search

Ons nieuws van vrijdag 14 augustus 2015

Will Smith werkt mogelijk aan reboot 'Fresh Prince of Bel-Air'
Series / Nieuws

Will Smith werkt mogelijk aan reboot 'Fresh Prince of Bel-Air'

Het kan ook iets compleet anders worden.

Revivals van oude populaire series zijn hip. De komende tijd keren al series als The X-Files, Twin Peaks, Full House en Married With Children terug naar het kleine scherm. Nu meldt Deadline dat Will Smith van plan is een Fresh Prince of Bel-Air-achtige serie te maken via zijn Overbrook Entertainment.

De serie zal geen band hebben met de bestaande Fresh Prince continuïteit, maar zou sterk leunen op thema's van de serie. De protagonist zou zijn leven "flipped-turned upside down" zien worden en naar een onbekende omgeving moeten verhuizen. In de toekomst is het mogelijk wel zo dat de serie directere banden krijgt met Fresh Prince.

Die show beleefde in 1990 zijn première en lanceerde de acteercarrière van Will Smith. Na zes seizoenen kwam er een einde aan de serie van NBC. De nieuwe serie verkeert nog in een vroeg stadium en afhankelijk van de onderhandelingen met oude castleden van de oorspronkelijke serie, zou er wel eens een sterke band kunnen komen met Fresh Prince.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Syfy komt met twee nieuwe scifi-series
Series / Nieuws

Syfy komt met twee nieuwe scifi-series

Het gaat om 'Gateway' en 'Childhood's End'.

Syfy komt met twee gloednieuwe series, te weten Gateway en Childhood's End. Eerstgenoemde heeft nog geen premièredatum, maar de laatste staat gepland voor december van dit jaar.

Gateway van David Eick en Josh Pate wordt gebaseerd op het gelijknamige boek (1977) van Frederik Pohl. De mensheid ontdekt hierin een asteroïde met daarop de verlaten ruimteschepen van de Heechee - een ontwikkeld alienras - waarna er een zoektocht losbarst naar kunst en technologie van deze ruimtewezens. De schepen zijn voorgeprogrammeerd en nemen de reizigers mee naar een plek die hun dood zal betekenen. De onverschrokken onderzoeker Robinette Broadhead zet alles op het spel tijdens zijn reis naar Gateway. Na één vreselijke missie keert hij terug naar de ongelofelijke rijkdommen en luxe, maar wordt hij tegelijkertijd geconfronteerd met het verlies van zijn bemanning en de liefde van zijn leven.

Childhood's End, een bewerking van het boek van Arthur C. Clarke, gaat over de vredige invasie van de Aarde door de Overlords. Deze aliens beloven een einde te maken aan armoede, oorlog en ziekte en hebben het daarnaast over een gouden eeuw met vrede, gezondheid en veiligheid voor de gehele mensheid. Maar waarom laten de Overlords zich niet zien? En wat zijn ze precies met onze planeet van plan? Hoewel de meeste mensen genieten van de nieuwe wereld, gaan sommigen ervan uit dat er een addertje onder het gras zit. Wanneer de waarheid boven tafel komt, komt de mensheid erachter dat deze droom eigenlijk een keiharde nachtmerrie is.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Tina Fey komt met nieuwe komedieserie
Series / Nieuws

Tina Fey komt met nieuwe komedieserie

Over een moeder die als stagiaire aan de slag gaat bij het kabeltelevisienetwerk waar haar dochter ook al werkt.

Emmy Award-winnaars en productiepartners Tina Fey en Robert Carlock - beiden bekend van 30 Rock - gaan opnieuw de samenwerking aan met NBC. Ze gaan aan de slag met een pilot van een nog titelloze komedieserie geschreven door Emmy-winnares Tracey Wigfield (30 Rock). De show zal draaien om de verstandhouding tussen een moeder en dochter uit New Jersey. Eerstgenoemde gaat als stagiaire aan de slag bij een kabeltelevisienetwerk, de werkgever van haar dochter.

