search

Ons nieuws van vrijdag 20 november 2015

Mysterieuze posters 'The X-Files' revival
Series / Posters

Mysterieuze posters 'The X-Files' revival

Vertrouw niemand...

Er zijn drie suggestieve posters vrijgegeven voor de aanstaande X-Files revival. De posters hinten allemaal op de aanwezigheid van buitenaardse wezens. Zo zien we de hand van een alien, een mysterieus oog en een vliegende schotel. Ze gaan vergezeld door de tekst "I still want to believe" en "Trust no one".

De revival vertelt van een rijke talkshowhost (Joel McHale) die Dana Scully (Gillian Anderson) en Fox Mulder (David Duchovny) werft voor een onderzoek naar de ontvoering van een vrouw (Annet Mahendru) door buitenaardse wezens. De revival zal overigens niet alleen om dit verhaal draaien, maar ook een aantal monster of the week-afleveringen bevatten, zoals die vroeger ook in de serie regelmatig te zien waren.

Op 24 januari is de eerste aflevering van de revival te zien, met de titel My Struggle.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bekijk de openingcredits van 'Jessica Jones'
Series / Video/clip/featurette

Bekijk de openingcredits van 'Jessica Jones'

Een sfeervolle intro voor de Netflix-serie die vanaf vandaag te zien is.Hierboven kan je de openingcredits van Marvel/Netflix-serie Jessica Jones bekijken. De serie is vanaf vandaag te bekijken op Netflix. Hierin wordt Jessica Jones nagejaagd door demonen uit haar verleden. Ze probeert na een tragisch ongeluk dat een vroegtijdig einde maakte aan haar superheldencarrière schoon schip te maken in haar privéleven, maar ook in haar professionele leven als detective. Een nieuwe zaak brengt haar weer in contact met demonen uit haar verleden.

De titelrol is voor Krysten Ritter. Haar grote vijand is David Tennants Purple Man. Andere rollen zijn er voor acteurs als Rachael Taylor (Patsy Walker), Mike Colter (Luke Cage), Carrie-Ann Moss (Harper), Eka Darville (Malcolm) en Erin Moriarty (Hope) rollen in de serie.

De premièreaflevering heet AKA Ladies Night. Hierin wordt Jessica Jones ingehuurd om de zaak van een mooie verdwenen studente op te lossen. Dat blijkt al snel meer te zijn dan een gewone zaak.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Trailer crossover 'Flash' en 'Arrow'
Series / Trailer

Trailer crossover 'Flash' en 'Arrow'

Het spektakel gaat 1 december van start.Op 1 december wordt het eerste deel van de nieuwe crossover van de superheldenseries Arrow en The Flash uitgezonden. Hierboven zie je de trailer voor de aflevering "Legends of Today".

In de tweeluik krijgen Barry Allen (Grant Gustin) en Oliver Queen (Stephen Amell) te maken met de slechterik Vandal Savage (Casper Crump). Samen met de andere helden en hulpjes richten de superhelden hun vizier op de villain die ook terugkeert in de miniserie Legends of Tomorrow.

De synopsis voor deze eerste crossover-aflevering: "Vandal Savage duikt op in Central City en heeft het gemunt op Kendra Saunders. Nadat Vandal Kendra en Cisco aanpakt, vragen zij Barry Allen om hulp. Barry ziet hoe gevaarlijk Vandal kan zijn en gaat Star City en vraagt Oliver en zijn team Kendra te verbergen totdat duidelijk is hoe Vandal gestopt kan worden. En dan duikt Hawkman ook nog op en hij vliegt weg met Kendra. Ondertussen ontwikkelt Harrison een serum waarmee Barry nog sneller kan rennen. Hij vraagt Jay het uit te proberen."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Fox maakt nieuwe horrorserie 'Haunted'
Series / Nieuws

Fox maakt nieuwe horrorserie 'Haunted'

Brent Bell (The Devil Inside) zal het script en de regie voor zijn rekening nemen.

Fox heeft schrijver/regisseur Brent Bell (The Devil Inside) de opdracht gegeven om een nieuwe drama-/horror-serie met de titel Haunted te schrijven. Bell neemt het script voor zijn rekening en zal ook de pilot-aflevering schrijven, als Fox tevreden is met zijn script. Chris Morgan en Ainsley Davies zullen fungeren als uitvoerend producenten van de nieuwe serie.

Haunted is losjes gebaseerd op Rob Cramners broek The Demon of Brownsville Road. Dat boek gaat over een agent die samen met haar ex-vriend, een demonoloog, een gezin moet helpen om de demonen in hun huis te verdrijven. Dat kan natuurlijk nooit helemaal soepel verlopen...

Het is nog onbekend wanneer Fox Haunted op de buis wil hebben.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
James Franco in eerste teaser Stephen Kings '11.22.63'
Series / Trailer

James Franco in eerste teaser Stephen Kings '11.22.63'

Franco's personage moet terug in de tijd reizen om de aanslag op John F. Kennedy te voorkomen.Hulu Original heeft de eerste teaser-trailer van 11.22.63 vrijgegeven. De serie gaat over een leraar genaamd Jake Epping (James Franco), die terug in de tijd moet reizen om de moord op president John F. Kennedy te voorkomen. Zijn missie komt echter in gevaar wanneer zijn pad kruist met dat van Lee Harvey Oswald en verliefd wordt op iemand. Je kunt de beelden hierboven bekijken!

