van The Sopranos werd nooit zo'n hit, maar wist wel een harde kern fans aan zich te binden. En geef hen ongelijk, alleen al de voortreffelijke rol van Steve Buscemi is het kijken van bekroonde HBO-serie meer dan waard.

Het laatste seizoen van Boardwalk Empire (IMDb = 8,7) kreeg in plaats van de standaard twaalf afleveringen 'slechts' acht afleveringen. De kijkcijfers van de debuutuitzending van de afzonderlijke afleveringen bleven wat aan de lage kant en de slotaflevering werd ook niet door opvallend veel meer HBO-leden aangezet. Gelukkig voor de fans verscheen het vijfde en laatste seizoen met een vertrouwde nette Blu-Ray uitgave in het schap.

Seizoen 5
Het is de Grote Depressie. Met het einde van de drooglegging in zicht zoekt Nucky de legaliteit op door verbonden te smeden met producenten van sterke drank. We zijn getuige van belangrijke jeugdgebeurtenissen die bepalend zijn geweest voor de relaties tussen Nucky, Eli, de Commodore, Gillian en anderen; en voor hun leven in de toekomst.



Serie: Boardwalk Empire - Seizoen 5 | Aantal discs 3 x Blu-Ray | 1 x Dvd | Afleveringen: 8 x ca. 56 minuten | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands, Frans, Spaans | Extra's: Scouting the Boardwalk | Audio Commentaries | EAN: 5051888209097 | Release: maart 2015 | Met dank aan: Warner Home Video

De drie Blu-Ray schijven van deze uitgave van het vijfde seizoen van Boardwalk Empire zitten verpakt in een iets dikkere Blu-Ray keepcase, met daaromheen een sleeve met een vergelijkbare opmaak. Aan de binnenzijde van de keepcase staat een nette Engelstalige 'Episode Listing', inclusief een vermelding van de extra's.

De (breed)beeldkwaliteit is uitstekend, met een haarscherp beeld en fraaie kleuren. Deze zijn uiteraard wel iets bewerkt om zo de mooie tijdsgeest en sfeer mee te geven. Ook in de donkere delen van het beeld blijven de details overeind. De DTS-HD track vult het beeld uitstekend aan. Niet alleen via surround effects, maar ook via een prima soundtrack. Mooie uitgave op dit punt.

Beperkter aantal extra's
Naast dat de fan audiocommentaar van Boardwalk Empire-bedenker Terrence Winter, regisseur Tim van Patten en hoofdrolspeler Steve Buscemi kan aanzetten bij een aantal afleveringen (afl. 1, 4, 7 en 8), staat de extra Scouting the Boardwalk opvallend genoeg op alle drie de schijven. Buiten dat dit onnodig is, had de ruimte beter besteed kunnen worden aan bijvoorbeeld een recap van het vierde seizoen en / of andere bonusmateriaal. Scouting the Boardwalk laat overigens zien hoeveel aandacht er besteed is aan het selecteren van de opnamelocaties.

Ook is er een extra Dvd toegevoegd met daarop de eerste twee afleveringen van de serie The Knick, oorspronkelijk een serie van de HBO-dochterzender Cinemax. Leuk, maar waarom niet in High Definition?

Boardwalk Empire afgerond
Na vijf seizoenen is er einde gekomen aan Boardwalk Empire en mag HBO gaan kijken hoe ze de misdaad/maffia-fans tegemoet gaan komen. De Blu-Ray-uitgave van seizoen 5 van Boardwalk Empire overtuigt in beeld en geluid. Helaas stellen de extra's, vooral de hoeveelheid, erg teleur. Desondanks is dit een uitgave die de fan uiteraard graag in huis zal willen hebben. Hieronder de Inside the Episode #8 van seizoen 5:

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gerucht: Nieuwe 'Star Trek' op komst
Series / Nieuws

Gerucht: Nieuwe 'Star Trek' op komst

Er is ook al iets bekend over het verhaal van de serie.

LatinoReview meldt dat er voor het eerst sinds het in 2005 geëindigde Star Trek Enterprise weer een nieuwe serie in de Star Trek-franchise gaat komen. De franchise is met succes door J.J. Abrams gereboot in 2008 en viert volgend jaar zijn vijftigste verjaardag. Nu zou er dus een gloednieuwe serie moeten komen.

CBS zou een eerder ontwikkeld verhaal van regisseur Abrams, Bryan Singer, Christopher McQuarrie en producenten Geoffre Thorne en Robert Burtnett willen baseren. Het verhaal speelt zich nog na Voyager af, waarin de Federation grotendeels uit elkaar gevallen is. Zo zijn de Vulcans er in z'n geheel uit gestapt en werken ze nu samen met de Romulans. Ook de Klingons hebben een nieuwe rol in dat concept en zijn nu krijgsmonniken geworden.

Kortom: de serie zou zich zover in de toekomst afspelen, dat de zender en creatieve krachten, alle kans hebben om alles nieuw vorm te geven. Er is zo veel meer vrijheid achter de schermen. Of die serie gebruikt wordt, is de vraag, maar volgens LatinoReview, zou men de verhaallijn graag willen gebruiken. Dat komt deels omdat er al een pilot klaar ligt voor het project, maar die moet dus nog verfilmd worden.

Mogelijk volgt snel meer informatie, want naar verluidt zou men in 2016 willen beginnen met de uitzendingen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.