Het project wordt geproduceerd door Universal Television, 3 Arts Entertainment en Little Stranger. Fey, Carlock, Wigfield en David Miner gaan allen aan de slag als uitvoerende producenten.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Schurken in trailer 'Doctor Who'
Series / Trailer

Schurken in trailer 'Doctor Who'

We zien onder meer Missy, maar ook Maisie Williams mysterieuze personage.



De problemen worden steeds groter voor de Doctor (Peter Capaldi) en Clara Oswald (Jenna Coleman). De BBC heeft een nieuwe trailer vrijgegeven voor het negende seizoen van Doctor Who en daarin is veel actie te zien. Daar komt bij dat we beelden zien van planeet Gallifrey, waar de Doctor vandaan komt. Toch heeft hij "nog geen plan", vertelt Clara aan het personage van Maisie Williams in de trailer.

Dat personage is een groot mysterie, want showrunner Steven Moffat onthulde al eens dat zij een grote rol heeft. Volgens de laatste geruchten speelt de actrice uit Game of Thrones een van de Timelords, die dood zou moeten zijn, maar nog in leven blijkt.

Het negende seizoen gaat op 19 september van start op BBC One.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuw op Netflix: de Original animatieserie 'Dinotrux'
Series / Nieuws

Nieuw op Netflix: de Original animatieserie 'Dinotrux'

DreamWorks Animation produceerde de serie, dat is gebaseerd op het boek van Chris Gall.



Wie de kinderen deze zomer zoet wil houden of zelf houdt van animatieseries, heeft er een nieuwe bij op Netflix. De nieuwe Original serie Dinotrux, geproduceerd door DreamWorks Animation, is vanaf 14 augustus wereldwijd exclusief te zien op Netflix.

In dit eerste seizoen van Dinotrux, waarvan je hierboven de trailer kunt bekijken, bundelen Ty en Revvit samen met de andere Dinotrux en Reptools voor de allereerste keer hun krachten. Samen bouwen ze aan een grotere en betere wereld en binden ze de strijd aan met de sterkste en gevaarlijkste van allemaal: V-Morzel. Hij probeert alles wat de Dinotrux en Reptools net hebben gebouwd te vernietigen. De serie is gebaseerd op het gelijknamige kinderboek van de Amerikaanse schrijver Chris Gall. Eerder produceerde DreamWorks Animation al exclusief voor Netflix de animatieseries Turbo FAST en Draken: Race naar de rand.

"DreamWorks Animation heeft bewezen personages te kunnen creëren die zeer geliefd zijn,"zei Cindy Holland, Vice President of Original Content. "Vandaar dat we ook erg enthousiast zijn om onze leden voor te stellen aan de Dinotrux vrienden. We weten dat ouders met kinderen graag nieuwe series ontdekken en we vinden het fantastisch om met Dinotrux onze samenwerking met DreamWorks voort te zetten."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Showtime heeft interesse in 'Dexter' revival
Series / Nieuws

Showtime heeft interesse in 'Dexter' revival

Als mensen het willen, komt de revival er.

Gezien alle revivals die er op dit moment aan zitten te komen, zal dit nieuws vast niemand verbazen. Showtime wil Dexter mogelijk terug brengen. De serie over de seriemoordenaar die alleen moordenaars vermoordt, eindigde in 2013 met zijn achtste seizoen en was toen eigenlijk al lang over zijn hoogtepunt heen.

Maar tijdens de TCA voor Showtime vertelde David Nevins dat de serie mogelijk toch terug keert. "Dexter is een serie waar ik over nadenk. Het is vooral een kwestie van timing. Als er bereidheid is om het te maken, zou ik dat ook zeker doen. Ik zou zeker naar Dexter kijken."

In het verleden meldde hij nog dat Michael C. Hall op zijn minst deel zou moeten uitmaken van de revival. "Ik zou het alleen doen met Michael. Maar het valt nog te bezien of zij terug willen komen. Ze hebben nooit het gevoel gehad dat Dexter dood zou moeten, dat daarin het juiste einde lag. Als we het zouden doen, wil ik Dexter in een nieuw concept en nieuwe opzet. Ik wil dat de serie anders voelt en dat het niet gewoon een voortzetting van de oude serie is."

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.