Naast Franco zijn er in de miniserie ook rollen weggelegd voor Chris Cooper, Josh Duhamel, T.R. Knight, Cherry Jones, Sarah Gadon, Lucy Fry, George MacKay en Daniel Webber. De negen uur durende serie is gebaseerd op de bestseller van Stephen King uit 2011. De productie van de serie is in handen van J.J. Abrams, Stephen King, Bridget Carpenter en Bryan Burk. De Oscar-winnende regisseur Kevin Macdonald (The Last King of Scotland, Black Sea) regisseerde de eerste twee afleveringen.

De eerste aflevering van 11.22.63 wordt op 15 februari 2016 uitgezonden door Hulu.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Tv-serie op Blu-Ray: Chicago Fire (seizoen 3)
Series / Blu-ray Review

Tv-serie op Blu-Ray: Chicago Fire (seizoen 3)

Een van de weinige brandweer-series zet Chicago tv-universum op.

Bedenkers: Michael Brandt | Derek Haas | Cast: Jesse Spencer (Matthew Casey), Taylor Kinney (Kelly Severide), Monica Raymund (Gabriela Dawson), Lauren German (Leslie Shay), Charlie Barnett (Peter Mills), Yuri Sardarov (Otis) e.a. | Uitzending serie: 2012 - Heden | Tv-zenders: NBC | Fox

Politie-/detectiveseries worden aan de lopende band afgeleverd door de tv-afdeling van Hollywood. Daartegenover staat dat er juist een beperkt aantal series over de brandweer worden opgeleverd. Een van de meest recente pogingen is Chicago Fire, bedacht door Michael Brandt en Derek Haas. Ze zijn het brein achter de succesvolle Chicago drieluik-series Chicago Fire, Chicago P.D. en .

Chicago Fire (IMDb = 7,9) debuteerde in 2012 en het eerste seizoen wist gelijk een mooi gemiddeld kijkcijfer te realiseren van 7,8 miljoen. Het derde seizoen kwam tot een nog hogere 9,7 miljoen en dat geeft aan dat de brandweerserie een flinke fanbase heeft opgebouwd. Onlangs verscheen seizoen 3 op Blu-ray.

Seizoen 4: Freak Show
Ook al zijn veel brandweermannen nog verdrietig over het verliezen van hun geliefde collega in een brute explosie, moeten ze nieuwe uitdagingen aan in de wereld van brandbestrijding. Een vastberaden pyromaan, de complicaties van liefde tussen de collega's en spanning in het team houden de collega's bezig.Uitgave: Chicago Fire - Seizoen 3 | Aantal discs 6 x Blu-ray | Afleveringen: 23 x 42 minuten | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands, Frans | Extra's: Behind the scenes | Chicago Fire season 3 crossover episodes | Law & Order: SVU season 16 Crossover episodes | EAN: 5053083038236 | Release: oktober 2015 | Met dank aan: Universal Pictures

De zes schijven van deze Blu-ray uitgave van het derde seizoen van Chicago Fire zitten vastgeklikt in een iets dikkere Blu-ray keepcase, met daaromheen een vergelijkbare sleeve. In de hoes is geen extra info meegegeven over bijvoorbeeld de locatie & synopsissen van de afleveringen. Ook de schijven geven hierover geen uitkomst.

Het beeld van deze Blu-ray uitgave is erg netjes. Het geheel oogt natuurlijk, al is het hier en daar wat flets. Het beeld geeft wel prijs dat de scènes vrij rap zijn geschoten en dat zorgt soms voor een wat soap-achtig gevoel. Dit komt ook door de matige muzikale begeleiding. Op de beeld- en geluidskwaliteit valt verder weinig aan te merken.

Aantal extra's
Over de schijven staan heel wat behind-the-scenes featurettes van verschillende scènes uit de 23 afleveringen. Sommige van deze zijn redelijk aardig om te bekijken, andere zijn juist weer erg mager.

Ook zijn er de speciale crossover-afleveringen te bekijken met andere Chicago-series van NBC. Op de tweede schijf vind je "Chicago Crossover", een crossover met het langlopende , en "They'll Have to Go Through Me", een crossover met Chicago P.D. Ook op andere schijven zijn crossover-afleveringen te vinden. Zo staat op de laatste schijf de aflevering "The Number of Rats", een crossover tussen de drie Chicago-series.

Seizoen 4 al gestart; vijfde aangekondigd
Ook het vierde seizoen bestaat weer uit 23 afleveringen en begin oktober is NBC gestart met het uitzenden van deze reeks. De zender gaat ook verder met de verschillende crossover-afleveringen, waardoor er een soort van Chicago tv-universum wordt gebouwd. Waarschijnlijk gaat ook het recent gelanceerde Chicago Med meedraaien in de kruisbestuiving. Eerder deze maand kondigde NBC een vijfde seizoen aan van Chicago Fire. Hieronder een sneak peek van het vierde seizoen:

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.